Analogne tablete Dibikor

Dibikor (tablete) Ocjena: 98

Proizvođač: Peak Pharma (Rusija)
Oblici izdavanja:

 • Tablica. 250 mg, 60 kom. Cijena od 271 rubalja
 • Tablica. 500 mg, 60 kom. Cijena od 441 rubalja
Cijene Dibikor online ljekarne
Upute za uporabu

Dibikor - tabletirani lijek za liječenje bolesti srca. Sastav sadrži taurin. Normalizira metabolizam u srcu, bubrezima, jetri, plućima. Može smanjiti koncentraciju glukoze u krvi. Koristi se u liječenju insuficijencije funkcije srca, krvnih žila, dijabetesa melitusa obiju vrsta. Raspodjela doze strogo sukladno indikacijama. Kontraindicirana u prisutnosti individualne netolerancije. Kada uzimate Dibikor može razviti alergijske reakcije na sastojke lijeka, pojačavajući djelovanje glikozida. Djeca mlađa od 18 godina i trudnice nisu propisane.

Analozi lijeka Dibikor

Analogni više od 8 rubalja.

Proizvođač: Ozone (Rusija)
Oblici izdavanja:

 • Tablete 20 mg. 60 kom. Cijena od 279 rubalja
 • Tablica. 500 mg, 60 kom. Cijena od 441 rubalja
Cijene Antisten u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Antisten - lijek za liječenje bolesti srca temeljen na trimetazidinu u dozi od 20 mg. Može se propisati za koronarne bolesti srca, horioretinalne vaskularne poremećaje, buku u ušima, oštećenje sluha. Postoje kontraindikacije i ograničenja starosti.

Analogni više od 120 rubalja.

Proizvođač: Krka (Slovenija)
Oblici izdavanja:

 • Tablica. 5 mg, 28 kom. Cijena od 391 rubalja
 • Tablica. 5 mg, 56 kom. Cijena od 584 rubalja
Bravadin cijene u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Bravadin - slovenski lijek za liječenje bolesti srca na bazi ivabradina u dozi od 5 mg po piluli. To je antianginalno sredstvo i propisano je za stabilnu anginu i kronično zatajenje srca. Bravadin sadrži opsežan popis kontraindikacija i dobnih ograničenja. Detaljnije informacije nalaze se u uputama.

Analogni više od 324 rubalja.

Proizvođač: POLFARMA (Poljska)
Oblici izdavanja:

 • Tablete 500 mg, 20 komada; Cijena od 595 rubalja
 • Tablica. 5 mg, 56 kom. Cijena od 584 rubalja
Cijene Groprinosina u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Groprinosin je poljski lijek s antivirusnim i antimikrobnim djelovanjem. Dostupan je u obliku tableta i koristi inosin pranobex (500 mg) kao aktivni sastojak. Propisuje se za stanja imunodeficijencije uzrokovana raznim virusima i infekcijama.

Analogni jeftiniji od 23 rubalja.

Proizvođač: Kanonfarma (Rusija)
Oblici izdavanja:

 • Tablete 35 mg, 30 komada; Cijena od 248 rubalja
 • Tablica. 5 mg, 56 kom. Cijena od 584 rubalja
Cijene za Deprenorm MB u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Deprenorm MB je lijek za liječenje bolesti srca na bazi trimetazidina u dozi od 35 mg. Koristi se za koronarne bolesti srca, za prevenciju napada stabilne angine, horioretinalne poremećaje s ishemičnom komponentom. Deprenorm MB se ne primjenjuje u dobi od 18 godina, kao i tijekom trudnoće i dojenja.

Analogni više od 468 rubalja.

Proizvođač: Anfarm (Poljska)
Oblici izdavanja:

 • Tablete 35 mg, 60 komada; Cijena od 739 rubalja
 • Tablica. 5 mg, 56 kom. Cijena od 584 rubalja
Cijene za Preductal MV u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Preductal MV je lijek namijenjen liječenju bolesti srca. Proizvedeno u Poljskoj u obliku tableta i namijenjeno je za internu uporabu. Imenovan u kardiologiji za ENT bolesti i oftalmologiju.

Analogni više od 2841 rubalja.

Proizvođač: DSM Pharmaceuticals Inc. (SAD)
Oblici izdavanja:

 • Tablica. 500 mg, 60 kom. Cijena od 3112 rubalja
 • Tablica. 1000 mg, 60 kom. Cijena od 3432 rubalja
Ranex cijene u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Ranexa je američki preparat za liječenje bolesti kardiovaskularnog sustava. Indiciran je za liječenje kronične angine pektoris. Glavna aktivna tvar je ranolazin u dozi od 500 mg.

Analogni više od 838 rubalja.

Proizvođač: Servier Laboratory (Francuska)
Oblici izdavanja:

 • Tablica. 5 mg, 56 kom. Cijena od 1109 rubalja
 • Tablica. 1000 mg, 60 kom. Cijena od 3432 rubalja
Coraxan cijene u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Coraxan je namijenjen za liječenje bolesti kardiovaskularnog sustava. Glavna aktivna tvar je ivabradin hidroklorid (5,39) mg. Propisuje se za liječenje stabilne angine i kroničnog zatajenja srca.

Analogni jeftinije od 96 rubalja.

Proizvođač: Makiz-Pharma (Rusija)
Oblici izdavanja:

 • Capps. 250 mg, 40 kom. Cijena od 175 rubalja
 • Tablica. 1000 mg, 60 kom. Cijena od 3432 rubalja
Cijene za Cardionate u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Kardionatne kapsule poboljšavaju metabolizam, a aktivni sastojak ovog lijeka je meldonij. Pozitivno djeluje na ljudsko tijelo, širi krvne žile, aktivira imunitet tkiva. Poput Bravadina, smanjuje učestalost mogućih napada angine. Također je propisan za poboljšanje rada, s jakim fizičkim naporom, poremećajima moždane cirkulacije, za ranu rehabilitaciju nakon kirurških intervencija. Moždani udar je također indikacija za primjenu lijeka. Nemojte koristiti lijek u trudnica i uz povećanje intrakranijskog tlaka. Kada se koristi s nitroglicerinom, treba paziti.

Analogni više od 213 rubalja.

Proizvođač: Refined
Oblici izdavanja:

 • Tab. p / obol. 5 mg, 56 kom. Cijena od 484 rubalja
 • Tab. p / obol. 7,5 mg, 56 komada; Cijena od 528 rubalja
Rana cijene u mrežnim ljekarnama
Upute za uporabu

Makiz-Pharma (Rusija) Kardionatne kapsule poboljšavaju metabolizam, aktivni sastojak ovog lijeka je meldonij. Pozitivno djeluje na ljudsko tijelo, širi krvne žile, aktivira imunitet tkiva. Poput Bravadina, smanjuje učestalost mogućih napada angine. Također je propisan za poboljšanje rada, s jakim fizičkim naporom, poremećajima moždane cirkulacije, za ranu rehabilitaciju nakon kirurških intervencija. Moždani udar je također indikacija za primjenu lijeka. Nemojte koristiti lijek u trudnica i uz povećanje intrakranijskog tlaka. Kada se koristi s nitroglicerinom, treba paziti.

Koliko su opasni jeftini analozi lijeka Dibicore?

