Diskinezija žučnog mjehura, kolestaza.

Ya- rekao: 11/16/2015 17:37

Diskinezija žučnog mjehura, kolestaza.

Pitanje: Kako se manifestira žučna bolest?

Ono što prvo morate obratiti pozornost. Prvi je odnos prema hrani: kakvu hranu volite i kakvu hranu ne volite, jesti ujutro ili ne. Može se reći da značajan dio stanovništva ne jede ujutro i vjeruje da je u redu. Kažu - želudac nije budan, ili postoji mnoštvo drugih verzija na ovu temu. Neki kažu: "Bez šalice kave, ja nisam muškarac", a oko dvanaest sati probudi se apetit. Ovo je jedan od znakova.

Druga je ljubav ili nenaklonost, ovisno o stupnju stagnacije žuči, masnoj hrani. Kada jede doručak ili večeru, osoba će se osjećati gladnim dok ne pojede sendvič s maslacem, nakon čega će se osjećati normalno. Lakše je. On ne može jesti za ručak, onda jesti sendvič s maslacem, i sve će biti u redu, neugodnost u želucu će proći, i on će imati normalne senzacije.

Kod težih stupnjeva stagnacije žuči, ljudi razvijaju druge simptome. Naprotiv, ne voli masnu hranu. Sama pomisao na masnu hranu postaje loša, osoba kategorički odbija konzumirati ih, vjeruje da je to dobro, jer svi kažu da su masti štetne. Nakon jela može doći do daljnje mučnine. To su znakovi na koje malo ljudi obraća pozornost. Pa, tako važna točka kao što je težina u desnom hipohondru nakon obroka, vjerojatno prije obroka. Pojavljuje se nelagoda, ponekad kolika u desnom hipohondriju. Izvana, osoba može primijetiti ili čak analizirati svoje stanje u tim znakovima.

Da li se ljubav slatkoća odnosi na ovo ili ne?

Naklonost za slatkiše u većoj mjeri prerogativ poremećaja gušterače. I u tijelu je sve tako uređeno da su funkcije žučnog mjehura i gušterače neraskidivo povezane. Ljubav prema slatkišima može biti prisutna u osoba koje pate od poremećaja u žučnom mjehuru, jer je nemoguće zamisliti situaciju u kojoj trpi samo žuč, a gušterača ne pati, jer se enzimi koje luče gušterača aktiviraju samo u prisustvu žuči. Može postojati takva situacija: žuč se izlučuje slabo ili u nedovoljnim količinama, a enzimi gušterače se izlučuju. Hrana se ne probavlja po potrebi. I osoba, kao rezultat toga, ima nadutost, probleme sa stolicom, postoji tzv. "Masna stolica". Sve su to pokazatelji kršenja prijateljske funkcije jetre i gušterače. Stoga, slatki zub, koji više govori o disfunkciji gušterače, također može biti prisutan u ovoj situaciji.

Vraćamo se na kamence. Zašto upravo takvi simptomi nastaju, što je nešto pogrešno?

U pravilu, to je zbog stagnacije žuči. Svi simptomi koje sam spomenuo mogu se definirati jednom riječju - stagnacija žuči. To dovodi do činjenice da postoji nevoljkost da se jede neka vrsta hrane, ili, obrnuto, strastvena želja da se jede određena hrana. Zato što nam je masna hrana, iako uvijek kaže da je štetna, nužna za nas. Osim toga, potrebna su nam ne samo nerafinirana biljna ulja, već i životinjske masti, za koje se često kaže da su štetne. Masna hrana je stimulator sekrecije žuči. Žuči se ne ispuštaju ni u kakvu drugu hranu. U tijelu postoje takvi štetni procesi kao što je lipidna peroksidacija, oni uzrokuju bilo koji patološki proces u bilo kojem organu i tkivu. Aktiviraju se tekućim mastima. Zapravo, peroksidacija lipida je provedba procesa starenja. Ako koristimo guste masti, oni ometaju taj proces, tako da mora postojati određena ravnoteža: morate koristiti oboje, a ne ograničiti se samo na uporabu određenih masti.

Govorio sam o takvim osjećajima kao što su mučnina, nedostatak apetita ujutro, ne volim hranu. To je zato što se tijekom noći povećava stagnacija žuči. Ujutro, od deset sati, nakon što se osoba malo pomakne, može se pojaviti apetit.

Što je uzrokovalo omiljenost masti? Masnoća je glavni stimulator sekrecije žuči. U teškim slučajevima stagnacije žuči, događa se sljedeće: pri najmanjoj uvođenju masne hrane, koja pridonosi odvajanju žuči, jetra, već preopterećena žuči, brine, stoga se simptomi mučnine povećavaju, a osoba slabo pati.

Jednostavan primjer. Koristimo u liječenju jednog od postupaka, koji se naziva dubazh, to uključuje uporabu određenih choleretic komponenti ujutro na prazan želudac. Korištenje ulja, u početku kod mnogih pacijenata uzrokuje ozbiljno neugodno stanje. Neko vrijeme prolazi, izlučivanje žuči se vraća, a osoba ga mirno shvaća. Imao sam pacijenta kojeg sam rekao: "Više ne možeš raditi dubbage, već je to moguće i manje". Na što je rekla: "I možete se svaki dan osjećati tako dobro." Naime, na desnoj strani je lakoća, unos hrane se poboljšava i, naravno, osobi postaje lakše.

Bol ili težina na desnoj strani također je posljedica činjenice da je jetra preopterećena žuči, organ je rastegnut i tako se javljaju te senzacije. Višak žuči može protegnuti žučni mjehur, ili može biti naprotiv trom, ili se može grčiti, stoga se ti simptomi javljaju.

Gorčina u ustima također je jedan od najvažnijih simptoma bolesti žučnih kamenaca. Kada pitate doktore zašto se to događa, mnogi ljudi vjeruju da je refluks žuči iz duodenuma u usnu šupljinu. Ali to se ne događa niti je iznimno rijetko. Sve je jednostavno objašnjeno. Zapravo, sa stagnacijom, žuč se apsorbira u krv. Žuč sadrži žučne kiseline. Te kiseline iritiraju receptore korijena jezika, naime korijen jezika, osjećamo gorak okus. Takvi neugodni osjećaji mogu biti popraćeni simptomom sličnim mehanizmu, kao što je svrbež kože. Kod zastoja žuči dolazi do svrbeža kože kada su nadraženi receptori kože.

Ya- je rekao: 16.11.2015. 17:43

Drugim riječima, prijatelji, ako imate gorčinu u ustima, pobrinite se za to pitanje.

Pitanje. Margarita Sergeyevna. Imam puno bolesti i svega što kažeš da imam. Govoriš o jetri i gušterači. Imam kliznu kila gušterače.

Kila esophagealnog otvora dijafragme, koju je pacijent spomenuo, vrlo često prati stanje koje sam spomenuo. To je, kao što je i bilo, sljedeća faza u razvoju ove patologije. Pritisak u želucu je poremećen, i kao rezultat toga, dio želuca počinje puzati u trbušnu šupljinu kroz dijafragmatski otvor. To se naziva dijafragmalna kila. Pruža žgaravicu i mnoge neugodne osjećaje, podrigivanje, regurgitaciju hrane, posebno karakterizirane pojačanim simptomima kada je tijelo nagnuto. Tehnologija koju koristimo omogućuje nam da pomognemo pacijentima čak i kod vrlo teških kila. Imali smo takve pacijente. Tretman traje 3, 4 ili 5 mjeseci, kako bi osoba osjetila puni učinak terapije, riješila se te bolesti. Možemo reći da imamo tehnologije koje nam omogućuju rješavanje ovog vrlo složenog problema.

