Lancete za bezbolno uzimanje krvi prstima kod djece

Mnoga se djeca boje darovati krv, jer su u prošlosti već bila podvrgnuta toj manipulaciji i sjetiti se kakve je boli prouzročio standardni škripac. Međutim, u naše vrijeme moguće je obaviti postupak uzimanja uzoraka krvi bez ozbiljnih posljedica ako se za uzimanje uzorka koristi poseban lanac za jednokratnu upotrebu.

Što je to?

Lanceta je poseban uređaj s plastičnom kutijom, s kojom se iz kapilara kod djece uzima krv za opći krvni test, kao i za mjerenje šećera u krvi. Poseban dizajn uređaja skriva iglu, tako da je dijete ne vidi kada uzima uzorak krvi. Igla je trokutastog oblika, a za proizvodnju se koristi medicinski čelik.

Igle za uzorkovanje krvi u takvim lancetama napreduju ili automatski kada tijelo dodirne kožu, ili nakon pritiska prsta odrasle osobe na gumb.

To mjesto, iza kojega je skrivena igla, zatvoreno je lancetom uvijenom kapicom. To osigurava jednostavnost korištenja uređaja, kao i njegovu sigurnost, jer dijete neće biti u mogućnosti da se povrijedi slučajno.

prednosti

 • Korištenje lancete ne donosi djetetu bolne osjećaje i ne ostavlja hematome. Snaga i dubina uboda ne ovise o pritisku na prst medicinske sestre ili roditelja.
 • Instrument je potpuno sterilan i zapakiran u hermetički zatvorenu posudu, koja se otvara neposredno prije postupka. Prije pakiranja sve lancete obrađujemo gama zračenjem.
 • Postupak pomoću lancete traje samo nekoliko sekundi.
 • Rezultati testa krvi bit će pouzdaniji. Emocionalna iskustva kada probadanje prsta s uobičajenim razgrađivačem može utjecati na performanse, pa će uporaba lancete pomoći da se izbjegnu pogreške. Osim toga, krv nakon ograde nije u kontaktu s zrakom.
 • Lanceta se može koristiti kod kuće, lako provodeći analizu razine glukoze (pomoću glukometra).

Zašto se smatraju bezbolnim

Prije svega, dijete se ne boji injekcije, jer ne vidi samu iglu. Osim toga, igla je vrlo mala, tako da je bol od punkcije kože praktički odsutna. Promjer igle u lancetama za djecu iznosi 0,25-0,8 mm, a njegova duljina 1,2-1,8 mm. Ove igle su vrlo sitne i koža je ozlijeđena na minimum.

Kao rezultat toga, punkcija je praktički bezbolna i vrlo brzo zacjeljuje. A to su važni čimbenici pri odabiru uređaja koji uzima krv od djece mlađe od godinu dana, kao i od djece koja se jako boje injekcija.

Upute za uporabu

Za crtanje krvi lancetom trebate:

 1. Odvijte i uklonite zaštitni poklopac s ražnjača.
 2. Čvrsto pričvrstite kućište uređaja na djetetov prst.
 3. Laganim pritiskom na prst odaberite pravu količinu krvi.

oporavak

Sva lanceta koja se koriste za uzimanje uzoraka kapilarne krvi za kliničku analizu u djetinjstvu su jednokratna, pa se nakon uporabe moraju zbrinuti. Ponovna uporaba nije moguća, čak i ako to želite - čim se uzme uzorak krvi, igla se povlači u tijelo i odmah se blokira. To se radi radi sigurnosti bolesnika, kako bi se uklonio rizik od infekcije. Osim toga, krv prikupljena iglom ne dolazi u dodir s okolinom, tako da će rezultat analize biti vrlo precizan.

Ako govorimo o testu šećera u krvi koji se obavlja kod kuće za dijete s dijabetesom, lanceta će biti malo drugačija. U tu svrhu primijenite univerzalni uređaj koji je umetnut u mjerač. Zbog toga se smanjuje potrošnja igala.

Upotrebljena automatska lanceta, koja je prikupljala krv iz djetetova prsta za kliničku analizu, neprihvatljiva je odmah nakon zahvata u bacanje u urnu zajedno s drugim krhotinama. Ako je dijete zaraženo infekcijom, takva lanceta može biti izvor bolesti.

Kao i drugi otpadni materijali koji su došli u dodir s ljudskom krvlju, lancete se klasificiraju kao opasnost B. Takav medicinski otpad mora se dezinficirati prije odlaganja. Lancete se mogu autoklavirati, a nakon takve sterilizacije smatraju se sigurnim smećem, pa se mogu baciti u bilo koju kantu za smeće.

proizvođači

Lancete, koje bezbolno uzimaju uzorak krvi od djece, prikazane su takvim modelima:

1. Automatska lanceta Medlance® Plus iz poljske tvrtke HTL-Strefa Inc. Predstavljene su s nekoliko tipova s ​​različitim bojama karoserije - lila pribor prikladan je za djecu (dubina prodiranja igle je 1,5 mm), a plava univerzalna (s iglom duljine 1,8 mm).

2. Qlance Lancets. Ovaj kineski proizvođač nudi uređaje za djecu s dubinom prodiranja od 1,8 mm. U ljubičastoj lanceti promjer igle iznosi 0,45 mm, a volumen uzete krvi je do 100 μl. U plavom lancetu, igla ima promjer od 0,8 mm. Ovim se uređajem prikuplja od 100 do 150 μl krvi.

3. Automatski Lancets MR. To su također kineski uređaji s trokutastim tankim vrhom. Za djecu se lancete proizvode s dubinom uboda od 1,8 mm - ružičastom i žutom.

4. Vitrax Sterilance Lite II skariferi. Djeca mogu dobiti krv narančastim lancetama ove marke, čija je dubina uboda 1,8 mm.

5. PROLANCE lancete. Proizvodni program tvrtke obuhvaća lancete s dubinom uboda od 1,4 do 1,8 mm u plavoj, plavoj, žutoj i zelenoj boji, koje se također razlikuju u promjeru igle.

6. Mini prikupljanje lanceta. Ljubičaste lancete takvog proizvođača s dubinom uboda od 1,25 mm namijenjene su djeci.

7. Acti-Lance uređaji. Igla ljubičaste lancete ove tvrtke probija kožu djeteta do dubine od 1,5 mm. Također možete koristiti univerzalni plavi lancet Acti-Lance s dubinom uboda od 1,8 mm.

8. Bd Microtainer Lancets. Uređaji jorgovana probijaju kožu djeteta do dubine od 1,5 mm, a ružičaste do dubine od 1,8 mm. U asortimanu postoje i lancete za bebe do godinu dana, koje mogu izvući krv iz pete.

Recenzije i cijene

Većina majki koje su se prvi put susrele s lancetama u privatnim klinikama, zadovoljne su takvim uređajem. Primjećuju da djeca doista ne plaču i ne preživljavaju kada uzimaju krv iz prsta lancetom. Sam postupak je vrlo brz i djeca ga dobro podnose, a na prstima nema tragova.

Nedostatak lanceta za uzimanje krvi za opću analizu naziva se samo njihovom odsutnošću u mnogim klinikama, pa bi majke trebale kupiti te uređaje samostalno. Međutim, oni se lako mogu nabaviti u medicinskoj opremi ili na internetu i relativno su jeftini. Na primjer, Qlance ili MR lancete koštaju samo 5-6 rubalja po komadu, a za automatske lancete Medlance morate platiti 15-20 rubalja.

Igle za glukometar: cijena punktora i lanceta

Lančići za glukometre su sterilne igle koje se ugrađuju u rukohvat punktora. Koriste se za probijanje kože na prstu ili ušnom režnju kako bi se uzela potrebna količina krvi za analizu.