Lijekovi Dibikor analoga su dostupni, jer sadrži aktivnu tvar, taurin, koja je vitalna aminokiselina. Potreban je za različite biokemijske procese u ljudskom tijelu kod ljudi svih dobnih skupina. Osobito je potrebno onima koji pate od poremećaja u radu unutarnjih organa za izlučivanje. To je metaboličko sredstvo koje se uzima za dijabetes melitus, nespecificirano zatajenje srca. Preporučuje se kao protuotrov za trovanje srčanim glikozidima.

Cijene za sve trgovačke nazive lijekova koji sadrže ovu aktivnu tvar su približno iste. Dibikor proizvodi u Rusiji. Tvrtka Peak Pharma nudi 2 vrste ovog lijeka, tabletu od 250 mg i 500 mg.

Generički proizvod drugog proizvođača može biti jeftiniji ili skuplji od Dibikora. Ako je dodatak stigao iz inozemstva i dostupan je u obliku tableta, cijena će biti viša od cijene Dibikora. Kapsule će biti nešto niže u cijeni, a prah se smatra najekonomičnijom opcijom. Ako se taurin pakira za maloprodaju na lokalnim linijama, onda može koštati nešto manje.

Koji su lijekovi taurin

U lancu ljekarni i u trgovinama koje prodaju biološki aktivne dodatke možete kupiti različite lijekove koji uključuju taurin.

Farmaceutska tvrtka Evalar, koja proizvodi dodatke prehrani, nudi korisnicima CardioActive Taurine i Coronarhythm. Jedna tableta sadrži 500 mg aktivne tvari. Jedno pakiranje je 60 tableta. Cijena ovog lijeka je 40% niža od cijene Dibikora.

Kao pomoćne komponente koriste se:

 • povidon;
 • mikrokristalna celuloza;
 • kroskarmeloza natrij;
 • kalcijev stearat;
 • koloidni silicijev dioksid.

Proizvođač tvrdi da ovaj lijek ima pozitivan učinak na metaboličke procese koji se odvijaju u stanicama. Ima antistresni učinak, usporavajući oslobađanje hormona u situacijama koje zahtijevaju koncentraciju pažnje, snage volje i živčane napetosti. Uzimanje taurina poboljšava rad srčanog mišića, koji je posebno pogođen uzbuđenjem.

Proizvođač ne preporučuje taurin djeci mlađoj od 18 godina, jer je aminokiselina proizvod bioloških najnovijih tehnologija, a nepoznato je koje su posljedice za osobu koja koristi industrijski proizvedenu aminokiselinu u djetinjstvu.

Taurinski pripravci u obliku prehrambenih aditiva

Taurin je potreban svima koji vode aktivan životni stil. Što više vježbate, to tijelo više treba ovu aktivnu tvar. Proizvođači sportskih dodataka kupuju ga u rasutom stanju u zemljama Pacifičke regije. Prije prodaje, mogu se pakirati u plastične vrećice i prodavati u malim količinama, ili pakirati u želatinske kapsule i umotati u blistre.

Njemački proizvođač WIRUD Gmbh nudi težinu Taurine, koja se prodaje u trgovinama sportske prehrane. Ova zamjena Dibikora sadrži čistu tvar bez različitih aditiva i koristi se u koktelima pola sata prije jela.

Varijanta u kapsulama koje nudi tvrtka Olimp Taurine Mega Caps. Taurin u takvom pakiranju je skuplji, jer za njegovu proizvodnju zahtijeva posebnu liniju. Paketi će biti napisani engleskim i ruskim slovima Taurine i naziv tvrtke koja ga je pokrenula. Prije kupnje, morate pogledati dozu. Može više puta premašiti mjeru farmaceutskog pripravka.

Taurin je prisutan u drugim aminokiselinama. Postoji dodatak prehrani Aminogold L-Taurine. Ovaj alat je mješavina aminokiselina, u kojoj glavno mjesto zauzima taurin.

Svi su u slobodnom obliku i dobiveni su iz prirodnog hidroliziranog izolata koji se ekstrahira iz proteina sirutke. Dodatak prehrani sadrži više:

 • alfa laktalbumin;
 • beta laktalglobulin;
 • glycomacropeptides;
 • imunoglobulini;
 • proteopeptony;
 • laktoferin.

Proizvođač je tvrtka Spring Health. Ovaj oblik je dodatak prehrani s nedokazanim učincima na tijelo.

Od jeftinih analoga su opasni

Proizvodnja aminokiselina raste i širi se svake godine. Taurin je novi biotehnološki razvoj. Aktivna tvar je počela ulaziti na farmaceutsko tržište. Mnogi proizvođači uzimaju lijekove. Što više ponuda, niža je cijena gotovog proizvoda. To je zakon tržišta. Nema potrebe žuriti, traže jeftinije opcije za lijek Debicore. Uvijek postoji rizik kupnje lažnog ili niskokvalitetnog lijeka.

Moramo pričekati da se tržište popuni ponudama i proizvođači će početi aktivno smanjivati ​​cijenu na minimum.

Kada kupujete Dibicore u ljekarni, osoba radi s proizvođačem, na koji uvijek može podnijeti prigovor. Farmaceutska tvrtka jamči kvalitetan proizvod. Svaka tableta sadrži količinu aktivne tvari koja je navedena na pakiranju.

Najgore od svega, kupite aminokiseline po težini. Kod kuće možete biti u zabludi s dozom aktivne tvari koja može biti smrtonosna. Takvi slučajevi su prijavljeni korištenjem drugih prethodno razvijenih aminokiselina.

Taurin u visokim dozama većim od 4 g opasan je za ljudsko tijelo. U onim dozama koje proizvođač potrošaču nudi aminokiselina Dibikora, aktivna tvar može također izazvati nuspojave, kako je navedeno u priloženim uputama. Najčešće, probavni organi pate od toga. Nekim se osobama preporučuje ne više od 1 g dnevno, jer je nemoguće dati prašak adolescentima, jer predoziranje može biti izuzetno opasno za njih.

Želatinske kapsule mogu biti štetne za konzumaciju, unatoč činjenici da je jeftin analog Dibikora. Ovaj se obrazac lako otvara i možete ga izliti ručno, što ne jamči kvalitetu proizvoda. Umjesto taurina u kapsuli može biti kreda ili nešto drugo.

Nepoznati proizvođači mogu biti prevaranti. To se često događa kada lijek tek počinje ulaziti na tržište, ima visoku cijenu i postoje ljudi koji žele kupiti jeftin generički proizvod.

Cijena tableta Dibikor optimalna za kupca. Za taj novac, on dobiva novi visokokvalitetni lijek, opremljen uputama, i uz jamstvo učinkovite uporabe.

Dibikor | Ruski analozi lijekova s ​​cijenama i recenzijama

Tablete Dibikor - Ljepota i prehrana - sve o zdravom načinu života

Dibikor spada u kategoriju lijekova čija je akcija usmjerena na ispravljanje procesa metabolizma tkiva.

Zbog svog sastava kao aktivnog sastojka taurina, poboljšava metabolizam miokarda, jetre i drugih tjelesnih tkiva, smanjuje pojavu neugodnih simptoma uzrokovanih unosom srčanih glikozida, a također smanjuje koncentraciju glukoze u plazmi kod pacijenata koji boluju od dijabetesa melitusa prvog i drugog. vrste.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o Dibicoreu: potpune upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpune i nepotpune analoge lijeka, kao i recenzije ljudi koji su već koristili Dibicore. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Kliničko-farmakološka skupina

Lijek koji poboljšava metabolizam i energetsku opskrbu tkiva.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Otpušta se bez recepta.

