Izjave i troškovi dijabetesa u klinikama i bolnicama u Kini

Kineske klinike postaju sve popularnije svake godine među pacijentima iz drugih zemalja. Liječenje dijabetesa je jedna od najtraženijih usluga u Kini.

Lokalni liječnici koriste sve mogućnosti moderne medicine, uključujući tradicionalne kineske metode.

Dijabetičari se mogu obratiti specijaliziranim centrima i bolnicama u zemlji. Cijena medicinskih usluga u Kini niža je od troškova u klinikama u SAD-u i Europi.

Kineska medicina za dijabetes

Tradicionalna kineska medicina dijeli dijabetes na desetke različitih sorti. Posebno djelotvorne su metode za liječenje dijabetesa tipa 2. Liječnici u lokalnim bolnicama provode temeljit pregled pacijenata prije propisivanja terapije.

Dijagnoza uključuje:

 • Početni pregled pacijenta, procjena njegovog fizičkog i mentalnog stanja.
 • Pregled pacijenta, identifikacija pritužbi i ozbiljnost bolesti.
 • Pulsna dijagnoza.
 • Pregled ušiju, jezika, zuba i očiju (uključujući iris i njihovu boju).

Na temelju rezultata dijagnoze, stručnjaci razvijaju individualizirani plan liječenja. Pacijenti s dijabetesom liječe se ne samo lijekovima, već i masažom, akupunkturom, biljnom medicinom, posebnom prehranom itd.

Kineski liječnici posebnu pozornost posvećuju stanju ciljnih organa, koji su najčešće podložni "šokovima" od dijabetesa. Glavni cilj terapije je zaustaviti razvoj bolesti i smanjiti njezine posljedice.

Prema individualnim indikacijama svakom se pacijentu propisuju biljni pripravci na bazi bilja. Prema kineskoj medicini, dijabetičarima tipa 1 i tipa 2 mogu se propisati akupunktura i kauterizacija (Zhenju-terapija), kao i akupresura, qigong i druge lokalne tehnike.

Kliničke klinike

Medicinski centar Kerren smatra se najuspješnijom medicinskom ustanovom u Kini u području liječenja dijabetesa. Smješten u gradu Dalian, ima osoblje kvalificiranih i profesionalnih liječnika.

Vojna bolnica u Dalianu opremljena je suvremenom opremom potrebnom za sveobuhvatnu dijagnozu i liječenje bolesti. Posebna se pozornost posvećuje fizikalnoj terapiji. Također u ovoj javnoj bolnici koristi se terapija matičnim stanicama.

Također, dijabetes matičnih stanica u Kini također nudi međunarodna bolnica Puhua, koja se nalazi u Pekingu.

Centar za tibetansku medicinu u Pekingu uključuje cijeli niz tradicionalnih kineskih metoda za liječenje dijabetesa tipa 1 i tipa 2. t

Arijski klinički centar u gradu Urumqi postao je popularan među dijabetičarima. Postoje čak i izravni izravni letovi iz Moskve. Pomoć za dijabetes možete dobiti u 1. bolnici Ariyan.

Cijena tretmana

Cijeli tijek liječenja dijabetesa u klinikama u Kini traje oko 2-3 tjedna, što će koštati oko 1.6-2.4 tisuća dolara.

Ako se slijede medicinske preporuke i slijede preporučeni postupci prema izjavama kineskih liječnika, metabolizam šećera u tijelu pacijenta normalizira se, a razina u krvi opada. Takve tečajeve treba ponoviti, stabilan rezultat može se postići nakon 3-4 tretmana.

Komentari i recenzije

Imam dijabetes melitus tipa 2, uz živčani stres i upalne procese (na primjer, kod prehlada), razina šećera u krvi naglo raste. Molimo vas da obavijestite adresu klinike gdje će se liječenje obaviti i troškove postupka.

Postoje mnoge klinike u Kini, još nismo uključeni u upućivanje pacijenata. Možemo samo savjetovati potražiti kliniku na adresi Kina, Dalian - tamo ima mnogo dobrih. Cijena liječenja obično košta od 900 do 1500 dolara.

U moskovskim klinikama nismo mogli pomoći u liječenju dijabetesa tipa 1 kod kćeri, njeno stanje se samo pogoršalo. Bila je liječena u Kini - dijagnoza je provedena vrlo pažljivo, a tijekom liječenja postala je bolja. Prošlo je šest mjeseci, a mi ćemo proći drugi tečaj

U Kini je liječena za dijabetes tipa 2. t Želim reći da je shema liječenja za svakog odabrana vrlo temeljito. Isprva je bilo teško, pogotovo za obavljanje fizičke aktivnosti, ali onda se stanje znatno popravilo, pojavila se energija

Radio je kao liječnik u Pekingu oko 2 godine. Mnoge kineske bolnice koriste matične stanice za liječenje raznih bolesti, uključujući i metodu koja daje nevjerojatne rezultate u liječenju dijabetesa.

Patim od šećerne bolesti 10 godina, tip 2, inzulin 50 jedinica. U večernjim satima, ujutro i navečer, ujutro 50/1000, šećer od 8 do 27. Lijeva noga počela je boljeti. Ima kamenje u desnom bubregu. Želio bih se podvrgnuti potpunoj dijagnozi i liječenju.

Bok Je li moguće naručiti matične stanice za liječenje šećerne bolesti.
I koliko košta ovaj lijek. I kako možete biti sigurni da ovo nije prirodni lijek. Hvala vam.

Kako mogu dobiti dječaka 13-godišnjeg dijabetesa melitusa tipa 1

Postoje podaci da SAD prodaje gips za dijabetes2. Lijepljen je na donji dio trbuha i daje izvrsne rezultate. Javite mi ako je to tako i gdje možete kupiti takvu zakrpu.

Kako doći na liječenje dijabetesa za liječenje djevojčice od 12 godina u Dalianu

Dječak ima 6 godina. Dijabetes tipa 1. Kako mogu doći do vas?

Liječenje dijabetesa tipa 1 i tipa 2 u Kini: pregledi

Mnogi su zainteresirani za pitanje kako je liječenje dijabetesa u Kini.

Ova "slatka bolest" može pogoditi bilo koju osobu. Može živjeti u bilo kojem dijelu svijeta. Liječenje bolesti u svakoj regiji ima svoje razlike.

U nekim zemljama bolest se liječi lijekovima, dok se u drugim regijama preporučuju samo biljni pripravci.

Takav raznolik režim liječenja proizlazi iz činjenice da liječnici iz cijelog svijeta redovito provode različite vrste istraživanja i pokušavaju pronaći nove i modernije metode liječenja ove bolesti.

Kineski liječnici razvili su vlastitu shemu liječenja bolesti koja se radikalno razlikuje od svih postojećih.

Pregledi ovog tretmana nisu jednoznačni. Kako bi se točno provjerilo koliko su učinkovite metode koje koriste kineski stručnjaci, potrebno je proučiti koji skup mjera uključuje ova tehnika i koje su njezine glavne razlike od drugih postojećih.

Glavne karakteristike kineske medicine su da je u ovom slučaju uobičajeno koristiti sve vrste narodnih lijekova i postupaka koji se temelje na dugogodišnjem iskustvu iscjelitelja u ovoj zemlji. Dok su na Zapadu više orijentirani na korištenje raznih dijeta i posebnih fizičkih napora.