Poput test traka, igle za metar su najčešći potrošni materijal koje dijabetičari moraju redovito nabavljati dok se koriste. Korištenje lancete smanjuje rizik od infekcije zarazne bolesti.

Pogodno je koristiti lancetnu napravu za glukometar na bilo kojem prikladnom mjestu, štoviše, takav uređaj teško boli kada se koža probije. Također, takav piercer izgleda drugačije od standardne igle, zbog posebnog dizajna ručke, dijabetičar se ne boji pritisnuti mehanizam i probiti kožu.

Vrste lanceta i njihova značajka

Lancet igle su podijeljene u dvije glavne kategorije, one su automatske i univerzalne. Ručke s automatskim lancetama samostalno određuju potrebnu razinu dubine uboda i skupljaju krv. Igle u uređaju su zamijenjene i ne mogu se ponovno koristiti.

Nakon punkcije lancete se nalaze u posebnom odjeljku. Kada se lancete završe, pacijent zamjenjuje bubanj iglama. Radi sigurnosti, neke rupice za punkciju rade samo kada igla dodirne kožu.

Automatske lancete označene su pojedinačno i mogu se razlikovati, ovisno o dobi pacijenta i tipu kože. Ove igle su vrlo prikladne za korištenje, stoga su vrlo tražene među dijabetičarima.

 • Univerzalne lancete su male igle koje se mogu koristiti s gotovo svakim olovkom za olovku koje se nalazi u kompletu mjerača. Ako postoje bilo kakve iznimke, proizvođač obično navodi te podatke na ambalaži potrošnog materijala.
 • Neki modeli lanceolatnih igala mogu se koristiti za kontrolu dubine uboda. Iz sigurnosnih razloga, univerzalne lancete se isporučuju s zaštitnom kapicom.
 • Također, posebna kategorija se ponekad naziva lancete za djecu, ali takve su igle malo tražene. Dijabetičari se obično kupuju za takve svrhe univerzalne lancete, jer je cijena njih znatno niža u usporedbi s djecom. U međuvremenu, dječja igla je oštra što je više moguće, tako da dijete ne osjeća bol tijekom punkcije, a područje na koži nakon analize ne boli.

Da bi se olakšalo prikupljanje krvi, lanceolne igle često imaju funkciju reguliranja dubine punkcije na koži. Dakle, pacijent može samostalno odabrati kako duboko probiti prst.

U pravilu, dijabetičar ima sedam razina koje utječu na stupanj i trajanje boli, dubinu prodora u krvnu žilu, točnost dobivenih pokazatelja. Konkretno, rezultati analize mogu biti kontroverzni ako punkcija nije duboka.

To je zbog činjenice da ispod kože sadrži tkivnu tekućinu koja može iskriviti podatke. U međuvremenu se za djecu ili osobe sa slabim zacjeljivanjem rana preporuča minimalna punkcija.

Koje su lancete (oĉvršćivači) za uzimanje krvi iz prsta?

Mnoge pacijente zanima što su lancete za prikupljanje krvi. Uzimanje krvi iz prsta je postupak koji odrasla osoba ili dijete moraju proći barem jednom u životu.

Ali ako odrasli toleriraju normalno testiranje, onda se djeca boje tog zahvata, osobito s ubodom igle.

No, tehnologije ne stoje mirno, stoga se već nekoliko godina umjesto uobičajenog uređaja koristi automatska škropilica.

Uzimanje uzoraka krvi ovim uređajem provodi se bezbolno, jer se za analizu koristi poseban uređaj nazvan lanceta. Takav uređaj može uzeti analizu, čak i kod dojenčadi.

Automatska lanceta

Što je lanceta za uzorkovanje krvi kod djece? To je uređaj koji ima plastičnu kutiju u kojoj se uzima krv iz djeteta ili odrasle osobe.

Takvi se uređaji koriste za uzimanje uzoraka kapilarne krvi, opću analizu i mjerenje šećera. Struktura dizajna uključuje iglu koju djeca ne vide, tako da mogu mirno sjediti i ne bojati se darovati krv iz prsta.

Veličina igle je mala, ima trokutasti oblik, izrađena od specijalnog medicinskog čelika.

Iglice se nazivaju automatskim lancetama, jednokratne su, kada se izvlače iz tijela

pritiskom na gumb. Tek tada se vrši analiza uređaja za probijanje prsta u dodir s kožom i ogradom.

Igla je skrivena iza poklopca, koji je uvijen. Zbog toga je prikladno koristiti uređaj i za stariju djecu i za novorođenčad.

Liječnik je također zaštićen jer mu uređaj ne dopušta da se slučajno ozlijedi. Igla se pojavljuje samo pod pritiskom na gumb.

Automatska lanceta se smatra vrlo pouzdanim i ekonomičnim uređajem koji pomaže u stvaranju krvi iz prsta.

Postoji veliki broj tvrtki koje proizvode takve proizvode, koje su danas vrlo tražene u medicini. Među općim karakteristikama razlikuju se sljedeće:

 1. Uređaj je univerzalan i igla je jednokratna. Za svakog pacijenta koristi se čista, sterilna igla.
 2. Lancete imaju različite oznake boje, što vam omogućuje kontrolu broja uzetih uzoraka, njihovog volumena, osobina i tipa kože.
 3. Koristi se ne samo za crtanje krvi, već i za punktiranje uboda u uhu i peti.
 4. Igla pripada tipu 25G, dubine uboda od 1,5 do 1,8 mm.
 5. Uređaji se mogu prodavati s različitim brojem igala - od 50 do 200 komada.
 6. Ponekad se koristi deblja igla, a punkcija ima veću dubinu, koja je povezana s vrstom kože, njezinim stanjem.

Lanceta prstiju za određivanje razine šećera u krvi ista je igla za mjerač glukoze u krvi koji je odabran na temelju individualnih vrijednosti pacijenta.

Za djecu su takve lancete prikladne za mjerač, koji se smatra ultra-tankim, debljine od 0,25 do 0,8 mm, a njihova duljina je 1,2 - 1,8 mm.

Oštrenje igle se obavlja pomoću lasera, što bušenje čini gotovo neprimjetnim. Kao rezultat toga, rana brzo zacjeljuje i na prstu ima malo krvi.

Najpopularniji kod liječnika su lancete, koje su svestrane i automatske. Iako postoje mehanički uređaji.

Prije uporabe igle za mjerač mora se sterilizirati. Igle treba čuvati ne dulje od 3 mjeseca, tako da se njihova potrošnja mora pažljivo planirati kako bi se izbjeglo kupovanje dodataka.

Lancet aplikacija

Sljedeće čimbenike treba pripisati pozitivnim svojstvima ovog uređaja:

 1. Uređaji za uzorkovanje krvi ne uzrokuju bol, hematome, nakon punkcije nema rana.
 2. Dubina uboda ne ovisi o sili kojom će medicinska sestra uboditi iglu.
 3. Uređaj se može ponovno koristiti.
 4. Dizajn je sterilan, pakiran je u poseban spremnik, koji se otvara prije uporabe. Ali prije toga, ambalaža se mora tretirati posebnim gama zrakama.
 5. Trajanje uzorkovanja krvi je samo nekoliko sekundi. Univerzalni lancete pomažu u dobivanju najpouzdanijih rezultata analize.

Ručni piercing s uobičajenim škropivom utječe na krv i smanjuje pouzdanost rezultata ispitivanja, a lanceta pomaže u dobivanju točnijih analiza podataka.

Krv odmah ulazi u uređaj, tako da ne reagira s zrakom.