Koliko košta Dibicore? Prosječna cijena u ljekarnama je 340 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Dibicore se proizvodi u obliku bijelih ili gotovo bijelih ravnih cilindričnih tableta, zaobljenih i rizičnih, u blisterima od 10 komada.

Sastav jedne tablete uključuje 250 mg taurina i takve pomoćne tvari kao:

 • 2,7 mg kalcijevog stearata;
 • 23 mg mikrokristalne celuloze;
 • 6 mg želatine;
 • 18 mg krumpirovog škroba;
 • 0,3 mg koloidnog silicijevog dioksida (aerosil).

Proizvedene su i bijele flat-cilindarske tablete Dibikor, s rizikom i skošenjem, 10 kom. u mjehurićima.

Jedna tableta sadrži 0,5 g taurina i sljedeće pomoćne tvari:

 • 12 mg želatine;
 • 36 mg krumpirovog škroba;
 • 5,4 mg kalcij stearata;
 • 46 mg mikrokristalne celuloze;
 • 0.6 mg koloidnog silicijevog dioksida.

Aktivni sastojak Dibikora je taurin, ima membransko-zaštitni i osmoregulacijski učinak, a također normalizira razmjenu kalcijevih i kalijevih iona u stanicama i ima pozitivan učinak na fosfolipidni sastav staničnih membrana.

Odsustvo nuspojava i kontraindikacija Dibikora je prednost u usporedbi s drugim lijekovima za liječenje dijabetesa. Zaštitno djelovanje Dibikora prema uputama usmjereno je na mrežnicu, srce, krvne stanice i jetru.

Kao rezultat upotrebe Dibikora, krvni tlak je umjereno smanjen kod hipertenzije, dok lijek smanjuje nuspojave koje nastaju kod predoziranja blokatorima "sporih" kalcijevih kanala i srčanih glikozida. Dugotrajna primjena Dibikora prema pregledu pomaže u poboljšanju mikrocirkulacijskog protoka krvi u oku.

Indikacije za uporabu

Tablete Dibikor su indicirane za takva patološka stanja u tijelu, popraćene poremećajima metabolizma ili povećanim oštećenjem stanica:

 • Funkcionalna insuficijencija srca (zatajenje srca) različitog podrijetla.
 • Intoksikacija (trovanje) lijekovima iz farmakološke skupine lijekova - srčanih glikozida.
 • U kompleksnoj terapiji dijabetesa melitusa tipa 1 i 2, uključujući i umjereno povećanje razine kolesterola u krvi.

Također, lijek se koristi za sprječavanje razvoja toksičnog hepatitisa lijeka (upalni proces u jetri) uzrokovan duljom primjenom antifungalnih lijekova.

kontraindikacije

Preosjetljivost na lijek. Dob do 18 godina (djelotvornost i sigurnost nisu utvrđene).

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Sigurnost primjene Dibikora tijekom trudnoće i dojenja nije utvrđena, stoga liječnik odlučuje hoće li lijek uzimati tijekom tih razdoblja, uzimajući u obzir omjer očekivanih koristi za žene i potencijalne rizike za dijete.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazale su da Dibikor treba uzimati oralno. Preporučeni režimi liječenja, ovisno o indikacijama:

 1. Tijekom trovanja srčanim glikozidima - ne manje od 750 mg / dan.
 2. U slučaju šećerne bolesti tipa 2, 500 mg 2 puta dnevno u monoterapiji ili u kombinaciji s drugim oralnim hipoglikemijskim sredstvima.
 3. U slučaju šećerne bolesti tipa 2, uklj. s umjerenom hiperkolesterolemijom, - 500 mg 2 puta dnevno. Trajanje tečaja - prema preporuci liječnika.
 4. Kod šećerne bolesti tipa 1 - 500 mg 2 puta dnevno u kombinaciji s inzulinskom terapijom 3-6 mjeseci.
 5. Kao hepatoprotektor - 500 mg 2 puta dnevno tijekom cijelog tijeka antifungalnih lijekova.
 6. U slučaju zatajenja srca, Dibicore se uzima oralno na 250-500 mg 2 puta / dan 20 minuta prije obroka, tijek liječenja je 30 dana. Doza se može povećati na 2-3 g / dan ili smanjiti na 125 mg po dozi.

Nuspojave

Prema uputama i pregledima, poštujući preporučeni režim doziranja, u većini slučajeva lijek se dobro podnosi. U nekim slučajevima, s preosjetljivošću ili netolerancijom na aktivnu ili bilo koju pomoćnu komponentu, mogu se razviti alergijske reakcije.

predozirati

Preveliko doziranje podataka Dibikor nedostaje.

Posebne upute

Pacijenti koji primaju Dibicore i primaju srčane glikozide, potrebno je smanjiti njihovu dozu, ovisno o osjetljivosti bolesnika na srčane glikozide (ponekad može biti potrebno smanjenje doze od 2 puta). Sličan zahtjev vrijedi i za spore blokatore kalcijevih kanala.

Informacije o sigurnosti i djelotvornosti lijeka u trudnica i dojilja nisu dostupne.

Interakcije lijekova

Dibikor se može koristiti s drugim lijekovima; pojačava inotropni učinak srčanih glikozida.

Recenzije

Pokupili smo neke recenzije ljudi o drogi:

 1. Angela. Činilo mi se da jeftino znači uzeti besmisleno - oni su nedjelotvorni. Ali Dibikor je nadmašio sva očekivanja. Osjećao sam se bolje, riješio se problema s pritiskom, postao vedriji i aktivniji.
 2. Zhenya. Drugi tjedan pijem Dibikor zajedno sa statinima, smanjujući razinu kolesterola u krvi. Samo od statina, razina ukupnog kolesterola je dobro smanjena, trigliceridi su gotovo na istoj razini. Sada su gotovo blizu normale, pokazala je privremena analiza. Pijem dalje, nadam se da ću ga uspjeti smanjiti. Osjećam se bolje, normalno se liječim.
 3. Lorenzo. Da bi šećer bio normalan, uzela sam Dibicore zajedno s metforminom. Unatoč činjenici da moje tijelo nije "prijateljski" s medicinskim preparatima, te su pilule savršene. Plus, trošak takvog liječenja je sasvim adekvatan. Danas, nemam potrebu za stalnim lijekovima, šećer ne skače, moje zdravlje se poboljšalo. Zadovoljan sam.
 4. Nelly. Moje nasljedstvo otežava šećerna bolest - dvije bake su imale dijabetes 2. Znam da se češće prenosi ženskom linijom, zato sam bio oprezan s 40 godina, nosio sam se s dijetom, pokušavao biti manje nervozan, pio čaj koji snižava šećer, bio sam u tradicionalnoj medicini. No, očito je da se genetika ne može prevariti, općenito, na razini 46, razina šećera u krvi pokazala je 6,5. Otrčala je do endokrinologa, postavljao je Dibikora dva puta dnevno da pije mjesec dana. Kupio sam odmah u ljekarni na klinici. U komentaru kontraindikacija, nisam imao, sa strane, također, nije našao ništa. Mjesec dana kasnije, šećer je pao na 5,5 mmol / l. Djelotvorno općenito pijem dalje.

analoga

Ovaj je lijek moguće zamijeniti pomoću raznih sredstava biljnog i sintetičkog podrijetla.

To uključuje:

 • Taufon. Alat se temelji na Taurinu, najčešće korištenom u obliku kapi. Koristi se za liječenje očnih bolesti, dijabetesa, kardiovaskularne insuficijencije.
 • Igrel. Lijek je kap, koja se obično koristi u oftalmologiji. Aktivni sastojak je taurin.