Razlika kineske metode liječenja od tradicionalne

Još jedan razlog zašto su naši sunarodnjaci sve više zainteresirani za kinesku medicinu odnosi se na činjenicu da je do nedavno kineska medicina bila izolirana od ostatka svijeta, kao i druga područja aktivnosti zemlje. Kada se zavjesa, koja se skrivala od svih tajni metoda liječenja koja se koriste u regiji, malo otvorila, svi su bili zainteresirani za razliku između terapijskih metoda koje se koriste u Tibetu i onih koje nude europski stručnjaci.

Jedna od glavnih razlika između režima liječenja popularnog na Istoku i onoga koji koriste naši stručnjaci jest da su sve naše terapijske metode usmjerene samo na uklanjanje glavne bolesti i smanjenje njezinih simptoma. U Kini liječnici pokušavaju procijeniti opće stanje osobe i pokušati vratiti zdravlje u kompleksu.

Drugim riječima, kod dijabetesa obratite pozornost na cijelo ljudsko tijelo, a ne na njegovu određenu bolest.

U Kini često koriste druge metode. Režim liječenja koji su potvrdili istraživači u Kaliforniji vrlo je popularan - govorimo o Anti-Diabetes Max kapima.

Cijeli proces terapije uključuje osnovne tehnike kao što su:

 1. Korištenje eteričnih ulja i drugih proizvoda za aromaterapiju.
 2. Korištenje biljaka koje se uzgajaju isključivo u Kini tzv. Fitoterapija.
 3. Akupunktura.

Potonja tehnika se koristi već dugo vremena. Prije više od jednog stoljeća, ova metoda je korištena za liječenje ne samo šećerne bolesti, već i mnogih drugih bolesti. Danas se ova praksa koristi u mnogim razvijenim zemljama, a ne samo u Kini.

Ako pravilno djelujete na određenim mjestima na tijelu pacijenta, tada njegova gušterača počinje raditi na nov način i proizvoditi inzulin u pravoj količini.

Da biste to učinili, trebali biste znati sve glavne nijanse ove tehnologije liječenja.

Glavne prednosti skrbi za dijabetes u Kini

Kao što je već spomenuto, u Kini se dijabetes tipa 1 liječi aromaterapijom. Naročito se različita eterična ulja dovode u stanje kada počnu isparavati. Upravo taj miris ima terapeutski učinak na zdravlje pacijenta. Uglavnom ima blagotvoran učinak na ljudski živčani sustav, odnosno sprječava pojavu bilo kakvih negativnih simptoma iz CNS-a.

Najčešći tip liječenja je biljni lijek. U tu svrhu koriste se određene biljke koje rastu samo u ovoj zemlji. Štoviše, važno je promatrati ne samo doziranje lijekova pripremljenih na njihovoj osnovi, već i točno znati kako pripremiti takav terapeutski lijek. Najkarakterističnije su one pripremljene na bazi rijetkih biljaka.

No, osim samog liječenja, postoje i druge prednosti, zahvaljujući njima, pacijenti iz cijelog svijeta biraju Nebeske klinike. Glavni je da je razvijen poseban program za liječenje dijabetesa tipa 1 ili tipa 2 u Kini. Mnoge klinike rado prihvaćaju pacijente sa svih strana našeg planeta.

Klinike zapošljavaju samo profesionalne stručnjake koji su najbolji u svom području.

Nije bitno radi li se o liječenju dijabetesa tipa 2 ili liječenju bolesti prvog stupnja, već se primjenjuje individualni pristup pacijentima. Prije započinjanja hitnih terapijskih mjera, liječnici provode sveobuhvatnu dijagnozu bolesnikovog stanja i tek tada prepišu željeni režim liječenja.

Zahvaljujući dobro usklađenom pristupu, mnogi pacijenti odmah počinju osjećati pozitivne promjene u svom zdravlju. No, najzanimljivija stvar je da osim glavne bolesti, uspijevaju nadvladati i druge bolesti koje su prisutne u svakom dijabetičaru.

Doista, osim sveobuhvatnog i isključivo individualnog pristupa, liječnici pažljivo rastavljaju sve nijanse blagostanja svojih pacijenata. Svaki simptom, ili bilo koji znak bilo koje bolesti, treba ispitati. Istočni stručnjaci uvjereni su da postoji petnaest različitih vrsta metabolizma ugljikohidrata. Zapadni liječnici ignoriraju upravo taj kriterij.

Nakon što liječnici uspiju detaljno razumjeti zdravstveno stanje svog pacijenta, moći će mu točno pomoći.

Kako odabrati kliniku i dobiti liječenje u Kini?

Mnogi pacijenti su zainteresirani za pitanje kako točno možete dobiti za liječenje u klinici u Kini. Da biste to detaljno razumjeli, morate razumjeti koliko pacijenata odlazi u medicinske centre ove zemlje i što ih privlači.

Uz sve gore opisane značajke, još je važno napomenuti da se dijabetes na Istoku tretira tek nakon potpune dijagnoze. U tu svrhu koriste se posebne moderne tehnologije. To su najnapredniji ultrazvuk, MRI, CT, PET i drugi.

Jasna prednost je činjenica da kineski stručnjaci koriste najnaprednije znanstvene spoznaje, redovito ažuriraju iskustva drevnih iscjelitelja. Možete se sastati u bolničkoj sobi na akupunkturnoj praksi uz endoskopski uređaj.

Ako vjerujete u statistiku, onda se u kineskim klinikama u bolesnika s patologijom pojavljuju dva puta manje nego u bolesnika koji se liječe u medicinskim ustanovama u SAD-u ili Europi.

Takvo liječenje dijabetesa tipa 2 ili tipa 1 ima prihvatljivu cijenu. U Kini se kreće od tisuću dolara do tri. No, u Europi, cijena počinje od dvije i pol tisuće dolara.

Na temelju iskustva onih koji su liječili ovu bolest u određenoj zemlji, može se zaključiti kako započeti vlastite pripreme za odlazak u medicinske ustanove Srednjeg kraljevstva.

Prva stvar koju trebate pronaći na internetu od interesa za kliniku. Danas je to vrlo lako za napraviti, za to je dovoljno posjetiti odgovarajuću stranicu

Nakon što se pacijent odredi s potrebom bolnice, trebate početi popunjavati posebne dokumente. Obično su to standardni obrasci koji sadrže osnovne informacije o pacijentu, njegove podatke o putovnici i svrhu putovanja.

Nakon toga, morate kupiti kartu i razmisliti o svojoj ruti do određenog grada u kojem se nalazi ova klinika.

Već po dolasku, liječnici propisuju posebnu dijagnozu za pacijenta, a na temelju dobivenih podataka razvijaju individualni režim liječenja.

Važno je napomenuti da specijalisti nakon završetka terapije pacijentu propisuju poseban tečaj za mjere koje pacijent poduzima nakon otpusta.

Kako se liječenje provodi kineskim metodama?

Ovisno o rezultatima dijagnoze, svakom pojedinom bolesniku propisuju se specifični pripravci koji se izrađuju isključivo na temelju biljaka.

Važno je napomenuti da istu pilulu može propisati jedna i druga je kontraindicirana. Stoga u ovom slučaju možemo sa sigurnošću reći da je terapijski pristup svima drugačiji.

