Salipodna žbuka od kukuruza i žitarica

Učinkovito se riješiti defekata kože na nogama pomoći će zakrpa Salipod. Ovaj lijek vam omogućuje da uklonite kurje oči i kurje oči koji nastaju pri nošenju neudobnih cipela. Zahvaljujući takvom dermatotropnom lijeku, lako je riješiti bodlje na nogama.

Salipod je poznat po svom učinku omekšavanja, zahvaljujući kojem učinkovito uklanja mrtvu kožu. Osnova flastera uključuje antiseptičke i omekšavajuće komponente koje povoljno utječu na problematična područja.

Sastav lijeka

Glavna tvar koju sadrži Salipoda je salicilna kiselina. Antiseptičko svojstvo ove komponente sprječava razvoj mikroflore korisne za bakterije. Salicilna kiselina zadržava kiselo okruženje u problematičnom području i sprječava pojavu gljivica. Doprinosi daljnjem pilingu kože i nježnom uklanjanju mrtvih stanica.

Sumpor ima pozitivan učinak na liječenje oštećenja kože. To je osnova ovog lijeka i ima baktericidno djelovanje. Sumpor ne dopušta razvoj gljivica i bakterija u problematičnom području. U kombinaciji sa salicilnom kiselinom, isušuje kožu, što se pozitivno odražava na stanje kukuruza.

Blagotvorno djeluje na stanje kukuruza i kukuruza i drugih pomoćnih komponenti sadržanih u Salipodi. Ova kategorija uključuje gumu, lanolin, borovinu. Oni pomažu ojačati svojstva glavnih aktivnih komponenti.

Akcija žbuke Salipoda na jezgri žilavosti i natoptysha

Jedinstvena terapijska kompozicija proizvoda pomaže u rješavanju problematičnih područja u samo nekoliko dana. Upotreba flastera osigurava učinkovitu dezinfekciju i uništava mikrobe koji mogu ući u ranu. Ova osobina Salipoda za zacjeljivanje rana omogućuje liječenje upaljenog područja na koži u najkraćem mogućem vremenu.

Antiseptička i keratolitička svojstva ovog proizvoda blagotvorno djeluju na stanje problematičnih područja kože. Glavna prednost lijeka je da učinkovito omekšava i otapa keratinizirana tkiva. Medicinski sastav flastera pridonosi stvaranju nove, i što je najvažnije, zdrave kože.

Važno je proučiti detaljne upute za uporabu Salipoda, budući da će učinkovitost primjene flastera biti vidljiva samo kod ispravno provedenih primjena. Ovisno o veličini i stanju kukuruza ili kukuruza, potrebna su različita vremena obrade.

Ako je zahvaćeno područje malo, tada će nekoliko dana biti dovoljno da ga se ukloni. Medijima je potrebno 3-4 dana slične terapije. Ako je kukuruz star, preporučuje se da se pacijent primijeni tjedan dana. Takvo razdoblje omekšava keratinizirana područja i doprinosi regeneraciji kože.

Otkriti da je alat radio vrlo jednostavno kao problematično područje. Ako je kukuruz postao bijel i lako se odvaja, flaster je radio. U slučaju kada se sličan učinak nije dogodio, aplikacije se trebaju nastaviti dok ne pomognu u uklanjanju natoptiša.

Upute za uporabu Salipoda

Moguće je postići najimpresivnije rezultate kada se koristi flaster, ako se sva pravila strogo poštuju tijekom pripreme aplikacije. Ovaj postupak uključuje sljedeće glavne korake:

 • Noge treba staviti 10 minuta u toplu kupku i temeljito ih ispariti;
 • Uz pomoć ručnika stopala se suše;
 • Koristeći škare, odgovarajući komad treba izrezati iz ploče koja odgovara veličini kukuruza;
 • S površine flastera potrebno je odvojiti zaštitni film i zalijepiti ga na zahvaćenu kožu;
 • Da bi se alat sigurno pričvrstio na nogu, mora se dodatno osigurati odozgo, lijepljenjem običnog ljepljivog žbuka ili zavojem;
 • Nakon jednog dana (ako je kukuruz velik, a nakon dva dana), flaster treba ukloniti s kože. Preporučljivo je lagano ga oljuštiti s zahvaćenog područja, bez trzaja, kako se ne bi oštetio integritet kože. Najbolje je nježno odrezati škarama za nokte, ali često se odvajaju žbukom;
 • U slučaju da kurje oči ili žuljevi nisu nestali, postupak treba ponoviti iznova (i to 3-4 puta dok se rana ne zacjeljuje).
 • Ako se nakon prve primjene primijeti učinak - koža je postala meka i pokretna, tada se preporuča problematično područje da se osuši i zacjeljuje bez flastera.