Pitanje. Nakon laparoskopije, žučnjak mi je uklonjen prije nekoliko godina, kako sada mogu održavati jetru, trebam li presnimavati ili neke druge choleretic procedure? Imam 56 godina.

Kolike ili senzacije kao tamo?

Ne, ali često mi žuč narušava.

Općenito, ne podržavam uklanjanje žučnog mjehura, ali ako se to dogodi. Poželjno je da je pacijent stigao do nas, kako bismo joj mogli odrediti adekvatan tretman. Sada možete početi stvarati dubazhi, ali postoji opasnost od neugodnih simptoma. Morate vidjeti osobu na recepciji prije donošenja bilo kakve preporuke.

Potrebno je istovariti jetru, to je nužno, jer ponekad takvi procesi zahtijevaju daljnje ozbiljne povrede.

Imao sam jednog pacijenta koji je također imao uklonjen žučni mjehur, iako to nije bilo potrebno, a nakon pet mjeseci razvila se jaka čir na želucu. Morao sam ga hitno liječiti, jer je žena imala izražen bolni sindrom. Budući da je već bila stara više od 60 godina, ta bi se situacija završila s činjenicom da bi uklonila 2/3 želuca, to jest, to je invaliditet.

Želio bih reći o operaciji uklanjanja žučnog mjehura.

Činjenica je da je žučna kesica srce jetre i zato je ne bih tako olako tretirala. To nije samo vrećica koja akumulira žuč i izbacuje je ako je potrebno. Ako razumijete suptilne mehanizme žučnog mjehura, ponavljam, ovo je srce jetre. U trenutku kad se žuči smanjila i izbacila žuč, to je najvažnije. Zbog stvaranja negativnog tlaka i izlučivanja jetre (žuči iz žučnih puteva, izlučevina iz kanala gušterače) počinju se približavati izlazu, povlače se. A kada je žučnjak uklonjen, ovaj mehanizam se prekida. Tajne se gomilaju, doprinose razvoju upala i uvećanju tih organa, izljev je poremećen, otuda i masa neugodnih osjećaja. Čak postoji i takva stvar kao što je “postkolekcitotomijski sindrom”, kada osoba nakon uklanjanja žučnog mjehura razvije oluju neugodnih osjećaja, što nije imao prije uklanjanja. Ovo se mora pristupiti vrlo pažljivo i pribjeći operaciji kada je to stvarno potrebno. Sada postoji opće uklanjanje žučnog mjehura (uklanjaju ga kao pokvareni zub, a zatim se obično liječe zubi), a holecistomija je posve jeziva stvar. To dovodi do ozbiljnih posljedica. Sada liječimo ženu s teškim autoimunim hepatitisom, već je stigla na pozornicu kada su joj rekli da vam više ništa neće pomoći, čekati svoj kraj u 42. godini života. Liječi se već šest mjeseci, a manje ili više odabire se iz ozbiljnih problema. I to je izazvalo sve uklanjanje žučnog mjehura: imala je dva mala kamenčića, koji, općenito, nisu davali kolike. Postoje i drugi načini za liječenje žučnih kamenaca.

Htjela sam znati o depresiji. Je li istina da možemo govoriti o slabosti i depresiji u slučaju problema s žučnim mjehurićem i pripadajućim gušteračom?

Već sam rekao da se sa stagnacijom žuči odvija njegova apsorpcija u krv. Bile je vrlo zanimljiva tajna koju tijelo izlučuje. S jedne strane, žuč uključuje dobro poznati bilirubin, to je proizvod od troske koji nastaje kao rezultat raspada crvenih krvnih stanica i hemoglobina. S druge strane, sadrži mnogo tvari potrebnih za stimuliranje crijeva. To jest, u našem tijelu postoji proizvodnja bez otpada. Ne postoji ništa što ne bi imalo korisna svojstva za druge procese. Stoga, s obzirom da je žuči još uvijek prilično agresivan i toksičan proizvod, apsorbira se u krv, izaziva intoksikaciju. I intoksikacija se uvijek manifestira depresijom. Slabost, "ne" osoba, ne može ustati ujutro, on nema želju ništa učiniti. To su simptomi karakteristični za probleme s jetrom.

Želio bih reći da je jedan od uzroka problema s jetrom, za koji malo tko kaže, problem paratiroidnih žlijezda. Kod osoba koje pate od problema bilijarnog sustava vrlo često postoji kombinacija bolesti štitnjače i žučnih kamenaca. Ako tijekom terapije ne uzmete u obzir ovaj čimbenik, izliječenje neće dovesti ni do čega. Sudac za sebe, čak i ako uklonite žučni mjehur, problem ne ide nigdje. I što se dalje događa. Kao rezultat stagnacije žuči, sol počinje se deponirati već u kanalima, a kod nekih ljudi u 5-7 godina, kao što ste sretni, teške jetrene kolike počinju se pojavljivati, onda morate pribjeći operaciji. To je ozbiljno stanje: kako bi se ublažilo stanje, osobi se daju velike doze antispazmodika, a IV kapljice se postave u red. I ova će se situacija uvijek ponavljati.

Jednostavno započinje lančanu reakciju i prebacuje se s bolne glave na zdravu.

Recenzije o tome kako liječiti upalu žučnog mjehura

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

  • Narodno bilje
  • Postoji učinkovitost

  • Morate znati o alergijama na travu.

Dugo vremena, moja žučica podsjeća na sebe bolnim bolovima, ponekad se događa nakon teškog obroka, koji pada na duge praznike, a ponekad i nakon podizanja teškog ili brzog hoda.

Znati što je problem s njim pomoći će rezultate ultrazvuka, što sam učinio.

Propisali su mi lijekovi za liječenje i savjetovano mi je da se obratim popularnim metodama, što sam i učinio.

To čini proces odljeva žuči najučinkovitijim.
Za to nam trebaju trave: stolisnik, maslačak, planinar (cvijet) i cvijet nevena.
Sva bilja treba biti u jednakim količinama, sipati po stopi od jedne litre 2 žlice. l. Potrebno je inzistirati i uzeti prije obroka tri puta dnevno.

To će zahtijevati suhe marelice, oko 100 grama dnevno, tečaj liječenja za 2 tjedna. Potrebno je konzumirati suho voće i sipati na njega kipuću vodu, držati je tako da se pari, a zatim jesti. To je najbolje učiniti tijekom dana, ne kombinirajući se s drugom hranom.

Sok od krastavca, njegova uporaba dolazi od mene samo za ljeto, kada se plodovi pojave, čisti u svakom smislu.
Takav sok teče žuč, morate popiti više od 100 ml. po danu.

Metode su vrlo jednostavne, ali učinkovite. Nakon nekog vremena osjetite njihov učinak na sebe, zaboravljate da postoje problemi s mjehurićem. Ali, naravno, morate se pridržavati pravilne prehrane, to će biti učinkovitije.

zastoj žuči u kolecistitisu kako liječiti?