Pacijentu je propisan poseban tečaj akupunkture ili kauterizacije. Još jedna značajka tibetanske medicine je masaža. To mogu biti potpuno različite masaže, s ciljem obnove rada različitih unutarnjih organa, uključujući gušteraču.

Postoji i takva metoda kao što je čigong. Razvili su je majstori stare udanske škole i dopušta da se dva ili maksimalno tri mjeseca u potpunosti odrekne upotrebe bilo kakvih lijekova.

Gotovo sve medicinske ustanove Nebeskog Carstva opremljene su najmodernijom opremom. Oni su isključivo profesionalni i iskusni liječnici.

Vojna bolnica u Dalianu opremljena je upravo takvim aparatom. Ovdje koriste najnovije metode fizioterapije, pomažući u ponovnom uspostavljanju rada gušterače. Još uvijek prakticiraju terapiju matičnim stanicama.

Matične stanice se liječe u drugim institucijama u Kini. Ovaj popis trebao bi uključivati ​​bolnicu u Puhua iu Pekingu.

Ali u Centru za tibetansku medicinu, smještenom u Pekingu, koriste isključivo tradicionalne metode liječenja kineske medicine. Bolesnici s dijagnozom dijabetes melitusa tipa 1 ili 2 tretiraju se ovdje.

Mnogi naši sunarodnjaci izabrali su središte Arijana, koji se nalazi u gradu Urumqiju. Iz Moskve odlaze izravni letovi, tako da je dolazak u ustanovu vrlo jednostavan.

Osim potpuno različitih metoda liječenja, kinesku medicinu odlikuje i povoljna politika cijena. Institucije koriste samo inovativnu opremu i nove metode liječenja. Za usporedbu, liječenje dijabetesa u Njemačkoj koštat će 2-3 puta skuplje, pod uvjetom da je oprema u zemlji ista kao u nebeskom.

Također možete pročitati recenzije koje su na internetu i na temelju njih odabrati medicinsku ustanovu za svoju svrhu.

Kako liječiti dijabetes u Kini će reći stručnjak u video u ovom članku.

ezoterije

povijest / ezoterija / avantura / zdravlje

Liječenje dijabetesa u Kini. Nevjerojatne metode tibetanske medicine

Liječenje dijabetesa u Kini je moderno i drevno načelo. Dok diljem svijeta dijabetičari pate od stalne ovisnosti o inzulinu, liječenje dijabetesa u Kini je ograničeno na bilje i fizioterapiju.

Tibetski liječnici imaju dovoljno tih tehnika kako bi smanjili razinu šećera u krvi na prihvatljivu razinu i održali je u takvim koncentracijama tijekom cijelog života pacijenta.

Kako to rade - pročitajte ovaj članak.

Principi tibetanske medicine

Da biste točno razumjeli kako djeluje liječenje dijabetesa u Kini, morate razumjeti glavno načelo istočnih iscjelitelja: morate se boriti ne posljedica bolesti, nego njezina uzroka.

Sve zapadne klinike pokušavaju eliminirati posljedice bolesti - povećanu koncentraciju šećera u krvi, koja je cijeli život zalutala injekcijama inzulina.

Sve to ne samo da ne izliječi pacijenta, nego dovodi i do brojnih komplikacija: polineuropatije, nefropatije, retinopatije i još mnogo toga.

Prilikom liječenja dijabetesa u Kini, tibetanski liječnici prvo pitaju:

“Što je točno bio početak ove bolesti i kako se taj faktor može ukloniti iz tijela?”.

U tu svrhu koristi se najstariji dijagnostički postupak koji već više od 1000 godina omogućuje dijagnosticiranje i bez visokotehnološke opreme.

Pulsna dijagnoza

U Kini se šećerna bolest liječila već u 6. stoljeću, o čemu svjedoče zapisi u knjizi iz 6. stoljeća AD „Ozbiljna bolest“. Tu bolest se naziva bolest suhih usta, a opisane su i sve njezine komplikacije bubrega, očiju i drugih organa.

Kako su to učinili liječnici antike?

Razvili su jedinstvenu dijagnostičku tehniku ​​- pulsnu dijagnozu. Sastoji se od slušanja pulsa svakog pojedinog organa. Iskusni liječnik može otkriti točnu lokaciju patogenog faktora koji je doveo do neravnoteže u tijelu.

Zanimljiva činjenica!

Onaj tko se slagao s dijabetesom zna da se javlja ili zbog nepravilnosti u gušterači (tip 1) ili zbog receptora u tkivima (tip 2). Zapravo, uzrok bolesti može biti skrivanje u sasvim drugom organu (na primjer, u slezeni ili želucu) i pokretanje cijelog lanca procesa koji dovode do poremećaja metabolizma šećera.

Dok se izvorni uzrok ne ukloni, dijabetes se ne može izliječiti, a razina glukoze će se samo povećavati svake godine.

Nakon dijagnoze počinje sljedeća faza.

Liječenje dijabetesa u Kini

Još jedna značajka orijentalne medicine je odbijanje predloženog liječenja bolesti. Svaki se organizam smatra jedinstvenim mehanizmom koji zahtijeva odgovarajući pristup.

Stoga je dovoljno da jedna osoba propisuje fitodrug, a uskoro će doći i do oporavka čak iu slučaju ozbiljnih komplikacija. Drugi trebaju svakodnevno provoditi nekoliko fizikalnih tretmana, iako pate od blagog dijabetesa.

Točnu kombinaciju medicinskih postupaka može propisati samo kvalificirani liječnik za svaki slučaj posebno.

Općenito, za liječenje dijabetesa tipa 1 i tipa 2 u Kini koriste se sljedeće terapije:

 • Biljna medicina - stotine ljekovitog bilja u planinama Tibeta omogućuju vam stvaranje kombinacija koje su najprikladnije za određeni klinički slučaj. Osim toga, postoje posebni recepti koji mogu smanjiti razinu šećera u krvi. Za razliku od inzulina, djeluju nježnije, bez naglih padova i njihov učinak traje mnogo dulje.
 • Fizioterapija - ispravlja metabolizam, pomaže u uklanjanju stagnacije energije i utječe na normalan rad čakri. Takav složeni učinak uvelike ubrzava oporavak tijela nakon bolesti.

Kamo potražiti pomoć

Klinike za tibetansku medicinu su čak iu Rusiji, ali sudeći prema ocjenama, liječenje dijabetesa bolje se odvija u Kini. To je zbog činjenice da je istočnjačka medicina iznimno složeno područje zdravstvene zaštite, koja zahtijeva stalno razvijanje sebe i skup iskustava liječnika.

Svaki liječnik može propisati doživotni unos inzulina, ali razviti fleksibilan tijek liječenja za određenog pacijenta i kasniji plan prevencije je mnogo teži.

Preporučamo kontaktiranje glavnih i poznatih medicinskih ustanova u Kini. Na primjer, u Državnom centru za tibetansku medicinu u Pekingu, čiji zaposlenici samostalno rastu, beru i pripremaju ljekovito bilje.

Među ostalim prednostima, bolnica je i on-line konzultacija s tibetanskim liječnikom na ruskom jeziku, koji se može dobiti na web-stranici centra.