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Čuvati na temperaturi do 25 ºS na suhom i tamnom mjestu izvan dohvata djece.

Rok trajanja - 3 godine.

Dibicore tablice - savjeti i trikovi na News4Health.ru

Život u suvremenom svijetu prepun je mnogih čimbenika koji negativno utječu na ljudsko zdravlje.

Glavni su loša ekologija, sumnjiva kvaliteta hrane, zagađena pitka voda, loša medicinska skrb, kao i stresne situacije i loše navike.

Stoga je važno obratiti pozornost na redovit oporavak tijela različitim metodama i sredstvima. Obavezno se posavjetujte sa stručnjakom kako ne biste naštetili vašem zdravlju!

Koliko su opasni jeftini analozi lijeka Dibicore?

Lijekovi Dibikor analoga su dostupni, jer sadrži aktivnu tvar, taurin, koja je vitalna aminokiselina. Potreban je za različite biokemijske procese u ljudskom tijelu kod ljudi svih dobnih skupina.

Osobito je potrebno onima koji pate od poremećaja u radu unutarnjih organa za izlučivanje. To je metaboličko sredstvo koje se uzima za dijabetes melitus, nespecificirano zatajenje srca.

Preporučuje se kao protuotrov za trovanje srčanim glikozidima.

Generički proizvod drugog proizvođača može biti jeftiniji ili skuplji od Dibikora. Ako je dodatak stigao iz inozemstva i dostupan je u obliku tableta, cijena će biti viša od cijene Dibikora. Kapsule će biti nešto niže u cijeni, a prah se smatra najekonomičnijom opcijom. Ako se taurin pakira za maloprodaju na lokalnim linijama, onda može koštati nešto manje.

U lancu ljekarni i u trgovinama koje prodaju biološki aktivne dodatke možete kupiti različite lijekove koji uključuju taurin.

Farmaceutska tvrtka Evalar, koja proizvodi dodatke prehrani, nudi korisnicima CardioActive Taurine i Coronarhythm. Jedna tableta sadrži 500 mg aktivne tvari. Jedno pakiranje je 60 tableta. Cijena ovog lijeka je 40% niža od cijene Dibikora.

Kao pomoćne komponente koriste se:

 • povidon;
 • mikrokristalna celuloza;
 • kroskarmeloza natrij;
 • kalcijev stearat;
 • koloidni silicijev dioksid.

Proizvođač tvrdi da ovaj lijek ima pozitivan učinak na metaboličke procese koji se odvijaju u stanicama. Ima antistresni učinak, usporavajući oslobađanje hormona u situacijama koje zahtijevaju koncentraciju pažnje, snage volje i živčane napetosti. Uzimanje taurina poboljšava rad srčanog mišića, koji je posebno pogođen uzbuđenjem.

Proizvođač ne preporučuje taurin djeci mlađoj od 18 godina, jer je aminokiselina proizvod bioloških najnovijih tehnologija, a nepoznato je koje su posljedice za osobu koja koristi industrijski proizvedenu aminokiselinu u djetinjstvu.

Taurin je potreban svima koji vode aktivan životni stil. Što više vježbate, to tijelo više treba ovu aktivnu tvar. Proizvođači sportskih dodataka kupuju ga u rasutom stanju u zemljama Pacifičke regije. Prije prodaje, mogu se pakirati u plastične vrećice i prodavati u malim količinama, ili pakirati u želatinske kapsule i umotati u blistre.

Njemački proizvođač WIRUD Gmbh nudi težinu Taurine, koja se prodaje u trgovinama sportske prehrane. Ova zamjena Dibikora sadrži čistu tvar bez različitih aditiva i koristi se u koktelima pola sata prije jela.

Varijanta u kapsulama koje nudi tvrtka Olimp Taurine Mega Caps. Taurin u takvom pakiranju je skuplji, jer za njegovu proizvodnju zahtijeva posebnu liniju. Paketi će biti napisani engleskim i ruskim slovima Taurine i naziv tvrtke koja ga je pokrenula. Prije kupnje, morate pogledati dozu. Može više puta premašiti mjeru farmaceutskog pripravka.

Taurin je prisutan u drugim aminokiselinama. Postoji dodatak prehrani Aminogold L-Taurine. Ovaj alat je mješavina aminokiselina, u kojoj glavno mjesto zauzima taurin.

Svi su u slobodnom obliku i dobiveni su iz prirodnog hidroliziranog izolata koji se ekstrahira iz proteina sirutke. Dodatak prehrani sadrži više:

 • alfa laktalbumin;
 • beta laktalglobulin;
 • glycomacropeptides;
 • imunoglobulini;
 • proteopeptony;
 • laktoferin.

Proizvođač je tvrtka Spring Health. Ovaj oblik je dodatak prehrani s nedokazanim učincima na tijelo.

Proizvodnja aminokiselina raste i širi se svake godine. Taurin je novi biotehnološki razvoj. Aktivna tvar je počela ulaziti na farmaceutsko tržište. Mnogi proizvođači uzimaju lijekove.

Što više ponuda, niža je cijena gotovog proizvoda. To je zakon tržišta. Nema potrebe žuriti, traže jeftinije opcije za lijek Debicore. Uvijek postoji rizik kupnje lažnog ili niskokvalitetnog lijeka.

Moramo pričekati da se tržište popuni ponudama i proizvođači će početi aktivno smanjivati ​​cijenu na minimum.

Kada kupujete Dibicore u ljekarni, osoba radi s proizvođačem, na koji uvijek može podnijeti prigovor. Farmaceutska tvrtka jamči kvalitetan proizvod. Svaka tableta sadrži količinu aktivne tvari koja je navedena na pakiranju.

Najgore od svega, kupite aminokiseline po težini. Kod kuće možete biti u zabludi s dozom aktivne tvari koja može biti smrtonosna. Takvi slučajevi su prijavljeni korištenjem drugih prethodno razvijenih aminokiselina.

Taurin u visokim dozama većim od 4 g opasan je za ljudsko tijelo.

U onim dozama koje proizvođač potrošaču nudi aminokiselina Dibikora, aktivna tvar može također izazvati nuspojave, kako je navedeno u priloženim uputama.

Najčešće, probavni organi pate od toga. Nekim se osobama preporučuje ne više od 1 g dnevno, jer je nemoguće dati prašak adolescentima, jer predoziranje može biti izuzetno opasno za njih.

Želatinske kapsule mogu biti štetne za konzumaciju, unatoč činjenici da je jeftin analog Dibikora. Ovaj se obrazac lako otvara i možete ga izliti ručno, što ne jamči kvalitetu proizvoda. Umjesto taurina u kapsuli može biti kreda ili nešto drugo.

Nepoznati proizvođači mogu biti prevaranti. To se često događa kada lijek tek počinje ulaziti na tržište, ima visoku cijenu i postoje ljudi koji žele kupiti jeftin generički proizvod.

Cijena tableta Dibikor optimalna za kupca. Za taj novac, on dobiva novi visokokvalitetni lijek, opremljen uputama, i uz jamstvo učinkovite uporabe.

Dibikor

Jedna tableta sadrži 250 mg ili 500 mg taurina + dodatne sastojke (mikrokristalnu celulozu, aerosil, želatinu, kalcijev stearat, škrob).

Obrazac za izdavanje

Lijek se proizvodi u obliku bijelih tableta s rizikom, u blisterima od 10 komada, 3 ili 6 u kartonskoj kutiji. Također, lijek se pakira u limenke od tamnog stakla od 30 ili 60 komada.