 1. Uređaj se može koristiti kod kuće. Dijabetičari ga mogu koristiti za mjerenje glukoze bez posjete bolnici.
 2. Mjesto uboda brzo se zacjeljuje, što omogućuje injekcije za bebe do godinu dana.

Koristite lancete je kako slijedi:

 1. Prvo morate obraditi gama zračenje.
 2. Zatim uklonite hermetički paket okretanjem za 90º.
 3. Odvijte i izvadite iz uređaja posebnu kapicu koja štiti iglu.
 4. Pritisnite uređaj čvrsto na prst.
 5. Pritisnite gumb, pritiskajući kućište na kožu.
 6. Skupite potrebnu količinu krvi

Lancete koje se koriste za djecu su jednokratne, tako da se nakon zahvata moraju ukloniti uređaji.

Uređaj za ponovnu uporabu neće izaći jer se nakon uzimanja analize igla vraća natrag u tijelo i blokira se.

Pomaže u zaštiti pacijenata od dobivanja rana i infekcija. Uređaj sa sakupljenim materijalom mora biti predan laboratoriju za pregled, koji će pomoći u provođenju dodatnih ispitivanja, otkrivanju infekcija, ako takvo dijete ima.

Za mjerenje razine glukoze u krvi kod kuće morate uzeti drugi uređaj. U tu svrhu koristi se lanceta koja je univerzalna i umetnuta u mjerač.

To pomaže značajno uštedjeti na iglama. Prije bacanja uređaja mora se sterilizirati.

Koje vrste lanceta postoje?

Koju vrstu uređaja koristiti, odlučuje liječnik. Ako to treba obaviti kod kuće, onda se isplati savjetovati s terapeutom.

To je zbog činjenice da postoji veliki broj lanceta, koje se razlikuju jedna od druge.

Uobičajeno su uređaji u ljekarnama predstavljeni sljedećim modelima:

 1. Lancet automatska Medlance Plus je dvije vrste: plava - univerzalna, s iglom duljine 1,8 mm, i jorgovan, koji se koristi za djecu. U potonjem, iglice su nešto tanje i namijenjene su prodiranju na dubinu od 1,5 mm.
 2. Qlance je također dostupan u dvije boje - ljubičastoj i plavoj. U prvom slučaju, igla ima promjer do 0,45 mm, a volumen krvi koji se može uzeti je 100 μl. Uređaj je plav za odrasle, budući da je promjer igle oko 0,89 mm.
 3. Narančasti škropivaci odnose se na Vitrex Sterilance Lite II. Probijte se dovoljno duboko - do 1,8 mm.
 4. Uređaji Prolance mogu biti četiri boje - zelene, plave, plave i žute. Promjer igle je između 1 i 1,8 mm. Obično se koristi za analizu odraslih.
 5. MimiCollect modeli dostupni su u ljubičastoj boji i prikladni su i za odrasle. Dubina bušenja može doseći 1,2 mm.
 6. Model Acti-Lance dostupan je u dvije varijante: jednokratna i univerzalna. Disposables su ljubičaste boje, probosti kožu na dubini od 1,5 mm. I univerzalna lanceta je plava, razlikuje se debljom iglom i čini proboj do 1,8 mm.
 7. Automatske MR škropine proizvode kineska tvrtka Zhen Wu. Postoji veliki broj modela koji su prikladni za uzimanje uzoraka kapilarne krvi, dobivanje rezultata opće analize.

Najskuplji i najkvalitetniji modeli smatraju se Medlance i Qlance.

Prema ocjenama pacijenata, osobito mladih majki, djeca vrlo dobro podnose takav postupak i ponašaju se mirno.

Lancete za uzimanje uzoraka krvi - vrste i namjene

Da biste sami izmjerili šećer u krvi, morate kupiti lancete.

Posebne oštrice imaju različit promjer i dubinu probijanja.

Važno je da ih pravilno odaberete kako bi postupak bio bezbolan.

Pisma naših čitatelja

Moja baka je već dugo bila oboljela od dijabetesa (tip 2), ali su u posljednje vrijeme na njezine noge i unutarnje organe došle komplikacije.

Slučajno je pronašao članak na internetu koji je doslovno spasio živote. Tamo su me besplatno kontaktirali telefonom i odgovorili na sva pitanja, rekli mi kako se liječi dijabetes.

2 tjedna nakon tretmana u baki, čak se i raspoloženje promijenilo. Rekla je da joj noge više ne boli, a čirevi ne napreduju, ići ćemo liječniku sljedeći tjedan. Odbacujem vezu na članak

Što su lancete

Ovaj uređaj naziva se igla za mjerač (prijenosni uređaj prikazuje koncentraciju dekstroze u krvi). Ovaj mali uređaj ima najfiniju iglu koja čini bezbolnu injekciju.

Nakon uporabe lanceta rana brzo zacjeljuje, nema ožiljaka.

Uređaj je prikladan za svakodnevnu uporabu. Igla ne dobiva štetne mikroorganizme, čestice prašine i prljavštine, jer je zaštićena kapicom.

Korištenje igličastih škara postupno blijedi u pozadinu. Uostalom, uz njihovu pomoć, nije uvijek moguće točno izračunati primijenjenu silu kako se ne bi napravio preveliki rez.

Lancetom će biti moguće izbjeći takve incidente. Nema potrebe poduzimati nikakve napore da se napravi ubod.

Igle su izrađene od dobrih materijala, obrađenih gama zračenjem, što osigurava sterilnost proizvoda.

Tretiranje iglom traje 2-3 sekunde. Odrasla osoba i dijete nemaju vremena ni razumjeti što se dogodilo.

Uređaj se koristi samo za jednokratno uzimanje krvi iz prsta. Međutim, postoje uređaji za višekratnu upotrebu. Morat će se sterilizirati nakon svake uporabe. Ovo potonje izlazi jeftinije, iako je sam pribor skuplji od jednokratnog glukometra.

Inovacija u liječenju dijabetesa - samo pijte svaki dan.

Postoje tri tipa:

 1. Automatski. Ova vrsta škara omogućuje vam da uzmete malo krvi. Punkcija je vrlo mala. To treba uzeti u obzir pri odabiru uređaja za njegovu ogradu. Igla izlazi automatski nakon dodira s prstom. Zatim se povlači natrag u slučaj.
 2. Universal. To su jednokratne naprave. Pomozite dobiti prave rezultate testa. Napravite proboj na 1,8 mm. Univerzalni uređaji su prikladni za svaki mjerač glukoze u krvi, uzrokuju minimalne ozljede kože.
 3. Ručka. Koristi se više puta za uzimanje biološke tekućine kako bi se provjerila koncentracija glukoze u krvi. Igle za jednokratnu upotrebu, izrađene od visokokvalitetnog kirurškog metala.

Također dodijelite klasifikaciju duljine igle. Promjer se bira ovisno o debljini kože i svrsi za koju će se uređaj koristiti.

Lancete za jednokratnu upotrebu

Moderni uređaji za uzorkovanje krvi uvelike olakšavaju postupak. Sterilna igla brzo probija kožu bez izazivanja nelagode ili boli. Ovo je stvarno otkriće ako trebate donirati krv djetetu.

Kako koristiti lancetu - vodič korak po korak:

 1. Uklonite zaštitni poklopac. Ako je oštećen ili loše učvršćen - uređaj se ne može koristiti, postoji rizik od infekcije. Takav se uređaj ne smatra sterilnim ili sigurnim.
 2. Podmažite stranu jastučića s otopinom za dezinfekciju, pričekajte 30-60 sekundi da se osuši. Nemoguće je provesti postupak ako su ruke prljave ili vlažne, rezultat će biti izobličen.
 3. Pritisnite rupu lancete na mjesto uboda. Nemojte pritiskati. Držite čvrsto pritisnutu tipku za otpuštanje igle.