Liječenje u Kini

Ka-Er Vlada Klinika - Odjel za kinesku medicinu, profesor Joe Li Joo

Kina, grad Dalian, okrug Gou Xing, Istočni Či Senj / 9

Bolesti leđa i kralježnice

Bolesti zglobova

Autoimune bolesti

Vaskularne bolesti

Kožne bolesti

Bolest jetre

Muški problemi

Ženski problemi

Hormonalni poremećaji

Metabolički poremećaji

Sindrom kroničnog umora

Dječje bolesti

Recenzije

Prozorov Oleg

Počeo sam hodati bez štapa nakon prvog tečaja, ovdje u Državnoj klinici Ka.

Yuri i Tatiana

Želio bih izraziti svoju duboku zahvalnost dr. Jowu i cijelom medicinskom osoblju na kvaliteti liječenja.

Liječenje dijabetesa u Kini

Liječenje u našoj klinici traje 12 dana i traje 3-6 mjeseci za dodatne posebne biljne pripravke. Rezultat - obnova normalnih razina šećera u krvi i potpuno odbacivanje kemikalija.

Porazite dijabetes prije nego vas pobijedi! To nije napad - dijabetes je doista jedna od najtežih bolesti na planeti.

Zašto dijabetes treba hitno liječenje?

Ako već imate ovu bolest, onda, naravno, znate da stalni umor, ne-zacjeljivanje trljanjem nove cipele i edemi nisu najgori. Dijabetes se razvija polako i neprimjetno, postupno oduzimajući život od vas, posude nakon posude.

Čak i ako slijedite preporuke vašeg endokrinologa, još uvijek niste imuni na komplikacije:

 • može biti hipertenzija, koronarna bolest srca ili gubitak vida, pa čak i sljepoća;
 • to su bolovi u nogama i postupno razvijanje trofičkih ulkusa, a potom - opasnost od gangrene i amputacije;
 • To je pravi rizik da ne živimo čak i do umirovljenja. Jeste li znali da dijabetičari umiru od moždanog udara, srčanog udara i zatajenja bubrega 2-3 puta češće od drugih? Štoviše, to su ljudi srednjih godina - 50-60 godina.

Vrijeme je da razmislite o vremenu da hitno učinite nešto sa svojim zdravljem.

Može li se dijabetes izliječiti bez napuštanja doma?

Zapadna medicina smatra dijabetes mellitus kroničnom (neizlječivom) bolešću. Dijeta, pilule ili šećera Fotografije, čak i mršavljenja su samo načina da se usporiti bolest koja vam uništava iznutra svaki dan.

Znači li to da ste sada vezani za metar i lijekove do kraja života? Jao, ako ništa nije učinjeno, onda je takav ishod vrlo vjerojatan.

No, tu su i dobre vijesti: postoji alternativni način da se u potpunosti izliječi dijabetes, a tako je svjetska zajednica liječnika prepoznala kao jedini za danas. Kao što ste možda pogodili, ovo je kompleks metoda tradicionalne kineske medicine. Dobrodošli u Kinu!

Zašto kineski liječnici mogu liječiti dijabetes

Prema filozofiji tradicionalne kineske medicine, dijabetes mellitus je složena bolest, u čijem podrijetlu leži ne jedan, već nekoliko ovih razloga:

 • iscrpljenost i slabljenje funkcije bubrega;
 • iscrpljenost i slabljenje funkcije slezene;
 • slabljenje funkcije jetre i stagnacija energije u njoj;
 • slabljenje energije jetre, pretvaranje u toplinu;
 • slabljenje jetre i želuca;
 • uzajamna iscrpljenost srca i pluća;
 • uzajamna iscrpljenost srca i slezene;
 • nedostatak interakcije između srca i bubrega;
 • iscrpljenje krvi iz jetre;
 • iscrpljenost slezene i bubrega;
 • zastoj krvi;
 • nakupljanje sputuma;
 • toplina ispljuvka.

U prisutnosti takvih problema, vaša želja za masnom i slatkom visokokaloričnom hranom igra ulogu meča, bačenog u šumu. Koliko brzo izbije požar i počnu dijabetičke komplikacije - samo je pitanje vremena.

Koji su problemi uzrokovali vaš dijabetes? Učite od iskusnog stručnjaka za tradicionalnu kinesku medicinu.

Testirali ste krv i urin za šećer, sjećate se? Tada vam je endokrinolog dijagnosticirao dijabetes. U našoj klinici, kada se testira na dijabetes, proučava se ne samo vaša razina glukoze. Koristeći drevnu metodu dijagnoze pulsom, profesor kineske medicine Dean Yuan određuje koji organi nisu uspjeli, što vas je na kraju dovelo do dijabetesa.

Profesor Dean Yuan specijalist je kineske medicine s 28 godina iskustva, sposoban je otkriti čak i skriven i trom dijabetes po prirodi svog pulsa, što omogućuje smanjenje vremena i troškova liječenja za takve pacijente za 1,5-2 puta.

Kako u našoj klinici liječiti dijabetes u 12 dana

Jedinstveni skup metoda tradicionalne kineske medicine i iskustvo naših vojnih liječnika daju brze, i što je najvažnije, trajne rezultate za dijabetes tipa 2 (nasljedni ili stečeni).

Liječenje dijabetesa je vrlo individualno - naši liječnici uzimaju u obzir vašu dob, spol, stanje imunološkog sustava i drugih organa, čak i mjesto stanovanja. Kao rezultat toga, razvijen je način liječenja vašeg dijabetesa, koji nikome ne odgovara.

U srži vašeg liječenja nalaze se 2 doslovno čudesna područja kineske medicine: proceduralni učinci i liječenje biljnim pripravcima.

Proceduralni učinci za liječenje dijabetesa:

 • terapijska masaža za aktivne točke;
 • limenke od bambusa;
 • akupunktura;
 • terapija jen-ju;
 • masaža "Guasha";
 • masaža stopala;
 • kapilarno krvarenje iz uha;
 • tlačna komora.

Osnovni tečaj liječenja je 12 dana. Više o metodama liječenja pročitajte ovdje.

Biljna terapija

Preporučeni način liječenja uključuje biljne pripravke u obliku suhog praha u trajanju od 3-6 mjeseci. Odnesete ih kući i odnesete ih miješanjem praha u vodi.

Biljna medicina u tradicionalnoj kineskoj medicini najmoćnija je metoda liječenja u smislu učinaka na tijelo. Formulaciju vašeg biljnog kompleksa sastavlja profesor kineske medicine Ding Yuan nakon što je identificirao uzrok vaše bolesti uz pomoć pulsne dijagnoze. Stoga, u kombinaciji s postupcima, biljni pripravci daju nevjerojatan iscjeljujući učinak.

Kao što razumijete, nemoguće je kupiti takve lijekove u redovnoj ljekarni, oni se mogu kupiti samo u našoj klinici.

Pročitajte više o našim biljnim pripravcima ovdje.

Koji je iscjeliteljski učinak koji dobivate?

Zahvaljujući integriranom pristupu liječenju dijabetesa, liječnici naše klinike u samo 10-12 dana postižu značajno poboljšanje vašeg blagostanja:

 • obnavljanje sposobnosti vaših tkiva da se regeneriraju;
 • normalizacija rada unutarnjih organa (srca, bubrega, jetre, želuca, gušterače);
 • hormonska stabilizacija;
 • obnova velikih i malih plovila;
 • poboljšanje kvalitete sna;
 • uklanjanje negativnih emocija uzrokovanih stresom, depresijom;
 • oporavak nakon moždanog udara.