Ako to nije tajna, kako možete imati žučni mjehur, možete li ga opisati? Imam slične probleme, tijekom dana mogu se nekoliko puta razboljeti ispod rebara na desnoj strani, 7-8 cm iznad i 4 cm desno od pupka, negdje tamo. Ponekad boli bol u šavovima. Jedan liječnik je rekao da je to bol zbog holicistitisa, a drugi je rekao da gušterača može biti tako bolna. Također vrlo tanak. Boli skoro 3 mjeseca. Nitko ništa ne govori. Pijem Creon.

Poruka je promijenjena od strane korisnika dana 03/28/2010 u 14: 18

Forum samoliječenja

Lijepe žene!

Volimo vas!

Ansaraides NaviGator
Postova: 4814 Registrirani: Jul 09, 2013, 08:07 Nagrade: 8 Lokacija: Right Spol: Muški:

Hvala (a): 1400 puta Zahvaljeno: 2647 puta

Liječenje žučnog mjehura

Post Ansaraides »13. velj 2017., 19:33

Re: Liječenje žučnog mjehura

Poruka Yelena2704 »15. velj 2017. u 19:38

Dobar dan!
Pokrenut ću temu, jer na moj zahtjev (hvala!), Administrator je pokazao sudjelovanje u mom problemu.
Dakle, na pozadini neočekivane virusne bolesti štitne žlijezde (subakutni tiroiditis), bio sam prekriven neurozom, jer su hormoni poludjeli i dugo nisu mogli dijagnosticirati dijagnozu, nažalost, počeo je mehanizam detonacije psihe ((
Schz davno, hvala Bogu, prošla faza, sada sam privremeno uzimam tiroksin, kao što je liječnik ohrabrio. Neurosija leti aktivno.
Nažalost, neuroza je dovela do problema s želucem iu toj čili s žučom. Na ultrazvuku je otkriveno da žuč ima zavoj, odljev žuči nije jako, zidovi su zgusnuti, žuč je gusta, ali do sada nema mulja, pijeska, kamenja. Međutim, gorčina se povremeno muči.
Duspatalin sam uzimao kako je propisano proteklih šest mjeseci, olakšavajući grčeve, livodeks, razrjeđivanje žuči. Ali nešto malo zbunjujuće, mislim.
Ali pročitao sam jedan od foruma kako je pomogla Ogulovova masaža iz diskinezije gp. Po dogovoru s administratorom, pogledao sam sve vrste tehnika i stavio ih ovdje tražeći komentare na poznavatelje. Masaža je vrlo zainteresirana, naravno.
Tako sam pronašla zanimljiv videozapis o Chingizkhanovoj točki i masaži:
Da biste vidjeli linkove morate biti prijavljeni na forum.

Onda je pročitala da umjesto duspatalina treba uzeti Odeston, tečajeve artičoka - što misliš?

A onda sam pronašao masažu za žuči - je li to dobar ručni rad?
Da biste vidjeli linkove morate biti prijavljeni na forum.
Je li moguće odmah nakon masaže?

No, s mjesta Ogulova
Da biste vidjeli linkove morate biti prijavljeni na forum.
Čini se da je sve jasno, ali brinem se da ću tamo izvršiti pritisak i da će mi organ dati veliki pozdrav.

I drugo pitanje koje treba postaviti je: akutna disfunkcija štitnjače (ali kratka, ne više od mjesec i pol dana), može uzrokovati ove probleme? Ili je kriva više neuroza?

Re: Liječenje žučnog mjehura

Poruka aenios »16 Velj 2017, 07:49

Yelena2704 (a) je napisao: Izvor citata Dobar dan!

I drugo pitanje koje treba postaviti je: akutna disfunkcija štitnjače (ali kratka, ne više od mjesec i pol dana), može uzrokovati ove probleme? Ili je kriva više neuroza?

Ansaraides NaviGator
Postova: 4814 Registrirani: Jul 09, 2013, 08:07 Nagrade: 8 Lokacija: Right Spol: Muški:

Hvala (a): 1400 puta Zahvaljeno: 2647 puta

Re: Liječenje žučnog mjehura

Post Ansaraides »16. sij 2017., 08:38

SAMO-MASAŽA UNUTARNJIH ORGANA

Ovaj tekst opisuje jednostavnu i nježnu tehniku ​​masaže, dio masaže trbuha, koji se može sigurno napraviti za sebe i bliske ljude (slijedeći tri pravila). Složenije manipulacije dopuštaju stručnjacima da rade. Ako učinite samo prvi krug masaže (opisano u nastavku), i dalje ćete postići rezultate, samo ne tako brzo, na primjer, ako imate ozbiljnu bolest, umjesto dva tjedna sa specijalistom, izliječit ćete se za 1-2-3 mjeseca. Jeste li se žurili negdje? Bolesti koje zaradimo tijekom godina "naporan rad".

Preporučljivo je da netko masira ovu masažu tek nakon što dobijete značajan pozitivan rezultat masaže ili ako je potrebno (bolestan blizak srodnik).

Pravila samo-masaže unutarnjih organa:

    1. Za laganu bol! Teška bol ne mora podnijeti, popustiti pritisak na laganu bol!

2. Jedan klik ne više od tri minute! Vrlo je važno da ne uzrokuje ishemiju (kisik u tkivima). Ishemija se najčešće manifestira povećanjem akutne boli u području u kojem ste blokirali dotok krvi (ne uvijek pri ruci, ali niže).
Ako bol nestane, preuredite ruku, bez čekanja tri minute.
Ako bol ne nestane za tri minute, još uvijek pomičite ruku. Nakon što se još jednom možemo vratiti na ovu točku da ponovno radimo s njom.

3. Nježno pritisnite, nježno uklonite ruku. Mekan ne znači slab.

Postupak masaže unutarnjih organa:

1. Tražimo prvu točku na sljedeći način: od pupka do dna prsne kosti odlažemo 1/3, dva prsta udesno (ne dužinu, već širinu prstiju). To je točka refleksa žučnog mjehura. Pritisnemo ga okomito (opis uzimajući u obzir da osoba leži na leđima, djelomično savijajući koljena). Do lakih bolova. Ponekad na ruci postoji kapljica, ona izlije žuč iz mjehura u crijevo.

Glavni znakovi potpunog žučnog mjehura su: vrtoglavica, mučnina, bolovi u sljepoočnicama i, često, pred glavom, krckanje u koljenima pri čučnju, bol u koljenima (najčešće u desnom). Kao i probavni poremećaji, kronične bolesti nazofarinksa (uključujući rinitis, sinusitis), hemoroidalni i prošireni čvorovi, bolovi u vratu, desnom ramenu i ispod lopatice, bolesti zglobova. Uklanjanje žučnog mjehura dovodi do zaustavljanja probave i kolapsa zglobova. U ovom slučaju, potrebno je napraviti dnevnu masažu jetre koja, povećavajući se, preuzima funkciju žučnog mjehura. Mogući endokrini poremećaji (disfunkcija štitnjače), smanjen libido, menstrualni poremećaj.

Kada pritisnete ovu točku, simptomi nestaju, na primjer, glavobolja u sljepoočnicama ili prednji dio glave nestaje, ili se više ne "ljulja" u transportu, zglobovi se ponovno podmazuju, a rizik od ozljede se smanjuje nekoliko puta (u sportu).