Farmakološko djelovanje

Metabolički, poboljšava energiju tkiva.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Aktivna komponenta lijeka taurin normalizira metaboličke procese, štiti membranu od destruktivnih učinaka vanjskih čimbenika. Taurin je prirodna komponenta metaboličkih procesa aminokiselina koje sadrže sumpor (metionin, cisteamin i cistein).

Struja kalcijevih i kalijevih iona kroz polupropusne stanične membrane tkiva i organa normalizirana je, a sastav fosfolipida normaliziran.

Dibikor - inhibitorni neurotransmiter, pomaže u jačanju živčanog sustava, ublažava stres. Također, aktivni sastojak utječe na oslobađanje adrenalina, prolaktina i gama-aminobutirne kiseline, osjetljivost specifičnih receptora.

Lijek poboljšava funkcioniranje jetre, srčanog mišića i drugih organa.

Kod osoba s kardiovaskularnom insuficijencijom kongestija se smanjuje, dijastolni tlak se smanjuje, a kontraktilnost miokarda se poboljšava. Kod osoba koje pate od visokog krvnog tlaka taurin je normalizira.

U slučaju predoziranja srčanim glikozidima ili blokatorima kalcijevih kanala, lijek neutralizira negativne učinke trovanja. Lijek povećava toleranciju bolesnika s kardiovaskularnim bolestima na tjelesne napore.

Alat je vrlo učinkovit u borbi protiv hiperlipidemije i dijabetesa.

Duljom primjenom tečajeva dolazi do smanjenja lipida u krvi, poboljšanja mikrocirkulacije protoka krvi u oku.

Jednom u tijelu, taurin se apsorbira u probavnom traktu, nakon 1,5 sati koncentracija aktivne tvari je maksimalna. Dan kasnije, tvar se potpuno izlučuje iz tijela.

Indikacije za uporabu

 • u slučaju kardiovaskularne insuficijencije različitog porijekla;
 • za liječenje dijabetesa melitusa tipa 1 ili 2, uključujući i umjerenu hiperkolesterolemiju;
 • kao dio kompleksne terapije za intoksikaciju srčanih glikozida;
 • s lezijama mrežnice (distrofija rožnice, katarakte i ozljede rožnice);
 • za pacijente koji dugo uzimaju antifungalne lijekove;
 • kao hepatoprotektor.

S obzirom na sposobnost normalizacije metaboličkih procesa i stimuliranje proizvodnje adrenalina, Dibicore se ponekad propisuje za pretilost.

kontraindikacije

Lijek je kontraindiciran u djece, osoba mlađih od 18 godina, s alergijama na taurin.

Nuspojave

Alat se općenito dobro podnosi. Od mogućih nuspojava rijetko se primjećuju alergije (najčešće osip na koži ili urtikarija).

Osobe s dijabetesom mogu razviti hipoglikemijsko stanje. To zahtijeva prilagodbu doze inzulina.

Dibikor, upute za uporabu (metoda i doziranje)

Lijek se uzima oralno, oralno.

Potrebnu dozu treba propisati specijalist, ovisno o bolesti i njenom tijeku.

Prema uputama za uporabu Dibikora u slučaju zatajenja srca, 250-500 mg lijeka se propisuje 2 puta dnevno, 20 minuta prije obroka. Doza se može povećati na 3 grama dnevno ili smanjiti na 125 mg, ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta. Tijek liječenja je obično jedan mjesec.

Za liječenje šećerne bolesti tipa 1 propisuje se 500 mg lijeka 2 puta dnevno u kombinaciji s inzulinom. Tečaj je od 3 do 6 mjeseci.

Kod dijabetesa tipa 2, dnevna doza je 1 gram, podijeljena u 2 doze. Nije potrebno dodatno propisati inzulin ili druga sredstva.

Kako bi zaštitili jetru kada uzimate antifungalna sredstva, uzmite 500 mg 2 puta dnevno.

predozirati

Nisu zabilježeni slučajevi predoziranja.

U slučaju predoziranja, osipa na koži ili koprivnjače, mogu se pojaviti alergijske reakcije. Lijek nema specifičan antidot. Terapija - antihistaminici i povlačenje lijekova.

interakcija

U kombinaciji sa srčanim glikozidima ili blokatorima sporih kalcijevih kanala, njihova se učinkovitost značajno povećava. Možda će se doza glikozida morati smanjiti za polovicu.

Uvjeti prodaje

Nije potreban recept.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 30 stupnjeva.

Rok trajanja

Posebne upute

Dozu i način primjene treba propisati liječnik. Ne preporuča se sama prilagodba doze.

analoga

Najbliže priprema analozi: Taufon ATP-Long, Tauforin OZ, tinktura Crataegus, ATP Forte, lišće i cvijeće Crataegus, Vazonat, Ivab-5 Kapikor, Karduktal, Mexicor, MetaMax, Metonat, Mildrokard, Milkardin, Neokardil, Preductal, Riboksin, rimekod, Trikard, Trizipin, Trimet, Vasopro, Mildrazin, Mildronat.

Dibikore Recenzije

Lijek ima pozitivne povratne informacije. Tko je uzeo Dibikora, bio je zadovoljan rezultatom. Mehanizam djelovanja i slučajevi kada je lijek djelotvoran, a kada nije, detaljno su opisani na službenim internetskim stranicama proizvođača.

Spominje se da lijek nije lijek za sve bolesti. Neke žene koriste Dibikor za mršavljenje, a ovisno o individualnim značajkama tijela, alat ima različitu učinkovitost.

Ne postoje negativne kritike o Dibikoru, lijek pomaže ili ne, nuspojave su rijetke.

Cijena Dibikora

Cijena Dibikor 500 mg je oko 400 rubalja za 60 tableta.

Cijena od 250 mg lijeka - 230 rubalja, 60 tableta.

WER.RU

 • Dibikor tablete 250 mg 60 kom Peak Pharma
 • Dibikor tablete 500 mg 60 kom Peak-Pharma

ZdravZona

 • Dibikor 250mg №60 tabletePIK-FARMA doo
 • Dibikor 500mg №60 tabletePIK-FARMA doo

Ljekarna IFC

 • DibikorPik-Pharma doo, Rusija
 • DibikorPik-Pharma doo, Rusija

PLATITE PAŽNJU! Informacije o lijekovima na stranici su referentne i sažete, prikupljene iz javno dostupnih izvora i ne mogu poslužiti kao osnova za donošenje odluka o uporabi droga tijekom liječenja. Prije uporabe lijeka Dibikor svakako konzultirajte svog liječnika.

Dibikor: upute za uporabu

Dibicor je lijek koji spada u farmakološku skupinu metaboličkih lijekova. Poboljšava metabolizam i obnavlja oštećene stanice. Koristi se u raznim patologijama koje prate oštećenja stanica.

Oblik i sastav otpuštanja

Dibikor je dostupan kao tableta za oralnu primjenu (usta). Glavni aktivni sastojak je taurin, njegova koncentracija u jednoj tableti je 250 i 500 mg. Uključuje i pomoćne komponente koje uključuju:

 • Krumpirov škrob.
 • Mikrokristalna celuloza.
 • Želatina.
 • Kalcijev stearat.
 • Koloidni silicijev dioksid (Aerosil).

Tablete Dibikor pakiraju se u blister pakiranje od 10 komada. Pakiranje sadrži 6 (60 tableta) blistera i upute za uporabu lijeka. Tu je i pakiranje od 60 tableta lijeka u boci tamnog stakla.