Već tijekom liječenja u klinici vidjet ćete kako se razina šećera u krvi smanjuje i vraća u normalu. I tijekom sljedećih 3-6 mjeseci, ovisno o unosu naših biljnih prašaka, možete potpuno i trajno napustiti kemikalije koje smanjuju šećer.

I što je najvažnije, ako slijedite naše preporuke, rezultat će biti s vama za život, dobit ćete dijabetes!

Primjer iz naše prakse: liječenje dijabetesa

U našoj klinici, ne samo privremeno normalizirati razinu šećera u krvi, kao u dobrom sanatoriju. Zahvaljujući iskustvu naših liječnika, možete se potpuno oporaviti. To znači da ako slijedite sve preporuke, dijabetes se neće vratiti. No, vratit ćete se - u svoj običan život “prije” dijabetesa, koji se danas vjerojatno čini sretnim snom.

Da bismo vam pokazali razinu tretmana u Vladinoj klinici Republike Kazahstan, dajemo životni primjer iz naše prakse. Ime pacijenta objavljuje se uz njezin pristanak.

Povijest pacijenta: Aidana Nuraliev

Aidana Nuraliyeva, 54, Kazahstan, direktorica velike farme. Rad je vrlo težak, podređen oko 30 zaposlenika, uglavnom muškaraca.

Trajanje bolesti u vrijeme dolaska na kliniku je više od 3 godine. Simptomi: jaka razdražljivost, razdražljivost, odgođena stolica, česta obamrlost donjih ekstremiteta, gotovo potpuni nedostatak snage. Izvršavanje posla postalo je problematično, jer se već ujutro Aidana osjećala slabom, željom da se vrati u krevet.

Sadržaj šećera u krvi bez uzimanja lijekova za snižavanje šećera bio je 16 mmol / l, razina šećera u urinu (+++).

S dijagnozom u klinici otkriven

Jezik je crven s tankom bijelom i suhom patinom, puls je brz. Prema simptomima i rezultatima dijagnoze pulsom, naš profesor Dean Yuan utvrdio je individualnu kliničku sliku: nakupljanje topline u plućima i jetri.

Liječenje i ishod

U početku, Aidana je uzimala biljne lijekove u obliku smjese 7 dana, 3 puta dnevno. Na kraju tog razdoblja stanje se poboljšalo - stolica se poboljšala, jezik je postao manje crven, žeđ se smanjila. Ali uporno znojenje je i dalje postojalo. Prilagođena je formulacija biljnih pripravaka, dodaju se druga bilja.

Uz bilje koristili su se i svakodnevna akupunktura i masaža stopala. Nakon 12-dnevnog liječenja, stanje Aidane se značajno poboljšalo.

Preporuke naših liječnika

Aidanu je preporučeno uzimati biljne pripravke u obliku posebno napravljenih prašaka 4 mjeseca kod kuće. Dane su i sljedeće preporuke:

 • obavlja specijalizirani medicinski kompleks fizičkih vježbi;
 • duboko disanje nekoliko puta dnevno, osobito nakon stresne situacije na poslu;
 • svake noći prije spavanja - sesija samo-opuštanja.

Rezultat Aidana nakon povratka kući

Nakon 1,5 mjeseci uzimanja lijekova prema individualnom receptu, Aidan Nuraliyeva je potpuno odbio kemikalije koje snižavaju šećer u krvi.

Opet smo nazvali Aidanu - nakon 4 mjeseca. Šećer je normalan - 5,7 mmol / l, u odnosu na pozadinu prehrane, što je preporučio kineski liječnik. Dobrobit - snaga, snaga.

Imajte na umu: ovaj tretman i preporuke su strogo individualne, nisu općeniti savjeti za sve. Ovisno o osobnim preporukama, svaki od naših pacijenata je u potpunosti osiguran od povratka bolesti.

Primjer iz naše prakse: liječenje dijabetesa ovisnog o inzulinu

Naša klinika tretira različite ljude. Postoje pacijenti koji su, radi oporavka, spremni strogo slijediti sve upute liječnika. A ima i onih za koje to nije moguće iz različitih razloga.

Na primjer, osoba nije spremna čak ni zbog zdravlja ostaviti prestižni posao koji je izazvao razvoj ozbiljne bolesti, to se događa. A ponekad - nema vremena i energije da se uključe u sebe. Jednostavno rečeno - lijenost za promjenu uobičajenog načina života.

Ali čak iu ovom slučaju - ako se ne pridržavate svih preporuka - i dalje značajno poboljšavate svoje zdravlje. Pokažimo kako se to događa na živom primjeru iz naše prakse. Ime pacijenta objavljuje se uz njegov pristanak.

Povijest pacijenta: Sergej Nikitin

Nikitin Sergey, 49 godina. Došao je u kliniku za liječenje sljedećih bolesti: hipertenzija stupnja 2, koronarna bolest srca, proširene vene.

Osim toga, za 3 godine, Sergej je patio od dijabetesa. Uzimanje inzulina - 2 puta dnevno. Žalio se na česte pojave stiskanja u prsima, zbog čega se činilo da se guši. Srce je reagiralo s boli čak i na najmanju tjelesnu aktivnost. Ujutro je doživio umor, suhoću i ogorčenje u ustima, česte napadaje bijesa i ljutnje. Muči ga stalni osjećaj gladi, hladnoće i bolnih nogu.

S dijagnozom u klinici otkriven

Jezik je blijed i tup, a puls je dubok i nitast. Na temelju dijagnoze, naš profesor Ding Yuan postavio je sljedeću dijagnozu: uzajamno iscrpljivanje Qi energije i Ying energije uz stagnaciju krvi u srčanim krvnim žilama uz prevlast Yang energije u jetri.

Prije dolaska na kliniku, Sergej nije planirao liječiti dijabetes. No profesor kineske medicine objasnio mu je vezu između stanja njegovih unutarnjih organa i početka dijabetesa.

Liječenje dijabetesa

U klinici, uz obnovu srca i krvnih žila, Sergej je uzimao biljne pripravke s ciljem liječenja dijabetesa. To su koncentrirani napitci napravljeni za Sergeja prema individualnom receptu, 3 puta dnevno tijekom 15 dana. Zatim su mu pripravljene 6 mjeseci - u obliku praška, za kućnu uporabu.

Preporuke naših liječnika

Sergey je dobio osobne preporuke o fizičkim naporima, prehrani i održavanju psihološkog stanja. No, on je odmah kategorički izjavio da se nikada nije bavio "nikakvim vježbama" i da se ne bi bavio, te da sve te "relaksacije" nisu za njega.

Međutim, preporuke o prehrani, on je još uvijek primio na znanje i rekao da će ih se držati.