2. Iz prve točke gorimo duž linije 1/3 sve do lijevih rubova. Projekcija gušterače.

Sama žlijezda je prilično duboka, a masažom je često moguće doći tek nakon znatnog vremena (tjedna dnevnih masaža), dok se sva gornja tkiva ne opuste. Ako su problemi u žlijezdi uzrokovani istezanjem ligamenata želuca i omentuma tankog crijeva, onda je masaža abdomena jedino učinkovito liječenje.

Svaku točku pritisnemo okomito.
Tipična patologija gušterače je dijabetes (povećanje ili smanjenje razine šećera u krvi), alergije, osip na koži, osjetljivost na zarazne bolesti, zaostajanje u rastu kod djece.

3. Desni hipohondrij. Područje jetre. Počinjemo na dva prsta ispod kuta obalnog luka. Ne pritišćemo okomito po rebrima, a ne ispod samih rebara, već pod kutom od 45º, kao u dubini. Prolazimo dvaput sve hipohondrij od vrha prema dnu. Ako se tijekom pritiska pojave mučnina i mučnina, pritisnite prvu točku i zadržite je dok bol i simptomi prelijevanja žučnog mjehura ne nestanu. Zatim nastavite masirati jetru.

Simptomi prekomjerne funkcije jetre: bol u desnoj hipohondriji, glavobolje, žutica kože, suho grlo, kao i bol u oku, razdražljivost, nesanica.

Simptomi zatajenja funkcije jetre: poremećaj crijeva, bol u zdjelici, blijeda boja kože, kao i slabost i umor, depresija, smanjen vid i sljepilo u sumrak. Kod žena može doći do prolapsa maternice, urinarne inkontinencije, hemoroida.

4. Lijevi hipohondrij. Također gurnite prema unutra pod kutom od 45º, prolazeći svaku točku od vrha do dna. Refleksna zona slezene.
Kod poremećaja nazalnog i drugih krvarenja u slezeni (uključujući uterus) moguće su hemoragijske manifestacije.
Suhe i blijede usne, promjena u okusu.

Sve gore navedene masaže zajedno tvore "krov kuće".

5. Sljedeća točka: od kuta desne zdjelične kosti do pupka za 1/3. Područje ileocekalnog ventila, prijelaz tankog crijeva u debeli. Ovdje je cecum, slijepo crijevo, početak uzlaznog kolona. Oštećenje ventila često se manifestira kao trbušna distenzija (bakterije prodiru iz praznog ventila iz debelog crijeva u tanku gdje ne bi trebale biti), a dovoljno je ukloniti edem pritiskom i uzeti dvije čajne žličice sjemena kopra vodom, a trbušna distenzija nestaje.

U istočnoj medicini tanko crijevo ima jaku vezu sa srcem. Kada se desi trbušna napetost, dijafragma i srce iza nje se zategnu, što dovodi do raznih bolesti srca, srčanih udara i sindroma iznenadne smrti (zaspao je i nije se probudio - srce je prestalo, ali se ispostavilo da je nešto navečer samo pogrešno pojeo).

6. Sljedeća u spirali. Veliki svitak. Prolazimo svaku točku, uzdižemo se na desnu stranu; spuštamo se s lijevih rebara
na donjem dijelu trbuha. Dovoljno smo pritisnuli šupljinu, oko 30º na horizontalnu ravninu, da ne bi vršili pritisak na pararenalni prostor. I još jedan zaokret oko pupka, negdje 5-6 cm od pupka, pritisnite na strmijem kutu, oko 60º do horizontalne ravnine, mali zavoj. Ako mentalno nacrtate okomitu os kroz pupak, sve će preše biti unutarnje, u smjeru ove osi. Važno je ne pomicati organ (crijeva) u neprirodnom smjeru. Ovdje bih napomenula da ginekologija kod žena počinje ispod želuca i tankog crijeva. Edem u tim organima umanjuje dotok krvi u zdjelične organe, što dovodi do različitih problema. Ginekolog tretira dolje, radeći samo s posljedicama nedovoljne opskrbe krvlju, bez uklanjanja uzroka. Zašto izleti ginekologu postaju redoviti, komplicira život za cijelo tijelo sa nuspojavama lijekova i manipulacija, posljedicama operacija itd.

Self-masaža trbuha prema Ogulov.

Pupak. Pritisnite ga okomito. Kroz njega se mogu ukloniti edemi iz krvnih žila, poboljšati dotok krvi u organe male zdjelice, bubrega, donjih ekstremiteta.

Točke 5, 6 i 7 su spojene u "spiralu".

Tamo gdje postoji dobar protok krvi, uklanjaju se sve infekcije, bolesti nestaju, normalno kretanje i funkcija organa se obnavljaju. Također smatram važnim da znate da na pripremljenu zemlju dolaze bilo kakve bolesti: paraziti u edeme i organi koji su lišeni zaštite; pojavljuju se i razvijaju gripa i rak kada se pH krvi premjesti na kiselu stranu; gljive, ukapljivanje tkiva i razne kile s nedostatkom bakra, oteklina s nedostatkom tekućine u tijelu. I tako dalje i tako dalje.

Ovu masažu treba obaviti svaki dan jednom u noći, ležati u krevetu, kada vam se ne žuri. Položite, savijte koljena i učinite masažu trbuha. Poželjno u stanju Reiki / Alive. Za samostalan rad, plastična boca od pola litre je savršena, pritisnut ćete čepom. Kada bolovi u trbuhu potpuno nestanu, dovoljno je napraviti masažu, kao profilaksu, jednom u dva ili tri tjedna, ili za bilo kakvu nelagodu. Primjerice, danas ste na odmoru i otrovate svoje tijelo viškom hrane za vaše zadovoljstvo, savjetujem vam da sljedeći dan napravite masažu kako bi učinci trovanja brže nestali. Ili se nešto ne pojede.

Osjećaj je rezultat stanja naše duše. Koji su programi (slike) utisnuti u njega, takav je naš život. Psihološka komponenta je vrlo važna. Kao primjer, predlažem da zatvorite oči i namjerno izazovete uvredu i ljutnju. I ostati u tom stanju najmanje minutu. Zapamtite odgovore u tijelu u ovom trenutku, napetost, pritisak, bol. I zapamtite svoje zdravstvene probleme. Veza je očita.
Visceralna samomasaža trbuha. Video upute


Samokontrola stanja u visceralnoj terapiji

Nakon nekoliko sesija visceralne terapije, pacijent može naučiti kako kontrolirati svoje stanje i odmah otkloniti povrede koje nastaju u radu njegovih unutarnjih organa. Na primjer, samopomoć ili visceralna samoterapija za poremećaje u žučnom mjehuru je da osoba, koristeći svoju šaku i prste, vrši pritisak u žučnom mjehuru dok se ne pojavi lagana bol (Slika 1).

Na pozadini ovog laganog osjećaja boli, koji se manifestira na početku procesa stimulacije žučnog mjehura, bez mijenjanja sile pritiska, napravi se stanka s vremenskim odgodom. Kada se razina percepcije boli potpuno smanji ili potpuno nestane, šaka se pomiče niže duž hipohondrija u potrazi za boli. Nakon što je pronašla još jednu bolnu zonu, prema istom principu, izvodi se novo guranje - također s vremenskim kašnjenjem u bolnoj zoni, nakon čega se šaka ponovno pomiče niz hipohondrij.