Jednokratni potrošni materijal.

Ako osoba želi ponovno upotrijebiti iglu, neće uspjeti. Nakon prve uporabe nož se automatski blokira. Stoga uređaj odmah zbrinite.

Koliko često mijenjati lancete

Automatske ili univerzalne igle za primanje krvi iz prsta mogu se koristiti samo 1 put. To je naznačeno u svim uputama za mjerač. Stoga će se morati često mijenjati, ovisno o tome koliko puta dnevno treba mjeriti razinu glukoze.

Neki pacijenti koriste univerzalne lancete za više od jednog dana da bi ih sačuvali. Tako ne možete. Pacijent je izložen riziku od infekcije u krvi. Osim toga, nakon svake uporabe nož ostaje prazan. Intenzivira bol i oštećuje kožu.

Upotreba iste lancete dopuštena je ako je potrebno povući krv nekoliko puta dnevno. Sljedeći dan se ne može koristiti.

Čitatelji naše stranice nude popust!

Bolje je zamijeniti iglu sa svakom injekcijom kako bi se izbjegla pojava infekcija i upalnih procesa na mjestu uboda.

Lancete za djecu

Dječji jarboli spadaju u zasebnu kategoriju. Oni su skuplji. Ultra-tanke lancete za djecu, kako se ne bi razvio strah od zahvata.

Time se smanjuje rizik od tantruma, što može utjecati na performanse brojila. Dječji radar ima debljinu od 0,25–0,8 mm, duljine 1,2–1,8 mm.

Brza bušenja daju točnije rezultate od ručnog piercinga kože. Krv nije u dodiru s zrakom.

Lancete za mjerač možete kupiti u ljekarni ili online trgovini. U potonjem će biti jeftinije.

Cijena lanceta može se neznatno razlikovati u različitim ljekarnama.

Koliko su uređaji u rubljima:

 • Aychek 4 - 300;
 • AKKU CHECK SOFT CLIX - 490;
 • Baer Mikrolet 2 - 490;
 • Satelit - 200;
 • Tai Doc - 300;
 • Wellion 28G - 280;
 • Ultra Soft №25 - 342;
 • Poziv Plus - 273.

Pregledajte popularne modele

Najpopularniji i najtraženiji modeli na tržištu su Microrolit, Akku Chek, Medlans Plus, Prolans, Droplet i Van Thach škara.

Mikrolet

Mikro lancete pogodne su za većinu modela mjerača glukoze u krvi. Koriste se za Bayer Microlet, Van Touch UltraSoft, Satellite Express i Plus

Na svakoj napravi prisutan je zaštitni poklopac, promjer igle je ultra tanak. U jednom pakiranju 200 komada, dovoljno za dugotrajnu uporabu.

Microlet je jednokratna i univerzalna igla koje su pouzdane i jednostavne za uporabu.

Kontrola akumulatora

Švicarski proizvođač proizvodi test trake i lancete. Proizvodi su certificirani i odobreni za prodaju u ruskim ljekarnama i centrima za dijabetičare.

Prodaju se skariferi za 25, 100 i 200 komada. Promjer igle je 0,36 mm.

Izrađena je od kvalitetnog kirurškog čelika. Imajte lasersko oštrenje. Baza je prekrivena debelim silikonom, zbog čega je punkcija bezbolna.

Medlans Plus

Ovaj uređaj se aktivno koristi za uzimanje krvi za analizu u domu i laboratorijima. Prodano s dubinom uboda od 1,5, 2, 1,8 i 2,4 mm. Medlans Plus je siguran i pogodan za prijevoz.

Dizajn omogućuje jednokratnu uporabu, a zatim se oštrica reciklira. Kućište štiti iglu tako da ne uzrokuje strana oštećenja.

Automatski uređaji razlikuju se kodiranjem boja, što ovisi o promjeru igle i dubini punkcije.

Prolans

Skarifer ima dvostruki opružni mehanizam koji osigurava visoku brzinu uboda. Razlikuju se kodiranjem u boji. Producent Prolans - Poljska.

Pink ima dubinu bušenja od 0,12 cm, a širina oštrice 0,15 cm. Ovaj uređaj se naziva pedijatrijska, često se koristi za crtanje krvi od djece.

Ljubičice imaju dubinu od 0,16 cm, a igla je široka 0,15 cm, žuta je 0,18 cm i 18 g. Zelena je 0,18 cm, a oštrica 21 g. Plava je 0,14 cm, a igla 25 g Plava - 0,16 cm i 28 G.

Također, pri odabiru potrebno je uzeti u obzir protok pacijenta.

Lancete imaju ergonomski dizajn, nož se automatski uklanja nakon probijanja prsta, u početku se sterilizira i zatvara posebnim poklopcem koji sprječava bakterije da dođu na mjesto.

kapljica

Odgovara većini olovaka za probadanje prstiju. Ruža se prodaje u pakiranju od 10 kom.

Droplet higijenski, praktičan, svestran i siguran. Scarifier bezbolno ekstrahira malu količinu krvi, zbog svoje suptilnosti.

Vrh lopatice je trokutast, ima klizni premaz. Ne može se ponovno upotrijebiti, jer se već nakon prve primjene na ručici pojavljuju urezi.

Kapljica se ne može koristiti s Accu-Chek olovkom za probijanje.

Van Tach

Designed by Amerikanci za korištenje s One Touch uređaje. Zahvaljujući svojoj svestranosti, Van Tach se može koristiti i za druge piercesce. Na primjer, Microrolit, Satellite Plus ili Expres.

Prodaje se u pakiranju od 25 komada. Rub s presjekom od 28 g. Igle su za jednokratnu uporabu i nisu namijenjene za ponovnu uporabu.

Lancete su izvrstan uređaj, neophodan za dijabetičare, s potrebom za čestim testiranjem glukoze i za malu djecu koja se boje injekcija.

Škarice se smatraju apsolutno bezopasnim, jer omogućuju uzimanje krvi bez nepotrebnih oštećenja.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Savjeti za šećer u krvi su izuzetno opasni.

Lyudmila Antonova objasnila je liječenje dijabetesa. Pročitajte puno

Igle za probijanje prsta

Osobe s dijabetesom moraju prskati prst kako bi uzeli krv za analizu nekoliko puta dnevno. Ako koristite uobičajene ražnjače, na prstima neće biti stambenog prostora. Za jednostavno i sigurno uzimanje kapi krvi, postoji posebna olovka za probijanje prsta, drugo ime je lancetni uređaj. Uz to, lancete se koriste za uzimanje uzoraka krvi - to su oštre igle za poseban glukometar za oštrenje, čija je punkcija neprimjetna i liječi brzo.

Osim dijabetičara, bušilo za mjerenje glukoze u krvi će biti vrlo korisno za trudnice ili majke male djece - sugeriraju da ga medicinsko osoblje laboratorija koristi, a postupak uzimanja krvi za analizu neće uplašiti dijete i spasiti vas od suza u djetinjstvu.

Većina olovaka ima mogućnost podešavanja dubine bušenja medicinskim lancetom, to jest, djeci je potrebno postaviti samo dubinu od 1-2 mm, za tanku kožu - 3-4 mm, za debelu kožu - 5-6 mm.

Lancete su jednokratne, sterilne, ali ako jedna osoba koristi bušilo, mogu se koristiti više puta.

Kako odabrati i kupiti lancete za mjerenje glukoze u krvi

Da biste kupili lancete za mjerenje krvi, odredite koji oblik sterilnog lanceta odgovara vašem bušaču:

Prilikom odabira najvažnijeg odgovarati oblik lanceta, bez obzira iz kojeg proizvođača.