Sergejev rezultat nakon liječenja

Godinu dana kasnije Sergej je došao u našu kliniku na drugi tretman, a mi smo ga pitali o rezultatima. Učinak liječenja bez strogog pridržavanja preporuka:

 • prebacivanje na uporabu inzulina 1 put dnevno ili manje, kao što je šećer zadržan dulje unutar normalnog raspona;
 • postao mirniji, suzdržaniji i racionalniji;
 • počeo izdržati teška opterećenja, uključujući 200-300 km. vožnju (koju prije nije mogao učiniti);
 • povremeno dopušta slobodu u hrani bez oštrih skokova u šećeru;
 • noge su prestale boljeti, ne postoji takva "uvijanje" boli.

Imajte na umu: ovaj tretman i preporuke su strogo individualne, nisu općeniti savjeti za sve. Ovisno o osobnim preporukama, svaki od naših pacijenata je u potpunosti osiguran od povratka bolesti.

Prijavite se za besplatnu konzultaciju.
profesori tradicionalne kineske medicine
i saznati metode i prognoze liječenja za Vaše bolesti!

Načini liječenja dijabetesa u klinikama u Kini

Šećerna bolest je ozbiljna i slabo liječljiva bolest, najčešće podijeljena u 2 tipa.

 • Dijabetes tipa 1 ovisan je o inzulinu, kada pacijent u tijelu umre od stanica gušterače koje proizvode hormon inzulin.
 • Dijabetes tipa 2 je uzrokovan neispravnim djelovanjem tih stanica ili tjelesnom otpornošću na inzulin koji proizvode.

Oba tipa zahtijevaju stalno praćenje, ograničenja i znatno smanjuju kvalitetu života pacijenta. Kineski liječnici razvili su vlastiti pristup liječenju same bolesti i njezinih komplikacija.

Metode i metode liječenja dijabetesa u Kini

Liječnici u Kini koriste cijeli niz mogućnosti suvremene europske i tradicionalne kineske medicine za liječenje dijabetesa i ispravljanje stanja pacijenta.

Ako europski liječnici razlikuju tri vrste dijabetesa - 1., 2. i LADA (latentni dijabetes odraslih), onda Kinezi smatraju da ih ima više od 10.

Stoga, kineski liječnici provode temeljitu dijagnozu, koju pacijenti u domaćim klinikama ne podvrgavaju.

Nakon prijema u bilo koji kineski medicinski centar, svaki pacijent mora proći sljedeće postupke:

 • Procjena općeg fizičkog stanja uz pomoć rutinskog pregleda, prema stanju šarenice oka, procjena stanja kože i dijagnostika pulsom;
 • Procjena pacijentove psihe;
 • Razgovor s liječnikom u kojem su identificirane glavne pritužbe pacijenta;
 • Laboratorijska, instrumentalna i funkcionalna dijagnostika.

Osnova za liječenje dijabetesa u Kini nisu lijekovi, već metode temeljene na TCM sustavu - tradicionalnoj kineskoj medicini. Temeljno načelo TCM-a je liječiti ne bolest, već osobu.

Smatra se da je svaka bolest kršenje energetske ravnoteže (Yin i Yang) u tijelu. Stoga je liječenje usmjereno na njegov oporavak.

Glavne komponente liječenja:

 • Upotreba prirodnih biljnih pripravaka (80% - biljni materijal, 20% - životinjske komponente i minerali).
 • Zhenju terapija, koja uključuje akupunkturu i moxibustion s pelinskim cigarama.
 • Kineska terapeutska masaža, koja ima mnogo vrsta. Za liječenje dijabetesa koristite Gua Sha - masažu sa strugačem, masažom stopala, masažom bambusovih limenki, akupresurnim mjestima energetske "blokade".
 • Fizikalna terapija, individualni plan prehrane, gimnastika i disanje prakticiraju Qigong.
u sadržaj ↑

Pomoć kod dijabetesa tipa 1

Liječenje dijabetesa tipa 1 u Kini ima svoje osobine. Ova vrsta je strašna zbog svojih komplikacija koje pogađaju donje udove, bubrege, srce i oči pacijenta. Oni su povezani s smanjenom cirkulacijom krvi u malim perifernim krvnim žilama.

Kineski liječnici ne obećavaju da će obnoviti rad gušterače kako bi ponovno počela proizvoditi inzulin. Ali oni usmjeravaju svoje napore na odgađanje i minimiziranje kasnih komplikacija dijabetesa.

Glavni tretman uključuje normalizaciju cirkulacije krvi u organima zahvaćenim angiopatijom (vaskularna insuficijencija) i obnovu perifernih živčanih završetaka.

Nakon liječenja potpuno je nemoguće otkazati inzulin, ali možete smanjiti njegovu dozu (samo pod nadzorom liječnika!).

Još jedno veliko postignuće TCM-a u liječenju dijabetesa može se smatrati smanjenjem rizika od hipoglikemije - pošasti svih dijabetičara, stanje koje nije manje opasno od hiperglikemije (povišena razina šećera). To je nagli pad razine šećera u krvi, što dovodi do naglog razvoja kome. Nažalost, teško je izbjeći, posebno za one koji uzimaju inzulin.

Pomoć kod dijabetesa tipa 2

Kod liječenja ove vrste dijabetesa u Kini postižu se najbolji rezultati. U pravilu, dijabetičari ovog tipa su pretili, što je jedan od čimbenika koji izazivaju komplikacije.

Dakle, na prvom mjestu - to su aktivnosti usmjerene na smanjenje težine.

Takvi pacijenti imaju mogućnost odbiti uzimanje lijekova za snižavanje glukoze tijekom prolaska prvog tijeka liječenja (samo pod nadzorom liječnika!).

To je u velikoj mjeri olakšano uporabom vježbi disanja i qigong gimnastike u kombinaciji s biljnom terapijom.

Tijekom liječenja dijabetesa u Kini, pacijent dobiva praktične vještine i može nastaviti kod kuće.

Rezultate dobivene nakon prvog tijeka liječenja treba konsolidirati, barem još 3-4 tečaja. Učinak je potvrđen rezultatima istraživanja, a sve metode TCM-a su priznate kao znanstveno utemeljene i učinkovite od strane Međunarodne zdravstvene organizacije.

Klinike i medicinski centri

Nema potrebe misliti da se metode tradicionalne medicine prakticiraju isključivo u medicinskim centrima.

Medicinski znanstvenici bave se ozbiljnim istraživanjima u području oporavka dijabetesa tipa 2 od sposobnosti organizma da proizvodi inzulin.

Za uspješnije liječenje dijabetesa tipa 1 u Kini u tijeku su istraživanja i liječenje transplantacijom matičnih stanica.

Klinike u gradu Dalyan

 • Medicinski centar Currin. To je jedna od najcjenjenijih klinika za liječenje dijabetesa u Kini. Osoblje zapošljava visoko kvalificirane liječnike, opremljeno je najnovijom medicinskom tehnologijom.
 • Državna vojna bolnica. U tijeku su istraživanja u području liječenja dijabetesa. Posjeduje posebnu opremu za ispitivanje i liječenje dijabetičara s naprednim komplikacijama, kao što su dijabetička stopala, dijabetička nefropatija (oštećenje bubrega) i retinopatija (očne komplikacije). Glavni fokus u metodi liječenja ovdje je na fizikalnoj terapiji. Ovaj centar također pruža tretman matičnim stanicama.

Medicinski centri u Pekingu

 • Centar za tibetansku medicinu nudi cijeli arsenal alata i metoda kineske tradicionalne medicine;
 • Međunarodna bolnica Puhua, kao i vojna bolnica u Dalianu, obavlja transplantaciju matičnih stanica.