Oblik i sastav otpuštanja

Glavni aktivni sastojak tableta Dibikor taurin je prirodni proizvod metabolizma aminokiselina, koji u svom sastavu sadrže sumpor (metionin, cistein, cisteamin). Taurin ima nekoliko bioloških učinaka koji uključuju:

 • Zaštita staničnih membrana od uništenja (membransko-zaštitno djelovanje) poboljšanjem fosfolipidnog sastava membrana.
 • Regulacija osmotskog tlaka unutar i izvan stanice (osmoregulacijsko djelovanje).
 • Normalizacija izmjene iona kalija i kalcija u stanici.
 • Antistresni učinak zbog regulacije oslobađanja određenih neurotransmitera (GABA - gama-aminobutirne kiseline) i hormona (adrenalina, prolaktina).
 • Poboljšan protok krvi u tkivima.
 • Regulacija redoks procesa u stanici promjenom razine citokromnih enzima.
 • Stimulacija unutarstanične neutralizacije stranih ili toksičnih spojeva.
 • Smanjenje intenziteta procesa citolize (oštećenje i uništavanje stanica) u različitim patološkim procesima.

Zbog takvih bioloških učinaka, Dibicore tablete imaju sposobnost poboljšanja metabolizma srčanih stanica, jetre, mozga i drugih organa. U slučaju zatajenja srca, lijek smanjuje svoje manifestacije, poboljšava funkcionalnu aktivnost srčanog mišića.

Umjereno smanjuje razinu sistemskog arterijskog tlaka u hipertenzivnoj bolesti. Dibikor smanjuje toksične učinke srčanih glikozida i antifungalnih lijekova.

S dijabetesom normalizira metabolizam ugljikohidrata u tijelu, pomaže u smanjenju šećera u krvi i triglicerida (masti) u krvi.

Nakon uzimanja tablete Dibikor, taurin se dovoljno brzo (u roku od 20-30 minuta) apsorbira u sistemsku cirkulaciju, a maksimalna koncentracija u krvi se postiže nakon 1,5 sata. Aktivna tvar se metabolizira u svim stanicama ljudskog tijela, potpuno se eliminira tijekom dana urinom.

Indikacije za uporabu

Tablete Dibikor su indicirane za takva patološka stanja u tijelu, popraćene poremećajima metabolizma ili povećanim oštećenjem stanica:

 • Intoksikacija (trovanje) lijekovima iz farmakološke skupine lijekova - srčanih glikozida.
 • Funkcionalna insuficijencija srca (zatajenje srca) različitog podrijetla.
 • U kompleksnoj terapiji dijabetesa melitusa tipa 1 i 2, uključujući i umjereno povećanje razine kolesterola u krvi.

Također, lijek se koristi za sprječavanje razvoja toksičnog hepatitisa lijeka (upalni proces u jetri) uzrokovan duljom primjenom antifungalnih lijekova.

kontraindikacije

Uzimanje Dibicore tableta kontraindicirano je u slučaju individualne netolerancije na aktivni sastojak ili sastojke lijeka, kao i za djecu mlađu od 18 godina, jer sigurnost ili djelotvornost u ovom slučaju nisu dokazane.

Doziranje i primjena

Tablete Dibikor se uzimaju oralno prije obroka (obično 20 minuta prije predviđenog obroka). Moraju se uzeti cijele, bez žvakanja i pijenja vode. Doza lijeka ovisi o patološkom procesu u tijelu:

 • Zatajenje srca - 250 ili 500 mg 2 puta dnevno, ako je potrebno, doza se može povećati na 1-2 g (1000-2000 mg) u nekoliko doza. Trajanje takvog liječenja određeno je simptomima zatajenja srca, u prosjeku 30 dana.
 • Šećerna bolest tipa 1 (ovisna o inzulinu) - uzimanje tableta provodi se uz obveznu kombinaciju inzulinske terapije u dozi od 500 mg 2 puta dnevno, trajanje liječenja je od 3 mjeseca do 6 mjeseci.
 • Šećerna bolest tipa 2 (neovisna o inzulinu) - 500 mg 2 puta dnevno kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim antidijabetičkim lijekovima. U istoj dozi, Dibicore tablete koriste se za dijabetes s umjerenim povećanjem razine kolesterola u krvi (hiperkolesterolemija). Trajanje liječenja određuje liječnik pojedinačno, ovisno o laboratorijskim parametrima metabolizma ugljikohidrata i lipida.
 • Intoksikacija srčanim glikozidima - 750 mg dnevno za 2-3 doze.
 • Sprečavanje otrovnog lijeka hepatitisom upotrebom antifungalnih lijekova - 500 mg 2 puta dnevno tijekom cijelog tijeka njihovog prijema.

U većini slučajeva, trajanje liječenja ovim lijekom određuje liječnik pojedinačno.

Nuspojave

Općenito, tablete Dibikora se dobro podnose. Ponekad je moguće razviti alergijske reakcije s manifestacijama na koži u obliku osipa, svrbeža ili urtikarije (osip s oticanjem koji izgleda kao opeklina koprive). Teške alergijske reakcije (angioedem Quincke, anafilaktički šok) nakon uzimanja lijeka nisu opisane.

Posebne upute

Za tablete Dibikor postoji nekoliko posebnih uputa na koje trebate obratiti pažnju prije nego ih upotrijebite:

 • U pozadini dijeljenja s srčanim glikozidima ili blokatorima kalcijevih kanala, doza tableta Dibikora treba smanjiti za oko 2 puta, ovisno o pacijentovoj osjetljivosti na te lijekove.
 • Lijek se može koristiti zajedno s lijekovima drugih farmakoloških skupina.
 • Nema podataka o sigurnosti Dibicore tableta u odnosu na fetus koji se razvija tijekom trudnoće ili dojenčadi tijekom dojenja, stoga se u tim slučajevima ne preporučuje njihova uporaba.
 • Lijek ne utječe na brzinu psihomotornih reakcija ili na mogućnost koncentracije.

U ljekarnama je lijek dostupan bez recepta. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja vezanih uz uporabu Dibikor tableta, posavjetujte se s liječnikom.

predozirati

Do danas nisu dostupni podaci o tabletama predoziranja Dibikor.

Dibikor analozi

Prema prisutnosti aktivne tvari i terapijski učinak sličan Dibicore tabletama su lijekovi Taurine Bufus i Tauphon.

Uvjeti skladištenja

Rok trajanja Dibicore tableta je 3 godine od dana njihovog oslobađanja. Skladištenje se mora obavljati na tamnom mjestu koje nije dostupno djeci pri temperaturi zraka ne višoj od + 25 ° C.

Dibicore cijena

Prosječna cijena Dibikor tableta u apotekama u Moskvi ovisi o njihovoj dozi:

 • 250 mg 60 tableta - 254-267 rubalja.
 • 500 mg 60 tableta - 397-408 rubalja.

Dibikor: upute za uporabu, cijenu, pregled liječnika

Dibikor je aktivni lijek za projekciju membrana koji pomaže u poboljšanju svih metaboličkih procesa u tijelu i tkivima. Glavni aktivni sastojak ovog lijeka je taurin. Ova prirodna komponenta sadrži aminokiseline koje sadrže sumpor, kao što su cistein, metionin i cisteamin.