Beemed online trgovina predstavlja sve vrste igala za mjerenje glukoze u krvi Accu-Chek, Kontur, Longevita, Vellion, Van Touch i drugi.

U ovom dijelu kataloga nalaze se i igle za olovke za inzulinske štrcaljke koje se koriste za ubrizgavanje inzulina. Kupite igle za injekcijske injekcijske olovke mogu biti različite duljine

 • najkraći - dječje igle štrcaljke 4 mm, 5 mm;
 • za djecu ili za osjetljivu kožu 6 mm;
 • univerzalni odrasli 8 mm;
 • za debelu kožu - 10 mm, 12 mm;

Krvavi lanceti

Svaka osoba mora proći kroz postupak uzimanja krvi iz prsta barem jednom u životu. Obično se biološki materijal sakuplja punkcijom kože pomoću skarifera. To je osobito bolno za djecu. U suvremenoj medicinskoj praksi lancete za uzimanje uzoraka krvi vrlo su popularne. Metoda ima mnogo prednosti, od kojih je najvažnija bezbolnost.

Što je to?

U mnogim klinikama za laboratorijsko ispitivanje krvi korišteni su svi poznati skrining. Da bi se probušio, liječnik mora uložiti napor koji često zastrašuje dijete, donosi mu bol i nelagodu. Čak su i neki odrasli izrazito negativni glede postupka.

Lanceta je izvrsna alternativa tako neugodnoj proceduri. Uz pomoć automatskog uređaja moguće je brzo i bezbolno probušiti. Osim toga, laboratorijski tehničar ne mora primijeniti napor, jer lanceta radi automatski kada dođe u kontakt s kožom ili pritiskom na posebnu tipku. To se radi uz pomoć tankih igala smještenih unutar plastičnog mehanizma.

Ključne prednosti

Lancete za prikupljanje krvi je novi razvoj koji uvelike olakšava postupak prikupljanja pacijentovog biološkog materijala za opću analizu krvi i procjenu koncentracije glukoze u njemu. Prednosti ovog uređaja su sljedeće:

 • nakon završetka postupka na koži pacijenta ne ostaju rane i hematomi;
 • tehnika je bezbolna, rizik od infekcije rane je minimalan;
 • prodiranje igle ne ovisi o sili kojom medicinski radnik pritisne. Nema ljudskog faktora (tresenje ruku, itd.);
 • Lanceta se pakira u sterilnu posudu, a pakiranje se otvara neposredno prije uporabe. Prije uzimanja uzoraka krvi dezinficira se posebnim gama zračenjem;
 • Postupak traje nekoliko sekundi, ali to ne utječe na točnost testa krvi;
 • uređaj se može koristiti u laboratoriju i kod kuće, na primjer, za mjerenje količine šećera u bolesnika s dijabetesom;
 • Mjesto uboda se liječi vrlo brzo, što je pogodno za malu djecu i novorođenčad.

Kada se analizira s rafinatorom, točnost istraživanja je donekle poremećena, jer krv djeluje na zrak. Lanceta pruža najpouzdanije podatke, jer ovdje materijal odmah ulazi u uređaj.

Zašto uređaj ne uzrokuje bol

Mnogi ljudi su uplašeni samom pojavom škara. Postupak je djeci posebno strašan, a mnogi se roditelji suočavaju sa suzama svog potomstva. Lancet igla je vrlo mala. Zbog toga je bol gotovo odsutna. Promjer mu je samo 0,25 - 0,8 mm, a duljina ne prelazi 1,8 mm. Takve sićušne veličine ne uzrokuju bol, a rana nakon punkcije zacjeljuje za nekoliko sati. Ova značajka uređaja od velike je važnosti za dojenčad i pacijente koji se boje injekcija.

Komponente uređaja

Mehanizam uzimanja krvi ima jednostavnu strukturu. Sastoji se od plastičnog kućišta, seta igala i posebnog gumba koji daje signal akciji. Igle su izrađene od posebnog izdržljivog čelika, ne lome se, pomažu brzo i učinkovito probijanje.

Ovisno o proizvođaču, zaključavanje igle nakon uporabe provodi se na različite načine. Sve potrebne informacije možete naći u prilogu - upute za uporabu.

Kako je postupak

Razmotrite kako postupak prikupljanja krvi uz pomoć lancete:

 1. Prije uporabe uređaja medicinski radnik uklanja zaštitnu kapicu s uređaja.
 2. Lanceta je čvrsto stisnuta do pacijentovog prsta, gdje će se izvršiti punkcija.
 3. Koristeći mekane slavine, sakuplja se biološki materijal.

Izvana, uređaj za uzorkovanje krvi nalikuje malom, duguljastom plastičnom uređaju. Postoji nekoliko varijacija takvih mehanizama.

automatski

Automatske lancete opremljene su vrlo tankom iglom, što ubrzava i bezbolno postupak prikupljanja krvi. Nakon završetka sesije, nema tragova, koža ne boli. Za izvođenje postupka nema potrebe za korištenjem dodatnih uređaja. Lanceta sama uzima krv u dodir s kožom. Ova vrsta se često koristi u zdravstvenim ustanovama za djecu do jedne godine.

univerzalan

Ovaj tip je pogodan za bilo koju marku glukoze u krvi. Vrlo je pogodan za pacijente kojima je potrebna dnevna kontrola razine šećera u krvi. Praktičnost univerzalnog uređaja neznatno je oštećenje dermisa. Za analizu je lanceta umetnuta u posebnu olovku, koja se podešava ovisno o debljini ljudske kože.

dijete

Odvojeni pogledi su dječje lancete. Ovi se uređaji odlikuju malom veličinom i oštrinom igala, što omogućuje da se krv uzme što je brže moguće, bez traumatizacije djetetove psihe. Posebno je prikladno koristiti ih kod dojenčadi.

Klasifikacija prema debljini igle

Postoji oko 5 vrsta uređaja koji se razlikuju po promjeru i duljini igle. Koji će se koristiti određuje liječnik, uzimajući u obzir svrhu korištenja uređaja i debljinu pacijentove kože. Za odrasle, igla treba biti deblja u promjeru, odnosno dulja, za dijete - tanja i kraća.

 • ovdje duljina igle iznosi 1,2 mm, a njezin promjer nije veći od 0,25 mm. Ovaj tip se koristi za probijanje kože novorođenčadi i djece predškolske dobi, kao i za pacijente koji pate od šećerne bolesti zbog čestog probijanja kože kako bi se procijenila koncentracija glukoze u krvi svakog dana;
 • duljina igle - 1,5 mm, a debljina 0,5 mm. Najčešće se ovi uređaji koriste za mjerenje glukoze u krvi;
 • Kod takvih uređaja promjer igle je 0,8 mm, a duljina 1,8 mm. Ovaj tip je namijenjen za dublje probijanje, kada trebate uzeti veću količinu krvi za laboratorijska istraživanja (kompletna krvna slika, analiza plina i dr.);
 • promjer igle - 0,8 mm, a dužina - 2,5 mm. Svrha ovih naprava je prikupiti biološki materijal u bolesnika s debelom i grubom kožom u dovoljnoj količini za određene vrste dijagnostike;
 • Lancete duljine 2 mm i debljine 0,8 mm dizajnirane su za crtanje krvi od novorođenčadi.

Kako se reciklira

Svi materijali koji se koriste za prikupljanje kapilarne krvi u djece i odraslih trebali bi biti predmet obveznog odlaganja. Ponovna upotreba je nemoguća čak i ako želite, jer nakon prve uporabe igla se skriva unutar kućišta i tamo ostaje blokirana. To se radi u svrhu sigurnosti pacijenata i radi sprječavanja širenja infekcije.