Grad Urumqi postao je popularno središte medicinskog turizma, uključujući i one s dijabetesom. Ovdje dijabetičare prima 1. gradska bolnica Ariyan - općinska zdravstvena ustanova. Osim nje, možete dobiti liječenje u drugim javnim i privatnim klinikama ovog grada.

Cijena tretmana

Cijena skrbi za dijabetes u Kini je znatno niža nego u sličnim klinikama u drugim zemljama.

Prosječna cijena tečaja kreće se od 1600 do 2400 dolara i ovisi o trajanju tečaja - 2 ili 3 tjedna. To uključuje liječenje i boravak u klinici u sanatorijskim uvjetima.

No, kako kažu kineski liječnici, taj se novac može baciti na vjetar, ako ne slijedite sve preporuke nakon liječenja i ne konsolidirate pozitivan učinak za još 3-4 slijeda.

Transplantacija matičnih stanica, koja se nudi pacijentima s dijabetesom tipa 1, koštat će mnogo više - oko 35.000 do 40.000 dolara.

Liječenje dijabetesa u Kini

Sergej: “Kćerka se razboljela, dijabetes. U ovoj dobi - to je samo jedan tip. Ni na koji način ne može normalizirati razinu šećera, dijete se pogoršalo. Pozvao se na kinesku kliniku i odlučio otići tamo. Prva stvar koja me stvarno iznenadila bila je detaljna i vrlo temeljita dijagnoza. Kako je plan liječenja završen, stanje naše djevojke se poboljšalo. Želimo joj dati još nekoliko tretmana - još uvijek mora živjeti i živjeti! Lijepo iznenađen pažnjom liječnika iz Kine. Redovito se raspituje telefonom o stanju djeteta. "

Svetlana: „Moja majka me liječila u Kini. Ima dijabetes tipa 2 i sve vrste komplikacija. Iznenadila ju je apsolutno individualan pristup svakom pacijentu. Isprva se požalila - teško. Ona je potpuna žena. A onda se povukla, izgubila na težini i počela se osjećati mnogo bolje. Mogu reći da je pozitivan rezultat liječenja prilično opipljiv. "

Aleksey: „Liječili su me u Dalianu, ali ne u vojnoj bolnici, nego u maloj klinici gdje se uglavnom liječe sami Kinezi. Rezultat nije lošiji, a novac je plaćen manje. Imam dijabetes tipa 1, nemoguće je potpuno odustati od inzulina, a Kinezi to razumiju i ne teže tome. No, razina šećera u krvi je uređena uz pomoć brojnih biljnih pripravaka i tretmana. Sada se osjećam dobro i razmišljam o ponavljanju tečaja. "

Daria: “Jako sam zadovoljna liječenjem u vojnoj bolnici u Dalianu. Na neki način vrlo uspješno kombiniraju različite lijekove, izuzetno zdravu hranu i terapijske vježbe. Praksa i metode zapadnoeuropske medicine. Rezultat za mene - tip 2 dijabetičar - je jednostavno neodoljiv. Kao da sam se vratio prije nekoliko godina, kad još nisam bio bolestan.

Kako liječiti dijabetes u kineskoj tradicionalnoj medicini: vrijedni savjeti!

Kako da biste dobili osloboditi od dijabetesa, koristeći preporuke tradicionalne kineske medicine, kaže terapeut iz Zaporozhye, stručnjak za kinesku medicinu Diana CHENTSOVA, koji je naučio o tome dok studira u Kini, metode tradicionalne kineske medicine.

Svaka bolest se oblikuje kršenjem strukture ljudskog tijela, koje ima sustav na tri razine: razinu svijesti (Shen), razinu energije (Qi) i razinu fizičkog tijela (Jin). Razvoj bolesti se u početku javlja s tjeskobom svijesti. To dovodi do kršenja tijeka energije. De-energizirano tijelo ne može obavljati svoje funkcije.. Možete piti tablete, jesti ispravno, ali to neće uspjeti eliminirati bolest s dovoljnom učinkovitošću.

Potrebno je započeti obnovu organizma s prve razine - obnavljanje ravnoteže svijesti, kaže kineska medicina.

DVA DIJABETES TIPA

Gušterača daje našem tijelu nekoliko hormona, uključujući inzulin. To je transportni protein koji, poput "kolica", skuplja glukozu (šećer) iz krvne plazme i nosi je do stanica, to jest, potiče apsorpciju glukoze u tijelu.

Glukoza je glavno "gorivo", tj. glavni izvor energije za tijelo. Nedovoljan unos glukoze u radne stanice našeg tijela dovodi do njihovog smanjenja, poremećaja srca, jetre, bubrega, živčanog i imunološkog sustava, mišićnoskeletnog sustava, organa vida i sluha itd.

Kod dijabetesa je narušena apsorpcija glukoze, što s jedne strane dovodi do "izgladnjivanja" stanica, as druge - do "zakiseljavanja" krvi, čija plazma sadrži veliki broj molekula neprobavljene glukoze.

Kao što znamo, postoje dvije vrste dijabetesa. Prvi tip, ovisan o inzulinu, pretežno je povezan s poremećajima gušterače (inzulin se proizvodi malo i loše kvalitete). Ova vrsta dijabetesa češće pogađa mlade ljude, djecu, pa čak i novorođenčad.

U drugom tipu dijabetesa, inzulin-neovisnom, može se proizvesti dovoljna količina inzulina, ali je smanjen prijenos glukoze u stanicama tijela, zbog čega se povećava sadržaj glukoze u krvi.

Najčešće, dijabetes tipa 2 pogađa ljude zrele dobi, iako je nedavno ova bolest otkrivena u 40-godišnjaka, pa čak i 20-godišnjaka. Niti jedna osoba nije osigurana od dijabetesa, osobito u prisutnosti nepovoljnog nasljedstva. Ali promjenom načina života, uključujući način prehrane, motorički način, način percepcije stvarnosti i vanjskih okolnosti, osoba može izbjeći ovu bolest.

KAKO JE STRES POVEZAN S DIJABETESOM

Zamislite osobu čije je tijelo do sada u redu, ali on vodi životni stil u kojem postoji potreba za većom energijom, tj. povećana potražnja za energijom. To se događa češće kada je osoba u stanju kroničnog stresa ili je podvrgnuta čestim akutnim stresnim reakcijama. Na primjer, izlaže svoje tijelo stalnom preopterećenju, umara se, danas saznaje odnos sa svojim šefom, sutra s članovima svoje obitelji, susjedi, prijatelji ili kolege, neadekvatno jedu, iracionalno se kreću.

Postoji preobilje energije. I kao rezultat energije izgladnjivanja - kršenje tolerancije (tolerancije) na glukozu. Kao rezultat toga, može nastati situacija (funkcionalna glikemija), kada razina glukoze u krvi premašuje normu, i inzulin, iako radi svoj posao, ali sporije nego inače.

Tijekom vremena, neravnoteža se može oporaviti sama od sebe, ali se također može pretvoriti u razvoj bolesti - dijabetes tipa 2.

Na to ukazuju i mnogi stručnjaci europske medicine, koji dijabetes melitus nazivaju psihosomatskom bolešću.