To se radi sve dok se cijelo područje duž desnog hipohondrija (okolikelnog prostora) ne anestezira. Broj prisiljavanja dnevno određuje se pojedinačno prema zdravstvenom stanju, ali ne smije prelaziti tri - ujutro, u vrijeme ručka i navečer prije spavanja. Stimulacija žučnog mjehura se poželjno izvodi na prazan želudac 30-40 minuta prije obroka, prvo u ležećem položaju, zatim u položaju za sjedenje ili stajanje.

U staroslavenskoj visceralnoj terapiji široko su se primjenjivali improvizirana sredstva kao što su glinene posude, staklene posude, čvrsto uvijene papirnate ili krpe cijevi s posebnom impregnacijom. U sljedećoj ćemo publikaciji pogledati neke tehnike samopomoći koristeći neke dostupne alate.

Cholagogue Pro.Med.CS Praha Ursosan - pregled

Rješava probleme s žučnim mjehurom u žučnoj diskineziji i poremećajima jetre. Pomaže pospremiti lice (ogledalo u jetri) i riješiti se neugodnih osjećaja nakon praznika. Shema dodijeljena meni tretman.

Imam žučnu diskineziju (suženi kanali, nepravilno savijanje). To podrazumijeva činjenicu da se žuč ne može lako ukloniti iz žučnog mjehura i, kao posljedica toga, bolni osjećaji, bol u opasanju i drugi neugodni simptomi.

Osim toga, sama žuč može biti gusta i teško je izići čak i kroz uske kanale. Stagnira i formiraju se kamenje.

Svojim sam zdravim osjećajem (iako je vrijeme da to učinim dugo, u svoje vrijeme 35), ali kad je više od 5 mojih dobrih poznanika i 2 bliska prijatelja uklonilo žuč u prilično mladoj dobi, pozvonila sam i požurila vidjeti liječnika, kako se ispostavilo - ne uzalud.

U mom slučaju, 2 boda dovela su do problema s mjehurićem:

prvi - problem s savijanjem u kanalima žuči (češći je kod adolescenata i mnogi od njih prerastaju), ali bio sam posebno sretan, umjesto figure tinejdžera, dobio sam njegove žučne kanale.

drugi- Odakle dolazi žuč u žuči? proizvodi jetru.

u skladu s tim, ako je jetra preopterećena, ona proizvodi više žuči i žuč se teže povlači. Zato mnogi nakon blagdana i praznika, težine u želucu, opasnih bolova, bolova pod rebrima i drugih neugodnih osjećaja (nažalost, unatoč najkarakterističnijim simptomima opisanim na internetu, postoje i oni koje ne bismo to je žuč - u mom slučaju više od 3 godine, bio sam siguran da je moja gušterača nestašna i da sam uzimala odgovarajuće lijekove).

Točna dijagnoza postavljena je od liječnika nakon pregleda, ultrazvuka trbušne šupljine i odgovarajućih krvnih testova: u žučnom mjehuru otkrivena je zastoj žuči (kamenje, dobro, nije dostignuto, ali ima dovoljno pahuljica).

Ali, kao što mi se čini, već na ultrazvuku, sve je bilo očito - kanali su se suzili, zavoj nije bio ispravan, žuč je puna valova, ugrušaka žuči i pahuljica.

Također mi je propisan tretman, dok je liječnik preporučio da se slijedi dijeta (isključiti pržene, začinjene i druge opasnosti), ali nastavio sam uobičajeni način prehrane.

Sada o samom lijeku i režimu liječenja:

Preporučena mi je prva doza Ursosana u kombinaciji s Gepabeneom (lijek za čišćenje jetre) i Duspatalin (antispazmodik koji se uglavnom koristio samo za ublažavanje trbušnih grčeva).

A to je najtočnija i najučinkovitija kombinacija, najpouzdaniji princip liječenja (mislim na načelo rada lijekova: čišćenje jetre i ublažavanje grčeva, ne nužno s tim lijekovima, iako ih smatram prilično učinkovitim).

Koliko tableta trebate:

Gepabene i Duspatelin 30 minuta prije obroka 3 puta dnevno, 1 tableta.

Ursosan 2-3 kapsule noću.

Da biste razumjeli 2 ili 3 kapsule, morate pogledati koliko često ćete trčati okolo kako biste očistili crijeva.

Ako planinarenje na bijelom prijatelju ne više od 2 puta dnevno, a vaša težina je više od 60-70 kg. - zatim 3 tablete,

Ako izleti u sobu pročišćavanja više od 3 puta dnevno i na prvi i na drugi i treći dan, onda je vrijedno boravka na 2 tablete.

Ako je vaša početna težina manja od 60 kg, zatim 2 tablete.

Princip je da hepabene čisti jetru, duspatelin ublažava grčeve i žuč iz žuči nesmetano odlazi u crijeva, iz takvog obilja žuči postaje nadražena i počinje se riješiti neugodne žuči (a sve to je suvišno).

Prema tome, u 2-3 dana glavni protok žuči će izaći i putovanja u sobu s bijelim prijateljem neće biti tako česta.

Osim propisanog režima liječenja, na preporuku liječnika, uvijek koristim ovaj lijek prije i poslije obroka kako bih oslobodio žuči od onoga što će mu jetra nagraditi.

Uzmi lijek noću, po mogućnosti neposredno prije spavanja, vrijeme nije važno, ima smisla da se ne krećemo i ne dajemo dodatna opterećenja, a žuč tiho otvara. Noću, jetra ne izaziva žuč, a žuči, mirno bez preopterećenja, oslobađaju se.

Pokušao sam druge lijekove (analogije), ali oni ne rade tako učinkovito (primijetio sam očigledan hak) ili mi jednostavno nisu odgovarali.

Šik droga, ali ne zloupotrebljavaj je, jer žuč mora biti sposoban raditi sam.

Budite sigurni da piti točno tečaj - pakiranje od 100 kapsula, a zatim koristiti, ako je potrebno, istovar žuči od obilnog apsorpcije hrane i alkohola.

Prema tome, s čistom jetrom i žuči, naše lice nam govori mnogo zahvaljujući glatkoj i čistoj koži. Međutim, na početku liječenja može doći do osipa (što je sasvim logično), jer toliko stvari ulazi u crijeva da osoba može reagirati.

Još jedan plus, ako pate od zatvora, uz korištenje ove droge je vjerojatno da će biti problem.

Važno VAŽNO:

Ako imate kamenje, onda prije uporabe svakako posjetite liječnika. Žučni dio će početi raditi, a ako je kamen veličine kanala, može se zaglaviti u žuči. Može se koristiti samo s drobljenim kamenjem, sitnim kamenjem ili pahuljicama.

Ako je potrebno, kolesterol Ursosan se može otopiti samo ako su kamenčići negativni, njihova veličina nije veća od 15 - 20 mm u promjeru. Također je potrebno da žučnjak dobro obavlja svoju funkciju, a ukupan broj kamenja u njemu ne smije prelaziti polovicu volumena organa. Osim toga, za uspješno otapanje žučnih kamenaca s Ursosanom potrebna je dobra propusnost cističnih i zajedničkih kanala, uz koje se žuč izlučuje u duodenum. Korištenje kapsula Ursosan dulje od 1 mjeseca zahtijeva redovito praćenje aktivnosti transaminaza (AsAT, AlAT). U prva tri mjeseca liječenja aktivnost enzima određuje se svaka četiri tjedna. Nadalje, aktivnost transaminaza se prati jednom svaka tri mjeseca. Uz biokemijsku analizu krvi, tijekom primanja Ursosana, svakih šest mjeseci treba provesti kontrolni ultrazvučni pregled bilijarnog trakta. Nakon otapanja žučnih kamenaca, potrebno je profilaktički produžiti davanje Ursosana još 3 mjeseca. Ova mjera nužna je za potpuno otapanje ostataka kamenja, čija veličina ne dopušta njihovo otkrivanje različitim metodama, kao i sprečavanje stvaranja novih kamenja u budućnosti.