Situacija je drugačija kada se koriste univerzalne lancete koje su umetnute u mjerač za kućnu uporabu. Ovaj se uređaj koristi mnogo puta, samo se igle mijenjaju.

Nakon uporabe uređaja, bacanje u urnu je strogo zabranjeno, posebno u situacijama u kojima je osoba zaražena bolešću. To može izazvati izrazito nepoželjne posljedice i dovesti do daljnjeg širenja zaraze.

U klinici su svi materijali koji su došli u kontakt s krvlju bolesnih osoba podvrgnuti prethodnoj dezinfekciji uz pomoć posebne opreme. Tek nakon recikliranja. Možete ih baciti u bilo koju kantu za smeće, jer se nakon toga smatraju potpuno sigurnima za druge.

Popularni modeli

Suvremeno farmaceutsko tržište nudi širok raspon uređaja koji olakšavaju prikupljanje krvi kod djece i odraslih. Razmotrite nekoliko popularnih modela.

Acti-lance

To je lancetni škripac dizajniran za jednu krv. Ovaj model je posebno dizajniran za prikupljanje biološkog materijala s minimalnom razinom ozljeda kože kod pacijenata koji su prisiljeni svakodnevno obavljati zahvat.

Probijanje dermisa uz pomoć ovog uređaja provodi se na optimalnoj udaljenosti od olovke s kožom, što čini sesiju apsolutno bezbolnom. Kada se koristi kod kuće ili u klinikama, pacijent se možda ne boji za svoje zdravlje, jer se škropivac koristi samo jednom.

Prolance Low Flow

Omogućuje brzo i bezbolno uzimanje krvi za analizu. Mehanizam je opremljen dvostrukom oprugom, koja omogućuje brzo probijanje dermisa uz minimalnu bol. Dizajn je napravljen sa svim značajkama postupka, što lancetu čini jednostavnom za korištenje.

Zaštitni mehanizam s kojim je opremljen škropivo isključuje njegovu ponovnu uporabu, što ga čini sigurnim u slučaju slučajnog ponovnog kontakta s kožom pacijenta.

Apexlab

Univerzalni uređaj koji proizvodi kineska tvrtka. Namijenjen je uzimanju krvi u novorođenčadi i dobnoj skupini do 1,5 godina. Lanceta ne boli, rana brzo zacjeljuje. Njegove prednosti uključuju jednostavnost korištenja, sigurnost, bezbolnost, osiguravanje psihološke udobnosti djeteta.

Mehanizam ima začepljenje igle nakon upotrebe, opremljen je iglama, izoštrenim sa svih strana, što ne uzrokuje tjelesnu i psihičku nelagodu pri bušenju.

Ukratko

Krvni test prstom pomoću uobičajenog škropiva donosi veliku nelagodu ne samo djeci, nego i odraslim pacijentima. Moderne lancete uvelike olakšavaju taj proces. Uređaji s uspjehom koriste se iu kućnim iu laboratorijskim uvjetima. Svaki dan, ovi uređaji dobivaju sve veću popularnost.

Pravilno birajte lancete za mjerač

Kako bi se spriječilo naglo povećanje ili smanjenje glukoze u krvi, dijabetičari moraju svakodnevno koristiti mjerač glukoze u krvi. Njegova primjena temelji se na prikupljanju male količine krvi, uz pomoć posebne igle, koja se u medicinskoj terminologiji naziva lanceta. Za ugodan i bezbolan proboj površine kože koristi se poseban uređaj u obliku olovke koji omogućuje uporabu jednokratnih igala. Kako bi odabrali prave lancete za mjerač, osobe s dijabetesom trebaju znati sve značajke ovog potrošnog materijala.

Vrste lanceta za mjerenje glukoze u krvi

Lancete su izvrsna zamjena za stare ožiljke. Ime medicinskog proizvoda preuzeto je iz njemačkog jezika, u kojem "lanzeta" potječe od francuske minijaturne riječi "koplje" - koplja. Zahvaljujući tankoj igli, gotovo je bezbolno probiti prst. Lancete imaju uklonjivu kapu koja osigurava sterilnost.

Načelo rada i cijena ovise o njihovoj vrsti, tako da mogu biti:

Posebnu kategoriju čine lancete koje se koriste u pedijatriji.

Univerzalni modeli

Mogućnost korištenja s bilo kojom vrstom mjerača, to je glavna prednost ove vrste proizvoda. Izuzetak je Accu Chek Softlix piercer, za koji su pogodni samo specijalni lanceti Softclix.

Još jedna prednost pri korištenju ove vrste igala za jednokratnu upotrebu je mogućnost podešavanja dubine penetracije pomoću piercing olovke.

To se može učiniti na sljedeći način:

 • stavljanje regulatora u položaj 1 ili 2 omogućuje da se proizvod koristi u djetinjstvu;
 • za žensku ruku, oznaka 3 je prikladna;
 • Osobe s debljom kožom trebaju pomaknuti regulator na oznaku 4 ili 5.

Automatski strojevi za bušenje

Upotreba inovativnih tehnologija učinila je ovu vrstu lanceta posebno tankom, što je učinilo da se proboj kože učini neprimjetnim za dijabetičare. Ove iglice obično uzimaju krv ne samo od odraslih, nego i od male djece.

Druga prednost automatskih škara je da se mogu koristiti bez posebnih ručki i drugih uređaja. Za manipulaciju jednim klikom na glavu lancete.

Visoki troškovi ne dopuštaju svakodnevno korištenje automatske škrte, tako da dijabetičari često koriste univerzalne lancete.

Lancete za djecu

Unatoč činjenici da su ove igle za probijanje prsta posebno akutne, i nemogućnost da se djetetu nanese fizička i psihička trauma, njihova je uporaba ograničena zbog visokih troškova.

Stoga, većina roditelja vjeruje da je upotreba univerzalnih akcijskih lanceta dobra alternativa.

Pravila za uzorkovanje krvi s prsta

Ova manipulacija ne zahtijeva posebne vještine, ali postoji niz preporuka i nijansi, slijed kojih se mora slijediti.

Glavne točke pri korištenju lanceta za jednokratnu upotrebu:

 1. Operite ruke sapunom i toplom vodom prije zahvata.
 2. Neposredno prije punkcije, zaštitna kapica je uklonjena s ručke.
 3. Lagano pritisnite držač igle lancete dok se ne zaustavi.
 4. Zaštitna kapa je skinuta s lancete.
 5. Podesite dubinu predviđene bušenja (u početku se preporuča odabrati drugu razinu).
 6. Gumb za pokretanje se pritisne kada se ručka dotakne površine kože.
 7. Nakon toga se poklopac uklanja s uređaja i odlaže se otpad.

Kako koristiti olovku za bušenje (Accu-Chek Softclix):

Koliko često mijenjati lancete?

Treba koristiti samo sterilne lancete, jer su njihove igle u izravnom dodiru s krvlju. Zbog toga je škropivo namijenjeno samo za jednokratnu uporabu. Dijabetičari često koriste igle mnogo puta, dok lanceta gubi oštrinu i pojavljuju se bolni osjećaji.

Dijabetičari moraju znati da ponovna upotreba lanceta može uzrokovati razvoj upalnih bolesti, pa se slijede sljedeća pravila djelovanja:

 1. Svaka manipulacija mora se obaviti s čistim opranim rukama i sapunom (alkohol nije dopušten pri uporabi mjerača).
 2. Spriječite ponovno korištenje igle od strane druge osobe.
 3. Bolje je pohraniti lancete za glukometar i test trake na mjestima zaštićenim od izravnog sunčevog svjetla. U isto vrijeme potrebno je osigurati da mjerač ili potrošni materijal ne budu igračka u dječjim rukama.