Učinak poremećaja svijesti na ljudsko tijelo može se dogoditi čak i prije njegovog rođenja kao posljedica oštećenja nasljedne energije, ili, kako se ponekad naziva, roditeljske energije Qi. U europskoj medicini to se obično naziva nasljeđivanje.

Praznina nasljedne energije može se razviti ako budući roditelji učinkovito ne upravljaju vlastitom energijom, troše je na doživljavanje stresa i tako prazne svoje rezerve u vlastitom tijelu, što će sigurno utjecati na energetsku razinu budućeg djeteta.

STVORITE PROGRAM LJUBAVI ZA SAMO

Briga o svijesti, izazivanje razvoja dijabetesa, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, ima svoje osobine. Najčešće se to izražava u obliku osjećaja tjeskobe i straha. Štoviše, strah krši ili inhibira energiju bubrega i mokraćnog sustava, a tjeskoba - energija gušterače i želuca.

Te emocije, prema našim psiholozima, mogu eventualno stvoriti stanje niskog samopoštovanja, koje se graniči s samodušnošću, razvojem kompleksne karakteristike žrtve mnogih ljudi s dijabetesom.

Ljudsko samopoštovanje nastaje iz ranih dana. Gledao sam kao djeca u Kini do 5 godina pod nazivom "mali carevi". A dijete se doista tretira kao imperator: poticanjem i odobravanjem njegovih korisnih akcija, a ne korištenjem agresije ako se ponaša netočno. I, znatiželjno, djeca su obično nevaljala i nestašna.

U našoj zemlji ponekad možete čuti razdražene pozive: "Ne hodaj, ne sjedi, ne stoj." A to, između ostalog, može uzrokovati pojavu niskog samopoštovanja. Često je podržavamo tijekom cijelog života.

Stoga, bez obzira na to koliko energije šaljemo u tijelo, bez obzira na to kako se proizvodi pojedu, bez obzira na to koliko se energija nadopunjuje, prva stvar koju treba učiniti jest riješiti se tjeskobe (tjeskobe). To se može učiniti uz pomoć različitih afirmacija (pozitivnih pogrešnih instalacija), meditacija i drugih tehnika, to jest, trebamo sami izraditi "Program ljubavi prema sebi".

Svakodnevna vježba: izgovarajte fraze: "Ja sam dobra, lijepa, pametna, volim sebe, volim sebe." Učinite to čak i ako ne vjerujete u vlastite riječi sebi s izrazom ljubavi. Vaša svijest na dubokoj razini i dalje će doživljavati njihov sadržaj i reagirati u skladu s tim.

Ne morate se uspoređivati ​​s drugima, uspoređivati ​​se sa sobom i pronaći čak i beznačajne promjene na bolje. Ako niste postigli ono što ste htjeli, recite sebi: "Imam sve naprijed, imam priliku pokušati ponovno." Ako ste postigli: "Ja sam dobar momak, uspio sam, bez obzira na sve." Tako možemo postići mir energije Shen i naučiti naše tijelo da razvije i apsorbira energiju u ovih 20 dana.

LOAD AROMA

Korištenje eteričnih ulja, koja se ponekad nazivaju i "vodičima raspoloženja", pridonose miru. Eterična ulja koja podržavaju i pomažu napuniti energiju u organima skladištenja: verbena, geranium, origano, jasmin, mažuran, metvica i mirisi citrusa.

Najjednostavnije što možete učiniti s ovim uljima je stvoriti laganu aromatičnu atmosferu, aromatizirati svoje tijelo ili sobu.

Primjerice, pomoću spreja (3-4 kapi ulja po volumenu od 0,5 l vode) raspršite oko stana. Poželjno je da kapljice (maramica, ubrus, odjeća). S obzirom da je gušterača aktivna u jutarnjim satima, a jetre u večernjim satima, moguće je obaviti aromatizaciju i ujutro i navečer.

Noću, možete koristiti aromapodushechku ili na papirnati ubrus, presavijeni u nekoliko slojeva, nanesite par kapljica ulja i stavite ispod jastuka.

Aroma kupke su također dobre (5-7 kapi eteričnog ulja treba razrijediti u 1 žlicu mlijeka ili meda i dodati u kupku), ispirati, zalijevati, brisati tijelo vodom i eteričnim uljima.

Osim toga, u ljetnim i jesenskim mjesecima djelotvorna je upotreba prirodnih aroma, osobito ujutro ili navečer, ako nema alergije na cvjetnice. Usput, cvijeće-nosači aroma mogu se posaditi u lonac na prozorskoj dasci i uživati ​​u ugodnom mirisu.

Arome se također mogu koristiti u kuhanju. Ujutro pripremite 1 čašu hladne vode, dodajte malo svježeg limunovog soka i polet. Toliko o aromaterapiji. Nakon što popijete ovu otopinu, operite želudac, pripremite je za obrok i udišite miris citrusa.

Za ljubitelje sebe, možete napraviti piće s kockom od metvice (zamrznite odrezak mente) ili ekstrakt mente: stavite kocku od metvice ili nekoliko kapi ekstrakta mente u čašu vode. Također možete napraviti voćnu vodu. Učinite to ovako: istisnite malo soka od voća, pomiješajte ga s vodom (1: 1) i dodajte kocku leda od mente.

OKO SUNCA I ŽUTE

U kineskoj medicini mnogo se pažnje posvećuje ljekovitim svojstvima boje. Energija svakog organa može biti podržana njegovom bojom. Budući da gušterača pripada primarnoj Zemlji, njena "prirodna" boja je žuta.

Dakle, za obnovu aktivnosti hranidbenog kanala i samog organa - gušterače - možete koristiti žutu boju.

U tu svrhu najčešće se koriste proizvodi žute boje za "održavanje interijera", kao i vanjski nosači žute boje - predmeti obojeni u različitim nijansama žute: posuđe, tkanine, unutarnji predmeti, svjetiljke, slike, ukrasi od žutog kamenja, žute svijeće itd. i kontemplacija sunca

Glavno središte, koje regulira proizvodnju i asimilaciju nutritivne energije Yin-Qi-a od strane gušterače, nalazi se u posebnom energetskom centru - u srednjem grijaču (smještenom u području želuca). Na ovom dijelu tijela možete staviti žutu tkaninu (i držati neko vrijeme), osvjetljenje učiniti žutom bojom.

Gušterača ovisi o stanju jetre: nadražena, upaljena jetra odlaže nagomilanu višak energije u kanal pankreasa, što dovodi do grubih kršenja njegove aktivnosti, uključujući razvoj šećerne bolesti. Stoga se kod provođenja terapije bojama preporuča dodatno djelovanje na jetru svojom “prirodnom” bojom - zelenom bojom.

Vježba "Rainbow Eye"

Žutu krijesnicu (svjetiljku, žarulju sa žutom svjetlošću) usmjeravamo prema zatvorenim očima, a nakon što smo razmazali kožu trepavica bilo kojom kremom (za bolje klizanje), glatkim pokretom prstiju kroz dva oka nacrtamo lik od osam (znak beskonačnosti). Trajanje vježbanja - 2 minute. Ovaj postupak, prema američkim terapeutima boja, smanjuje razinu šećera za 3 do 5 jedinica. Učinak se može fiksirati naočalama sa žutim čašama.