Pojavljivanja s recepcije:

trećeg dana uzimanja lijeka shvatio sam koliko mi je to bilo lakše, bol i nelagodnost postupno su počeli nestajati i nakon 10 dana bila sam spremna prestati s liječenjem, jer Nisam razumio zašto uopće trebam tablete ako se dobro osjećam. Zaboravio sam da mi je nekad bilo bolno sjediti nakon jela, pukla mi je pod rebrima tako da se činilo da tamo ima nešto što bi se rasprsnulo.

No ipak sam do kraja proveo cijelu stazu Gepabene / Duspatelin / Ursosan na piću i u sljedeća 3-4 mjeseca žuči me gotovo bez prekida, čak sam bez problema prolazila kroz nekoliko gozbi, o čemu sam prije mogla samo sanjati.

Lijek stvarno djeluje, sada je uvijek u mojoj opremi za prvu pomoć, i tako sam zahvalan liječniku da mi ga je propisao, jer daljnje isprobavanje drugih lijekova, učinkovitost je nekoliko puta lošija.

Nije bilo značajnih nuspojava kod unosa, osim ako:

- prva 2-3 dana u obliku čestih izleta u prostoriju za čišćenje crijeva;

- kad je žuči puni, žuč iz nje ne može samo ući u jednjak, već čak i grlo može porasti (ponekad dolazi do povraćanja. Ali bio sam sretan, samo sam se nekoliko puta skupio, ali bilo je u redu).
S obzirom na njegovu debljinu (pogotovo ako je došlo do stagnacije žuči), to je tako snažno da ne samo spali, nego gori sluz.

Prvih nekoliko dana imala sam osjećaj da joj čak i ulazi u usta. osjetio okus i gorčinu. ali, srećom, u prvom tjednu sve je prošlo dobro nakon završetka recepcije i nakon ponovljenog prijema ništa slično se nije dogodilo.
Iako sam imao iste osjećaje prije uzimanja lijeka tijekom razdoblja pogoršanja, nisam se ni sjetio toga odmah (zahvaljujući onima koji postavljaju pitanja, uključujući i osobne poruke, zahvaljujući tebi postoji mogućnost dodavanja korisnih informacija pregledu)

Cijena po 100 kapsula 1350-1500 rub.

Cijena za 50 kapsula 720-800 rub.

Indikacije za uporabu

Ursosan kapsule koriste se za širok raspon bolesti jetre, kao i za prevenciju štetnih organskih oštećenja pri radu u opasnim industrijama ili uzimanju lijekova koji imaju negativan utjecaj. Sljedeće indikacije su izravne indikacije za uporabu kapsula Ursosan:

  • Žučni kamenac koji se odvija bez komplikacija (kapsule se uzimaju za otapanje kamenaca u žučnom mjehuru, kao i za sprečavanje njihovog nastanka nakon holecistektomije).
  • Kronični aktivni hepatitis.
  • Akutni hepatitis.
  • Kronični i akutni virusni hepatitis.
  • Kronični opisthorchiasis.
  • Toksično oštećenje jetre, uključujući medicinsko ili alkoholno.
  • Alkoholna bolest jetre.
  • Bezalkoholni steatohepatitis.
  • Primarna bilijarna ciroza.
  • Primarni kolangitis, koji se nastavlja pri sklerozi bilijarnog trakta.
  • Cistična fibroza jetre.
  • Atrezija (neadekvatan razvoj u prenatalnom razdoblju) intrahepatični žučni kanali.
  • Diskinezija bilijarnog trakta.
  • Gastritis žučnog refluksa i refluksni ezofagitis.
  • Sindrom probavnih poremećaja povezanih s žučnom diskinezijom i patologijom žučnog mjehura.
  • Prevencija negativnog utjecaja na jetru hormonskih kontraceptiva i lijekova protiv raka.

Dodatno:

Jačanje imunološkog sustava pod djelovanjem Ursosana postiže se sljedećim reakcijama: 1. Smanjenje broja antigena kompatibilnih s tkivom na stanicama jetre i žučnih putova. 2. Normalizacija količine interleukina-2. 3. Normalizacija aktivnosti T-limfocita. 4. Normalizacija broja eozinofila.

sastojci:

Ursosan kapsule sadrže ursodeoksiholnu kiselinu kao aktivnu, aktivnu komponentu. Svaka kapsula sadrži 250 mg te tvari. Danas se naziv "ursodeoksiholna kiselina" preporučuje za uporabu kao međunarodno ne-vlasničko ime, ali u Rusiji je tradicionalno postojala tradicija nazvati tu kemijsku tvar "ursodeoksiholnu kiselinu". Kao pomoćne komponente kapsule Ursosan sadrže sljedeće tvari: kukuruzni škrob; magnezijev stearat; koloidni silicijev dioksid; titanov dioksid; želatina.

Interakcija s drugim lijekovima:

Istovremena primjena s antacidnim lijekovima koji sadrže aluminij (npr. Almagel, Gastal, itd.) Ili kolestiraminom smanjuju učinkovitost Ursosana.

Istovremena primjena Ursosana sa sljedećim lijekovima smanjuje njegovu aktivnost u otapanju žučnih kamenaca: klofibrat; estrogeni (npr. estradiol, estriol, itd.); neomicin; progestini (na primjer, Desogestrel, Didrogesterone, Levonorgesterl, Linestrenol, Megestrol, Medroxyprogesterone, itd.).

Nadam se da je moja recenzija korisna za vas!

Ljepota, zdravlje i sve najbolje!

Žučna kesica kao forum boli

PO MEDICINI

Kako boli žučnjak

Kako boli žučnjak

Žučni mjehur je najvažniji organ probavnog sustava. Njegova glavna funkcija je da akumulira i koncentrira žuč koju proizvodi jetra, koja se kasnije koristi za varenje hrane. Ako žučna kesica ne uspije, čitav probavni sustav će se srušiti kao kuća od karata.

Zašto se povrijedi žučna kesica?

Patologije žučnog mjehura (kao i bilo koji drugi organ probavnog sustava) najčešće se javljaju na pozadini nezdrave prehrane. Uporaba masne, začinjene i slane hrane, sustavno prejedanje ili neuravnotežena prehrana uzrokuju intenzivan rad žučnih organa. Gastrointestinalni problemi mogu izazvati hormonalne poremećaje (trudnoća, menopauza) ili sjedeći način života.

Kako boli žučnjak?