Značajke odabira

Da biste napravili pravi izbor lanceta, morate uzeti u obzir koliko često će se koristiti tijekom dana i koji model mjerača (olovka-piercer) koristite.

Važan kriterij pri odabiru lanceta za glukometar je sposobnost punkcije, uzimajući u obzir debljinu kože. U ovom slučaju, univerzalni modeli će biti poželjniji, jer se koriste zajedno s olovkom za probijanje, koja ima poseban regulator koji vam omogućuje da odaberete dubinu prodora.

Na cijenu lanceta utječu sljedeći parametri:

 1. Tvrtka koja proizvodi izdanje modela. U ovom slučaju, njemački proizvođači su neosporni lideri, što objašnjava visoku cijenu njihovih proizvoda.
 2. Broj škara u pakiranju.
 3. Vrsta modela (automatski proizvodi su najskuplji).
 4. U komercijalnoj ljekarni potrošni materijal za mjerenje glukoze u krvi imat će nižu cijenu nego u mreži državnih ljekarni.

Popularni proizvođači i cijene

Unatoč širokom rasponu igala za kroćenje, modeli određenih marki su vrlo popularni među stanovništvom.

Često se koriste lancete za mjerenje glukoze u krvi:

Mikrolet

Lancete su prilagođene uređaju Kontur TS ili Plus i odnose se na tip univerzalnog tipa probijanja. Proizvodnja se temelji na uporabi medicinskog čelika, što osigurava sigurnost i pouzdanost proizvoda. Sterilnost se održava pomoću poklopca koji se može ukloniti.

Kada kupujete od online trgovine, cijena može biti od 372 do 380 rubalja. U ljekarničkoj mreži ona je unutar 440 rubalja.

Accu-Chek

Asortiman modela je proizvod tvrtke Rosh Diabetes Kea Rus. Bezbolni ubod osigurava najmanji promjer igle. Osim toga, liječenje silikonom ne uzrokuje taktilne osjećaje čak i kod najosjetljivijih pacijenata.

Accu-Chek Active, Performa ili Performa Nano mjerač kompatibilan je s Softclix lancetama. Accu-Chek Multiclix piercer radi s Multiklix iglama i morate kupiti Akku Chek FastClik scarifiers od Accu Chek Mobile.

Pakiranje broj 25 može se kupiti za 110 rubalja.

Van Tach

Zemlja porijekla - SAD. Raznovrsnost Van Tach škara omogućuje korištenje i odraslih i djece. Osim toga, komplet olovke za bušenje ima posebnu kapu koja vam omogućuje uzimanje krvi s drugih mjesta. Zahvaljujući praktičnom regulatoru, uređaj se lako prilagođava svakoj debljini kože.

Ako se manipulacija provodi na alternativnom mjestu ograde, pokazatelj razine šećera može se razlikovati od postupka na koži prsta.

Prosječna cijena za 100 komada je u rasponu od 700 rubalja. (№25 - 215 rubalja.)

IME-DC

Lancete su dostupne u Njemačkoj. Trokutasti oblik koplja u kombinaciji s minimalnim promjerom omogućava bezbolnu punkciju, što omogućuje široku primjenu u pedijatriji.

Sigurnost ovog modela pruža medicinski čelik visoke čvrstoće.

Cijena ljekarne iznosi 380 p. (# 100). Online trgovine prodaju te proizvode po cijeni od 290 p.

Prolans

Lancete za automatsko korištenje od poljskih proizvođača. Prisutnost dvostrukog proljeća poboljšava točnost punkcije i sprječava pojavu boli. Ovaj učinak također postaje moguć zbog eliminacije vibracije igle.

Ima 6 sorti. Svaki paket ima svoju boju, koja odgovara određenoj debljini lancete. To olakšava određivanje individualnog izbora modela.

Kupnja broj 200 ima prosječnu cijenu od 2300 str.

kapljica

Proizvođač zemlje - Poljska. Lancete su prilagođene svim vrstama pera (Accu-Chek je iznimka). Možete ih koristiti i izvanmrežno. Minimalni promjer igle omogućuje korištenje pacijenata koji se boje postupka uzimanja krvi.

Model se široko koristi u pedijatrijskoj praksi. Može se koristiti čak i za najmanje pacijente. Sigurna primjena se vrši zbog trostrukog silikonskog premaza.

Cijena - od 390 do 405 str. (ovisno o ljekarničkoj mreži).

Medlans

Ova vrsta lanceta dostupna je u nekoliko oblika. Pakiranje ima drugačiju boju (određena debljina kože odgovara svakoj boji). Sterilnost igala osigurava ionizirajuće zračenje tijekom proizvodnje, a kućište stvara uvjete za trajnu zaštitu od oštećenja.

Manipulacija uzorkovanjem krvi vrši se čvrsto pritiskanjem na površinu prsta. Nedostatak taktilnih osjeta ne izaziva strah čak ni kod najmanjih pacijenata.

Pakiranje 200 komada. Trošak u ljekarni počinje od 1000 rubalja.

Srodni videozapisi:

Bilo koju vrstu medicinske opreme i pribora najbolje je kupiti samo putem lanca ljekarni ili dokazanih online trgovina za dijabetičare. Ako koristite univerzalne igle, onda pokupite jeftine lancete za metar neće biti teško.

Vrste lanceta za mjerenje glukoze u krvi

Lancete su jedan od uobičajenih potrošnih sredstava za dijabetičare koji su potrebni za kontrolu glikemije glukometrom.

Njihova uporaba smatra se učinkovitom, gotovo bezbolnom i sigurnom, jer je praćena minimalnim rizikom od infekcije.

Igle za metar razlikuju se po obliku, veličini, hladovini i koriste se u skladu s određenim piercingom tvrtke. Osmišljeni su za jednokratnu upotrebu, tako da pacijenti trebaju shvatiti kako ih koristiti, kao i koji uređaj je najpogodniji za korištenje.

Vrste lanceta za mjerač glukoze u krvi

Igle za uzimanje krvi iz prsta koriste se za kontrolu glikemije. Ispitivanje se provodi kod kuće ili u laboratoriju pomoću glukometra. Ova metoda praćenja glukoze se smatra najlakšom i najbezbolnijom.

Invazivni uređaj sadrži poseban uređaj za piercing koji vam omogućuje da dobijete pravu količinu krvi za izvođenje istraživanja. Za prikupljanje materijala potrebne su tanke igle koje su prethodno ugrađene u ručku.

 1. Univerzalne igle. Pogodni su za gotovo sve analizatore. Neki od mjerača glukoze u krvi opremljeni su posebnim punktorom koji podrazumijeva uporabu samo određenih igala. Takvi uređaji su rijetki i ne spadaju u kategoriju proračuna, popularnu među stanovništvom (na primjer, Akku Chek Softkliks lancete). Uređaj za dobivanje krvi može se podesiti postavljanjem dubine punkcije koja odgovara pacijentovoj dobi (od 1 do 5 stupnjeva na ljestvici regulatora). Tijekom rada svaka osoba odabire najprikladniju opciju za sebe.
 2. Automatska lanceta. Prednost takvih proizvoda je upotreba najfinije igle s kojom se punkcija izvodi bez ozbiljnih posljedica. Olovka za bušenje prstiju omogućuje ugradnju zamjenjivih lanceta. Dobivanje krvi se događa pritiskom na gumb za pokretanje proizvoda. Mnoga mjerila glukoze u krvi omogućuju uporabu automatskih igala, što je temeljni čimbenik pri odabiru uređaja za dijabetičare tipa 1. Na primjer, lancete TC Contour aktiviraju se samo u trenutku dodira s kožom, čime se smanjuje rizik od infekcije.
 3. Lancete za djecu. Oni spadaju u zasebnu kategoriju. Njihov je trošak veći nego za obične proizvode. Uređaji su opremljeni vrlo oštrom i tankom iglom, tako da se krv brzo i potpuno izvlači bez bolova, što je važno za mlade pacijente.