Prednosti lijeka pokazuju brojne kritike. Korištenje lijeka doprinosi ionskoj izmjeni kalcija i kalija i prodiranju tih tvari u stanice tijela. Dibikor normalizira ravnotežu fosfolipida i poboljšava funkcioniranje unutarnjih organa.

Lijek ima pozitivan učinak na rad živčanog sustava, budući da je to neurotransmiter. Ovaj lijek je namijenjen bolesnicima sa srčanim bolestima i onima s hipertenzijom. Ali to nije cijeli popis indikacija za uporabu ovog lijeka.

Opis droge

Ovaj je lijek dostupan u obliku tableta. Pakirani su u blisterima od po 10 komada. Tablete Dibikora su bijele boje. U sredini je rizik.

Jedna tableta Dibikora sadrži sljedeće tvari:

 • Taurin - 250 ili 500 mg;
 • mikrokristalna celuloza;
 • škrob;
 • želatinu i druge pomoćne tvari.

Farmakološko djelovanje Dibikora

Ovaj lijek se propisuje uglavnom za:

 1. dijabetes melitus bilo koje vrste;
 2. kardiovaskularne bolesti ili zatajenje srca;
 3. u slučaju trovanja lijekovima koji sadrže tvari iz iscjedka srčanih glikozida.

Tretman lijekovima temelji se na membranskim i osmoregulacijskim svojstvima taurina. Takva svojstva osiguravaju normalno funkcioniranje svih organa, kao i normalizaciju metaboličkih procesa na staničnoj razini.

Liječnici i pacijenti koji napuštaju svoje komentare ukazuju na blagotvoran učinak taurina na ljudski imunološki sustav, njegovo koštano tkivo i stanje krvnih žila. Ova tvar je važna za normalno funkcioniranje srca. Poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizam u ovom organu.

Ako ljudsko tijelo izgubi taurin, u ovom slučaju može dovesti do gubitka kalijevih iona, što dovodi do zatajenja srca, kao i nekih drugih ireverzibilnih procesa.

Taurin ima svojstva neurotransmitera, što znači da se može koristiti kao lijek za smanjenje učinaka živčane napetosti i stresa. Ovaj lijek omogućuje kontrolu nad produkcijom adrenalina, prolaktina i drugih hormona, kao i tjelesnog odgovora na njih.

Napredna svojstva Dibikore

Recenzije liječnika ukazuju na poboljšanje stanja unutarnjih organa pri korištenju ovog lijeka. Dibikor pomaže u poboljšanju metaboličkih procesa koji se odvijaju u jetri, srcu i drugim organima.

Propisani lijek u liječenju difuznih promjena u jetri pomaže u poboljšanju protoka krvi u zahvaćenom organu, što dovodi do smanjenja simptoma i znakova karakterističnih za citolizu.

Pacijenti koji uzimaju lijek za kardiovaskularne bolesti bilježe smanjenje distalnog intrakardijalnog tlaka. Dibikor pomaže smanjiti vjerojatnost infarkta miokarda i smanjuje zagušenje u velikoj i maloj cirkulaciji. Pregledi onih koji su uzimali ovaj lijek ukazuju na učinkovito liječenje određenih bolesti srca.

Međutim, treba napomenuti da lijek nema sličan učinak za sve bolesti kardiovaskularnog sustava. Prijem Dibikora ne dovodi do normalizacije krvnog tlaka kada se spušta ili kada bolesnik ima arterijsku hipertenziju.

Upute za uporabu lijeka sadrže informacije da se pri dugotrajnoj uporabi lijeka (više od 6 mjeseci) osoba osjeća poboljšanjem općeg stanja tijela, mikrocirkulacija se vraća u organe vida.

Primjena Dibikora u malim dozama pomaže u smanjenju neželjenih učinaka koji se javljaju kod uzimanja drugih lijekova za blokiranje kalcijevih kanala, srčanih glikozida i smanjuje osjetljivost jetre na različite antifungalne lijekove.

Korištenje lijekova u većim dozama može smanjiti razinu glukoze u krvi u roku od dva tjedna.

Farmakokinetika lijeka i kontraindikacije

Prema uputama za uporabu tableta Dibikor s aktivnom tvari od 500 mg počinje djelovati u roku od 20 minuta nakon upotrebe.

Tvar doseže svoju maksimalnu koncentraciju oko 100-120 minuta nakon uzimanja lijeka. Dibikor povučen iz ljudskog tijela nakon 24 sata,

Dibikor se ne preporučuje za primjenu u bolesnika mlađih od 18 godina, kao i kod osoba s posebnom osjetljivošću na sastojke lijeka.

Uporaba droga

Dibikor uzmite samo unutra, uz čašu čiste vode. Doza lijeka ovisi o vrsti bolesti i njezinoj ozbiljnosti.

Bolesnicima sa srčanim bolestima i zatajenjem srca preporuča se uzimanje Dibikora, s sadržajem taurina od 250-500 mg, dva puta dnevno, četvrt sata prije obroka. Tijek uzimanja lijeka je 1-1,5 mjeseca. Ako je potrebno, liječnik može prilagoditi dozu lijeka.

U liječenju dijabetesa tipa 1, Dibicore se preporuča uzimati ujutro i navečer u kombinaciji s lijekovima koji sadrže inzulin. Lijek se preporučuje 6 mjeseci.

U slučaju dijabetesa melitusa druge vrste, lijek sa sadržajem od 500 mg taurina mora se uzimati 2 puta dnevno u kombinaciji s hipoglikemičnim lijekovima.

U slučaju hiperkolesterolemije umjerene jakosti, samo Dibikor dva puta dnevno dovoljan je za smanjenje glukoze u krvi.

Nuspojave lijeka

U studiji lijeka Dibikor nuspojave na pacijenta nisu identificirane. U rijetkim slučajevima alergije na sastojke lijeka mogu nastati zbog njihove individualne netrpeljivosti prema pacijentu.

Značajke uporabe i uvjeti skladištenja

Poznato je da u nekim slučajevima Dibicore koriste pacijenti za mršavljenje. Treba napomenuti da uporaba lijeka za mršavljenje treba biti pod stalnim nadzorom odgovarajućeg liječnika i za njegovu namjenu.

Upute za uporabu preporučuju da se tijekom uzimanja Dibikora preporuča smanjenje uporabe lijekova koji sadrže srčane glikozide i tvari koje blokiraju kalcijeve kanale.

Dibikor treba čuvati na hladnom mjestu, zaštićenom od svjetlosti. Temperatura ne smije prelaziti 26ºS. Potrebno je ograničiti pristup djece mjestu pohrane lijeka.

Lijek se čuva 3 godine. Na kraju termina skladištenja Dibikor njegova uporaba je zabranjena.

Analogi Dibikora

Postoji nekoliko Dibikor analoga. Među njima, kao lijekovi i pripravci biljnog podrijetla. Cijena analoga varira ovisno o zemlji podrijetla, doziranju taurina i, kao dio lijeka, pomoćnih lijekova.

Sljedeći lijekovi su najpoznatiji među analozima:

Među prirodnih proizvoda, cijena koja je prilično demokratska, emitiraju glog tinktura, cvijeće i lišće ove biljke.

"Dibikor": upute za uporabu, analozi

Dibikora oblik za doziranje - tablete za oralnu primjenu. Aktivni sastojak je taurin (250 i 500 mg na 1 karticu), a pomoćni su:

 • škrob;
 • mikrokristalna celuloza;
 • želatina za hranu;
 • kalcijev stearat;
 • koloidni silicijev dioksid.