Po kojim pouzdanim znakovima se može naći da je to bol u žuči, a ne neki drugi unutarnji organ? Za to morate provesti samopregled i obratiti pažnju na sljedeće točke. Ovo je:

  • Lokalizacija boli. Žučni mjehur se nalazi ispod desnog gornjeg kvadranta, tako da neugodnost obično dolazi iz tog područja. Bol se može proširiti po desnoj strani tijela i dati na stranu, sternum, ispod lopatice ili čak na vrat. U rijetkim slučajevima može se pojaviti bol u epigastričnoj regiji.
  • Priroda boli. Većina bolesti žučnog mjehura (npr. Žučna diskinezija ili holelitijaza) karakterizira tupa, bolna bol tijekom duljeg vremena. Ako se bol u desnom hipohondriju pojavljuje iznenada ili se manifestira grčevitim napadima, onda je to siguran znak kolecistitisa.
  • Povećanje temperature. U gotovo svim bolestima žučnog mjehura uočava se visoka tjelesna temperatura - više od 39 ° C. Vrućica dodatno pogoršava zdravlje pacijenta.
  • Mučnina i povraćanje. Ovi simptomi prate mnoge patologije probavnog sustava, međutim, za probleme s žučnim mjehurima, ovi simptomi imaju specifične značajke. Dakle, u povraćanje je prisutan žuč, tako da u ustima postoji izražena gorčina ili "metalni" okus.
  • Promjena boje kože. Još jedan pravi znak bolesti žučnog mjehura je žutica. Koža postaje neestetička žuta boja, jer je poremećena odljev žuči i tijelo počinje trovati.
  • Poremećaji stolice. Produženi zatvor ili, obrnuto, proljev također treba upozoriti pacijenta. Karakterističan simptom bolesti žučnog mjehura je promjena boje (diskoloracije) stolice.

dijagnostika

Pouzdano detektirati tu ili onu bolest žučnog mjehura moguće je samo nakon temeljite dijagnoze. Ako ustanovite da većina navedenih simptoma točno opisuje vaše zdravstveno stanje, odmah se obratite svom gastroenterologu. Liječnik će propisati ultrazvuk bilijarnog trakta, FGDS i niz laboratorijskih testova. Sveobuhvatna dijagnoza pomoći će u brzom prepoznavanju bolesti žučnog mjehura i započeti adekvatan tretman.

Posebno za: Medicinski portal - http://pomedicine.ru

Putem Interneta možete kupiti bez ikakvih poteškoća. Čekić u okvir za pretraživanje - gdje kupiti tekući ekstrakt solyanka holmova i tražilice će vam ponuditi mnoge web stranice na kojima možete kupiti. Yandex i Google će vam pomoći.

I ja imam isto. Još jedno škakljanje u grlu i daje uhu. Dugo vremena sam tražio uzroke simptoma i postupno otkrio gastroezofagealnu refluksnu bolest. Počelo je liječenje.

Imam suhi kašalj zbog gastroezofagealne refluksne bolesti.

Najčešći uzrok je upravo udar tlaka. Znam iz vlastitog iskustva. Iako svi mogu biti različiti.

Mlijeko čička Divna biljka za liječenje jetre. Usput, sudeći prema članku, mlijeko čička tretira ne samo jetru. Ali ne želim pisati o članku, i ostaviti vašu recenziju. Često kupujem i pijem mlijeko. On mi stvarno pomaže. Pijem puno lijekova, a obrok savršeno uklanja sve toksine iz jetre i održava ga zdravim.

Mislim da proteini za djevojčice definitivno nisu potrebni. to jest, iz kemije

Nije me briga ako je mast loša ili nije. Pojeo sam ga i pojeo. Jeste li ikada kuhali kuću od juha, rezali slaninu, brusili češnjak, kruh, majonezu i tišinu za stolom! Svi gladni tiho punjenje ukusan voi želuca)) I ja vam savjetovati!

I još sam čekala da se sličan članak pojavi na ovoj stranici, ali očito je netko to savjetovao. Sudeći po tome što je izvor na kraju članka. Članak je jasno savjetovan. I učinili su pravu stvar! Ja znam iz vlastitog iskustva da ako nađete snagu da idete ovako dug put za liječenje urolitijaze s ovom metodom! Već ste pobijedili! I uskoro se uvjerite. Priroda, naime, korijeni suncokreta riješit će vaše probleme s kamenjem ZA DUGO i možda čak i ZAUVIJEK!

Tko ne bi rekao ili napisao pametne članke. Samo osoba može prestati piti. Ne treba mu pomoć stručnjaka ili rođaka. Samo je prestao piti i sve! Nikada više u usta ne donosi čašu jakih pića. Isto se može reći i za pušenje. Ako se odlučite prestati piti, to jest, došao je do te misli i shvatio. Znchit samo baciti i okrenuti stranicu!

To je vrlo strašna bolest koja se ne smije dopustiti, a ako već imate tu bolest, odmah poduzmite akciju. Infekcija uništava bubrege i stvara velike probleme vlasniku. Preporučljivo je sve to raditi u bolnici i pod nadzorom.
Mogu savjetovati brojne lijekove za lijene. Nolitsin. Frodonin, 5NOK, Furamag, Norfloxacin. Ima i drugih, ali oni će svakako pomoći. Istina, sve je bolje, idite liječniku i nemojte se liječiti.

Kako točno boli žuč?

6. Gost | 31.10., 16:39:31 [1659393625]

Imam diskineziju iz moje mladosti. Nije bilo kamenja, ali postojala je suspenzija. A bol je bila u pravom hipohondriju takvog trnce ili trajnog tupog karaktera. I da, težina, mučnina, mučnina mogu biti, gorčina u ustima. Cijeli svoj život povremeno pijem choleretic. I gušterača u meni, ako me boli, onda češće na lijevoj strani, kao da boli, ona se hvata.

7. autor | 31.10.16: 16:23 [2295440993]

ostaje da se razjasni je li jetra povećana, pomaknuta prema dolje zbog emfizema, povučena zbog plućne fibroze ili na drugi način, jer mreža obično dovodi do nakupljanja plina u kutu jetre debelog crijeva, postoji li palpatorna osjetljivost u periostu i na izlazima interkostalnih živaca, postoji li tekućina u desnom pleuralnom sinusu, bez obzira je li želudac pun (pilorični edem, pylorski spazam), postoji li glissonit, dijafragma.U standardnoj inačici želuca postoji bol u točki njezine projekcije na prednji trbušni zid, žučna diskinezija može uzrokovati sličnu bol Otok, kolangitis, duodcnitisa, ozljede glave rak podzheludonoy kršenje odljev sekreta.sama vlastite žgaravice oko ničega pokazuje, štoviše, da je tijelo dobiva osloboditi od viška kiseline i slabe sfinktera jednjaka (+/- refluks ezofagitisa)


Tu je osjećaj da gori ili kolitis s projekcijom na prednji trbušni zid, kao da gori točno ispod mesa, ne znam kako to objasniti. I s palpacijom, nikada ne boli nigdje. Ne znam što je to. Ali čini se da gušterača boli u dubini, još bliže leđima. I ovdje, kao da je, blizu površine. Primjerice, postoji mala skolioza, može uzrokovati pritisak na rebra. Ali bol je kao da gori, ali ne pritiska.

8. autor | 31.10., 16:48:45 [2295440993]

Popu gastal za početak. Do sada gorušica.

9. elli48 | 31.10., 21:50:41 [966048726]

Žučni kamenci nemaju akutnu bol, već jednostavno osjećaj težine.