Koliko često mijenjati škampare?

Ljudi koji ne znaju koliko se puta lanceta može koristiti treba imati na umu da je takvo potrošno sredstvo za jednokratnu upotrebu i da se mora zamijeniti nakon završetka testa. Ovo pravilo vrijedi za sve vrste igala i navedeno je u uputama za mjerenje glukoze u krvi različitih proizvođača.

Razloge zbog kojih više ne možete koristiti igle:

 1. Potreba za redovitom promjenom povezana je s visokim rizikom od infekcije u slučaju ponovljene uporabe, jer nakon punkcije patogeni mogu ući u točku igle i ući u krv.
 2. Automatske igle namijenjene za probijanje opremljene su posebnom zaštitom, što ih onemogućuje. Takvi potrošni materijali smatraju se najpouzdanijim.
 3. Česta uporaba dovodi do tupih igala, tako da će ponovljena punkcija za uzimanje uzoraka krvi biti bolna i može ozbiljno ozlijediti kožu.
 4. Prisutnost na lanceti nakon ispitivanja tragova krvi može uzrokovati razvoj mikroorganizama koji, osim rizika infekcije, mogu iskriviti rezultate mjerenja.

Višekratna uporaba potrošnog materijala dopuštena je samo u slučajevima kada se planira praćenje glikemijske razine nekoliko puta u jednom danu.

Trenutne cijene i pravila poslovanja

Cijena paketa ovisi o nekoliko čimbenika:

 • broj igala koje ulaze u njega;
 • proizvođač;
 • kvaliteta;
 • dostupnost dodatnih funkcija.

Univerzalne igle smatraju se jeftinim proizvodima, što objašnjava njihovu visoku popularnost. Prodaju se u bilo kojoj ljekarni iu gotovo svim specijaliziranim trgovinama. Cijena minimalnog paketa varira od 400 do 500 rubalja, ponekad i više. Maksimalne cijene za sve potrošne materijale dostupne su u ljekarnama koje su na raspolaganju 24 sata dnevno.

Piercer za mjerač najčešće je uključen u komplet za uređaj, pa pri kupnji igala, prednost se daje prvenstveno odgovarajućim potrošnim materijalima.

 1. Nakon svakog mjerenja važno je promijeniti iglu u mjeraču. Liječnici i proizvođači potrošnog materijala ne preporučuju uporabu ponovno upotrijebljenog proizvoda. Ako bolesnik nema mogućnost da ga zamijeni, tada ponovnim testiranjem punkciju istom iglom treba izvršiti ista osoba. To je zbog činjenice da su takvi potrošni materijali pojedinačni način kontrole glikemije.
 2. Uređaji za probijanje trebaju se čuvati samo na suhim i tamnim mjestima. Preporučuje se održavanje optimalne vlažnosti u prostoriji u kojoj se nalazi mjerni komplet.
 3. Nakon testiranja, upotrijebljena igla za škropivo treba reciklirati.
 4. Pacijentove ruke treba temeljito oprati i osušiti prije svakog mjerenja.

Algoritam za ispitivanje pomoću Accu-Chek Softclix:

 1. Uklonite kapicu štita igle s ručke.
 2. Postavite držač bušila sve dok se ne pojavi karakterističan klik.
 3. Skinite poklopac s lancete.
 4. Vratite zaštitni poklopac s tijela ručke, pazeći da urez na uređaju odgovara središtu zareza na pokretnom središtu za uklanjanje igle.
 5. Odaberite dubinu bušenja i popravite je.
 6. Dovedite ručku na površinu kože, pritisnite gumb okidača za bušenje.
 7. Skinite poklopac s uređaja tako da se korištena igla može ukloniti i zbrinuti nesmetano.

Video tutorijal o korištenju bušila:

Kvaliteta je glavna točka na koju se skreće pozornost u procesu kontrole glikemije. Svaki nemaran stav prema mjerenjima povećava rizik od infekcije i pojave komplikacija. Točnost rezultata ovisi o prilagodbi prehrani i dozama lijekova.

Poznati modeli

Glavne robne marke koje se traže na tržištu škara su sljedeći modeli:

 1. Lancete Mikrolet. Proizvodi su izrađeni posebno za rad s Kontur TS metrom. Ručka je izrađena od medicinskog čelika, čija je značajka pouzdanost i sigurnost pri uporabi. Proizvodi su sterilni zahvaljujući dostupnim kapicama za zaštitu. Igle za ovaj uređaj su univerzalne, stoga su prikladne za glukometar Satellite Express, Aychek i druge low-end modele.
 2. Medlant plus. Proizvodi su prikladni za testiranje s modernim analizatorima koji rade s malom količinom krvi. Dubina invazije, koju osigurava uređaj, iznosi 1,5 mm. Uzimanje uzoraka krvi provodi se tako da se uređaj čvrsto veže na površinu kože na prstu i automatski se uključuje u proces. Lancete prodane pod ovom robnom markom odlikuju se kodiranjem u boji, što omogućuje odabir volumena za njihovu debljinu kože. Apsolutno je bilo koji dio tijela prikladan za analizu.
 3. Provjera akumulatora. Proizvodi su proizvedeni od strane ruskog proizvođača i prikladni su za različite modele uređaja. Sve vrste lanceta obrađene su silikonom, što osigurava ispitivanje sterilnosti i sigurnosti.
 4. IME-DC. Ova vrsta konfiguracije prisutna je u gotovo svim automatskim paralelama. To su lancete minimalno dopuštenog promjera, koje su prikladne za provođenje glikemijskog testiranja kod beba. Proizvodi se proizvode u Njemačkoj. Oni imaju koplje poput oštrenja, u obliku križa, a glavni proizvodni materijal je medicinski izdržljiv čelik.
 5. Prolans. Proizvodi kineske tvrtke izrađeni su u obliku 6 različitih modela, koji se razlikuju po debljini i dubini probijanja. Sterilni uvjeti za izvođenje analize osigurani su instaliranom zaštitnom kapicom na svakoj igli.
 6. Kapljica. Lancete se mogu koristiti ne samo s različitim uređajima, već i samostalno. Igla je izvana zatvorena polimernom kapsulom izrađenom od posebnog poliranog čelika od strane poljske tvrtke. Model nije kompatibilan s Accu Chek Softclix.
 7. Jedan dodir. Ova tvrtka razvija iglu za mjerač Van Tach select. Oni spadaju u kategoriju univerzalnih potrošnih materijala, pa se mogu koristiti i s drugim ručkama namijenjenim za probijanje površine kože (na primjer, Satellite Plus, Microrol, Satellite Express).

Važno je razumjeti da mjerenje kod kuće treba provoditi s posebnom pažnjom, poštivanjem svih preporuka i odgovornosti. Ova pravila primjenjuju se na sve vrste mjerača i potrošnog materijala za istraživanje glukoze u krvi.

Dobiveni rezultati omogućuju nam da razumijemo promjene u razini glikemije, analiziramo uzroke koji su doveli do odstupanja podataka od norme. U suprotnom, pogrešne radnje mogu iskriviti pokazatelj i dati pogrešne vrijednosti koje bi mogle otežati pacijentovu terapiju.