Tablete se pakiraju u blister pakiranja, 10 komada. u svakoj. Stavljaju se u kutije koje sadrže 60 pločica. Lijek se pakira u tamne staklene boce (60 tab.).

Terapijski učinak lijeka je zbog osmoregulatornih, membransko-zaštitnih svojstava taurina. Tvar je proizvod razmjene aminokiselina koje sadrže sumpor. Svojstva taurina:

 • poboljšava sastav stanične membrane;
 • normalizira metaboličke procese kalijevih i kalcijevih iona;
 • ima pozitivan utjecaj na aktivnost središnjeg živčanog sustava;
 • pokazuje antistresni učinak (može regulirati oslobađanje adrenalina, GABA, drugih hormona);
 • regulira stvaranje mitohondrijskih proteina;
 • štiti stanice od slobodnih radikala;
 • utječe na enzime uključene u metaboličke procese;
 • obnavlja i obnavlja stanice.

Taurin ima pozitivan učinak na imunološki sustav, koštano tkivo i krvožilne zidove. Poboljšava metabolizam i cirkulaciju krvi u srčanom mišiću i drugim organima. Nedostatak taurina dovodi do gubitka kalijevih iona. Kao rezultat toga, razvijaju se zatajenje srca ili druge nepovratne patologije.

Budući da Dibikor ima svojstva neurotransmitera, može se poduzeti kako bi se neutralizirali učinci stresa i živčane napetosti. Lijek normalizira oslobađanje prolaktina, adrenalina i drugih hormona. "Dibikor" se može propisati za difuzne promjene u jetri radi poboljšanja protoka krvi. Lijek smanjuje manifestacije karakteristične za citolizu.

Nakon ulaska u tijelo, taurin počinje djelovati za 15-20 minuta. Maksimalna koncentracija aktivne tvari doseže se nakon 1,5 do 2 sata, nakon čega se potpuno "Dibicore" uklanja nakon 24 sata.

"Dibikor" se koristi u patologijama koje uključuju oštećenje stanica. Indikacije za sastanak:

 • dijabetes melitus prvog i drugog tipa, uključujući i umjerenu hiperkolesterolemiju (kao dio složenog liječenja);
 • kardiovaskularna insuficijencija (kao dio složenog liječenja);
 • intoksikacija, razvijena na pozadini primanja srčanih glikozida.

Dibicor se također koristi kao hepatoprotektor u bolesnika koji koriste antifungalna sredstva.

"Dibikor" uzima oralno 20 minuta. prije obroka s vodom ili nezaslađenim čajem. Režim doziranja i trajanje liječenja ovise o bolesti.

Terapija zatajenja srca

U slučaju zatajenja srca, Dibicore se propisuje u količini od 250-500 mg (jednokratna količina) s dozom od 2 p / dan. Količina se prilagođava ovisno o terapijskom djelovanju, istodobnoj terapiji i stanju tijela.

Dnevna doza može se povećati na 2-3 g / dan. ili smanjiti na 125 mg. Učestalost korištenja - 2 str. / Dan. Maksimalna količina ne smije prelaziti 2 g / dan.

Trajanje liječenja Dibicorom pojedinačno određuje liječnik, obično 1 mjesec.

Terapija dijabetesa prvog i drugog tipa

U slučaju dijabetesa prvog tipa, Dibicore se obično propisuje u kombinaciji s inzulinom. Jedna količina je 500 mg, učestalost prijema - 2 p. / Dan. Maksimalna količina iznosi 1,5 g / dan. Trajanje prijema - 3-6 mjeseci. Ako je potrebno, ponovite liječenje, nakon 2-5 mjeseci.

Osobe s dijabetesom tipa 2 trebaju uzeti 500 mg Dibikora tijekom 2 p./dana. Propisuje se kao monopreparacija ili u kombinaciji s hipoglikemijskim sredstvima. Kada je hiperkolesterolemija umjerena, dovoljno je piti samo Dibicore kako bi se smanjila glukoza u krvi.

Ostale indikacije

Kao hepatoprotektor "Dibikor" koristite 500 mg (jednokratna količina), mnoštvo recepcije je 2 p. / Dan. Treba ga piti tijekom cijelog razdoblja liječenja antifungalnim sredstvima.

Kada je glikozidna intoksikacija dnevna količina lijeka je 750 mg. Tijekom liječenja Dibicorom može biti potrebno prilagoditi broj srčanih glikozida ili peparata blokatora kalcijevih kanala. To treba učiniti samo liječnik. Ne preporučuje se samostalno podešavanje dnevne količine lijekova.

Prema mišljenju pacijenata, dugotrajna upotreba lijeka (dulje od šest mjeseci) poboljšava opće stanje tijela, a mikrocirkulacija se vraća u organe vida. Kod osoba s kardiovaskularnim bolestima, uporaba Dibikore potaknula je smanjenje intrakardijalnog dijastoličkog tlaka.

Lijek smanjuje zagušenja u krugovima cirkulacije (veliki i mali), smanjuje rizik od srčanog udara. Kod takvih bolesnika, Dibicor povećava toleranciju na fizičke napore.

Male doze Dibikora pridonijele su smanjenju nuspojava koje su se razvile tijekom uzimanja srčanih glikozida i lijekova koji su se koristili za blokadu kalcijevih kanala.

Treba napomenuti da lijek nije u stanju normalizirati krvni tlak hipotenzijom ili hipertenzijom. Lijek smanjuje osjetljivost jetre na antifungalna sredstva.

U bolesnika s dijabetesom, uzimajući Dibikoru 2 tjedna. promicao smanjenje razine glukoze, triglicerida, kolesterola. Neke žene su uzimale lijek kako bi mršavile.

U ovom slučaju, učinkovitost lijeka ovisila je o individualnim značajkama organizma.

Dibikor je kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na sastojke proizvoda. Lijek se ne koristi u bolesnika mlađih od 18 litara. Trudnice i dojilje koje uzimaju "Dibikor" je nepoželjno jer nema dovoljno informacija o učinku taurina na fetus koji se razvija i na djecu koja su dojena.

Uz oprez, lijek se propisuje pacijentima s akutnim zatajenjem bubrega, jetrenom komom, pogoršanjem čira na želucu. "Dibikor" se ne koristi za maligne tumore.

Prema pregledima pacijenata, Dibicore se dobro podnosi, samo su se ponekad pojavile alergijske reakcije (svrbež, osip na koži). U bolesnika s dijabetesom postoji rizik od razvoja hipoglikemijskog stanja. U ovom slučaju, doza inzulina ili hipoglikemijskih sredstava je prilagođena, jer taurin nije uzrok hipoglikemije.

U slučaju predoziranja mogu se pojaviti alergije (osip na koži, svrbež). U tom slučaju morate otkazati "Dibikor". Pacijentu se propisuje antihistaminik.

"Dibikor" pojačava djelovanje srčanih glikozida, blokatora kalcijevih kanala. Ako je potrebno, alat se može koristiti zajedno s drugim lijekovima. Nepoželjno je koristiti "Dibicore" zajedno s "furosemidom" i drugim diureticima, budući da lijek ima diuretička svojstva.

Alat je dostupan bez recepta. Sljedeći lijekovi povezani su s Dibikor analozima:

Trošak 1 paketa br. 60 s dozom od 250 mg u prosjeku je od 260 rubalja, 1 pakiranje s dozom od 500 mg - od 400 rubalja.

"Dibikor" se mora čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Optimalna temperatura pohrane je + 15... + 25 ° C. Rok trajanja lijeka je 3 godine.