Da, to se ne događa, kako! Slušaj, djevojko, reći ću ti kako boli žučni kamenčići, kao da je pod ježom lansiran jež, a on je počeo ispravljati svoje igle, a bol u boli, samo ambulantna kola spašavaju, daju metak u venu. Počinje, da, malo po malo, težina, mučnina i svjetlosno zračenje ispod desne lopatice.

10. autor | 01.11., 09:37:40 [2295440993]

Da, to se ne događa, kako! Slušaj, djevojko, reći ću ti kako boli žučni kamenčići, kao da je pod ježom lansiran jež, a on je počeo ispravljati svoje igle, a bol u boli, samo ambulantna kola spašavaju, daju metak u venu. Počinje, da, malo po malo, težina, mučnina i svjetlosno zračenje ispod desne lopatice.


Hvala, slušat ću senzacije.

i na početku napada, kad ga pritisnete boli? Je li uopće osjetljiv na pritisak?


Da, ne sjećam se da sam 2003. godine pritisnuo-izbrisan u pakao. Pristup počinje
s osjećajem težine, tvrdim, zatim vrlo tvrdim, zatim iglicama.
Zašto ne napravite ultrazvuk?
Posao je 20 minuta, a bit će slika žuči, gušterače i jetre.
Za mene, usput, gallstones su dijagnosticirani na UZI.

13. Victoria | 02.11., 19:02:56 [4031098025]

Moj prijatelj je promatran s kamenom u žučnom mjehuru liječenom u kineskoj klinici. Naši su joj govorili o operaciji i ništa više, bojala se operacije, u toj klinici je promatrana oko dva tjedna, kaže da ima rezultata, prije nego što je kamen pritisnut, sada se osjeća mnogo bolje, rekavši da se taj kamen može postupno ukloniti.

14. Ellie48 | 02.11., 23:12:15 [1215694196]

Neka vam Bog podari strpljenje i zdravlje vašeg poznanika! Nakon operacije dobio sam kamenje, ne mogu ni zamisliti što bi se moglo otopiti, dobro, možda sumporna kiselina. Mislim da su svi ovi lijekovi, ako pomažu žuči, nauditi drugim organima.U našem lijeku već postoje takvi lijekovi, pročitali biste popis nuspojava.

15. Baidos | 16.06., 21:44:46 [1974571754]

Moj prijatelj je promatran s kamenom u žučnom mjehuru liječenom u kineskoj klinici. Naši su joj govorili o operaciji i ništa više, bojala se operacije, u toj klinici je promatrana oko dva tjedna, kaže da ima rezultata, prije nego što je kamen pritisnut, sada se osjeća mnogo bolje, rekavši da se taj kamen može postupno ukloniti.

Korisnik stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je isključivo odgovoran za sve materijale koje djelomično ili u potpunosti objavljuje pomoću usluge Woman.ru.
Korisnik web-lokacije Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji im se dostavlja ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne dovodi u pitanje njihovu čast i dostojanstvo.
Korisnik stranice Woman.ru, slanjem materijala, stoga je zainteresiran za njihovo objavljivanje na stranicama i izražava svoj pristanak na daljnje korištenje od strane urednika stranice Woman.ru.
Svi materijali stranice Woman.ru, bez obzira na oblik i datum postavljanja na web-lokaciju, mogu se koristiti samo uz pristanak urednika stranice. Ponovno tiskanje materijala s tvrtke Woman.ru nemoguće je bez pisanog dopuštenja izdavača.

Urednici nisu odgovorni za sadržaj oglasa i članaka. Mišljenje autora ne može se podudarati s gledištem urednika.

Materijali u odjeljku Sex nisu preporučljivi za gledanje osobama mlađim od 18 godina (18+)

Kada posjetite stranicu woman.ru, prihvaćate Woman.ru Uvjete korištenja. uključujući u smislu kolačića.

Mrežna publikacija Woman.ru (medijska potvrda EL br. FS 77 - 65950, izdana od strane Roskomnadzora 10. lipnja ove godine).

zastoj žuči u kolecistitisu kako liječiti?

dobar dan Želim pitati za savjet o tome tko tretira ono što: imam žučnu zastoj s ne-kalkuloznim kolecistitisom (savijenim u žuči, bez kamenja), gastritisom, gušteračom bolesnom prije mjesec dana (lijevo ispod rebra), pio nexium, duspatalin, creon, sada samo ponekad vukući lijevo ispod rebra, ali bol u žučni mjehur je još uvijek tamo, slijedim dijeta broj 5, sam izgubio težinu, pijem Duspatalin, Creon, bio je kod liječnika, rekao je da će proći postupno, ali kada. može li piti hofitol? ili nešto drugo?


ali bol u žučnom mjehuru je još uvijek tamo


Ako to nije tajna, kako možete imati žučni mjehur, možete li ga opisati? Imam slične probleme, tijekom dana mogu se nekoliko puta razboljeti ispod rebara na desnoj strani, 7-8 cm iznad i 4 cm desno od pupka, negdje tamo. Ponekad boli bol u šavovima. Jedan liječnik je rekao da je to bol zbog holicistitisa, a drugi je rekao da gušterača može biti tako bolna. Također vrlo tanak. Boli skoro 3 mjeseca. Nitko ništa ne govori. Pijem Creon.

Poruka je promijenjena od strane korisnika dana 03/28/2010 u 14: 18


i kako imaš žuči, možeš li opisati?


ispod rebara na desnoj strani, bol u žuči u blizini želuca na desnoj strani, kao da je mjehur napuhan, boli kada se pritisne, obično se događa na prazan želudac ili 2 sata nakon jela, a ponekad povlači lijevo ispod rebara, to je sada tako, i prije mjesec i pol dana s opisanom bolom u žuči, zatim proljevom i bolovima u trbuhu, a zatim je počela boljeti na lijevoj strani ispod rebara (gušterače), nakon ispitivanja FGS i ultrazvuka, otkriveno je da je refluks, tj. žuč je bačena u želudac i neugodno, i zbog toga, postoji problem s stolicom (popio je nexium, duspatalin-- nepodnošljivu bol na lijevoj strani), a liječnik mi je rekao da dijeta treba uzimati 5-6 puta dnevno - kako bi žuč djelovala t ali ponekad još uvijek boli i zbog toga ne mogu prestati piti Duspatalin, koliko ga možete piti. Jučer sam počela piti pola žlice Hofitola prije obroka 3 puta dnevno, bol se nije mnogo povukla, ali ipak, slijeva, a zatim desno.


,nakon ispitivanja FGS-a i ultrazvuka, pokazalo se da je to refluks, tj. žuč je bačena u želudac i neugodno


Isto sam otkrila. Tako je bolan. Imate li povećanu formaciju plina?


tako će se pokrenuti žuč


Također mi je rečeno da je to moguća psihosomatika. Žučni kamen djeluje isto kao i disanje, otkucaji srca. Nesvjesno. Još uvijek imam IRR i jako utječe na žuč. Djeluje kad želi, malo je nervozan, i odmah prođe žuč, a kada je potrebno, možda neće uspjeti. (


rekla je da će biti postupna, ali kada.


Imao sam istu stvar prije 10 godina. Trebalo je 2-3 mjeseca. Ali onda sam imao jak poticaj, i nije bilo apsolutno vremena da se razbolim. A sada sjedim kod kuće s djetetom, nemam mnogo posla, pa sam se razbolio. Već 3 mjeseca ne prođe. Mislim da u ljeto nakon odmora na moru otpusti. Nadam se.