Kontraindikacije, mjere opreza, nuspojave

Usprkos štedljivom sastavu lijeka, još uvijek postoje slučajevi u kojima bi se njegova uporaba trebala napustiti. Pacijent može imati povećanu osjetljivost ili alergiju na komponente sadržane u flasteru.

Ako je nakon primjene flastera pacijent primijetio crvenilo na koži ili bilo koju drugu reakciju, tada bi trebao odbiti takav tretman. Crvene mrlje na koži mogu ukazivati ​​na alergije ili kontaktni dermatitis. Neugodan osjećaj pečenja ili neznatan svrab također ukazuju da ovaj lijek nije prikladan za osobu i treba ga napustiti uz pomoć Salipoda. Hyperemia, koja se manifestira u obliku crvenila kože - još jedan znak nuspojava.

Ako se u blizini zahvaćenog područja nalazi nevus (madež ili krtica), primjenu treba napustiti.

Tijekom trudnoće, liječnici također ne preporučuju korištenje flastera Salipod. Djeca mlađa od 10 godina ne smiju uzimati lijek: dječja koža je vrlo meka i meka, a lijek će joj samo naškoditi.

Ne preporučuje se nanošenje ljepljive trake na zdravu kožu: može uzrokovati deformaciju tkiva. Upotreba lijeka na otvorenoj rani, u prisutnosti pukotina u koži i opeklina strogo je zabranjena.

Postoje posebni slučajevi u kojima je potrebno provoditi posebne primjene s posebnom pažnjom primjenom Salopoda iz kukuruza i kukuruza. Sastav ovog terapeutskog sredstva je u stanju pojačati nuspojave kod uzimanja tableta. Salicilna kiselina i sumpor, koji čine osnovu flastera, ne reagiraju dobro s lijekovima kao što su metotreksat, derivati ​​sulfoniluree i hipoglikemični lijekovi.

Salicilna kiselina nije kompatibilna s cinkovim oksidima i rezorcinolom. Ako pacijent ima bilo kakva oštećenja na koži, ne bi se trebao primjenjivati. U slučaju zatajenja bubrega, preporuča se ne koristiti lijek.

Žbuka Salipod će biti najučinkovitiji u liječenju oštećenja kože, ako slijedite pravila skladištenja lijeka. Preporučuje se da se čuva na suhom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25 stupnjeva. Rok trajanja lijeka je 2 godine. Nakon tog razdoblja, lijek treba zbrinuti, jer više neće biti pogodan za primjenu.

Da biste izbjegli neželjene reakcije u procesu upotrebe flastera, povremeno ga uklonite i odmorite. Nošenje kukuruzne žbuke na problematičnom području ne preporučuje se dulje od 2 dana. Ako je pacijent primijetio bilo kakve nuspojave, treba se obratiti liječniku. Konzultacije prije korištenja lijeka s liječnikom pomoći će izbjeći neželjene posljedice.

Šipak od kurjih očiju, bodlje: upute za uporabu, osvrti

Čoban Salipod (kukuruz) - učinkovit lijek za kurje oči i kurje oči. Od bodljama i bradavicama - neučinkovito.
To je jeftin keratolitički lijek (omekšavajuća keratinizirana koža).

Cijena salipoda ovisi o broju zakrpa u paketu: minimalno 30 rubalja, maksimalno 80 rubalja.

sadržaj:

Ukratko o lijeku

Sastav flastera Salipod (vidi sliku):

 • salicilna kiselina (32%) - glavni aktivni agens. Uzrokuje omekšavanje površinskog sloja kože.
 • sumpor (8%) je baktericidno sredstvo. Ubija bakterije i gljivice koje se mogu razviti u okolnim slojevima kože.
 • pomoćne tvari (lanolin, guma, kolofonij)

Analogi: sve keratolitičke masti i flasteri. Na primjer, tjestenina Vartoks - detaljno pročitajte o Vartoksu.

Indikacije za uporabu

 • Suhi corns, uključujući tzv.
 • žulj
 • kurje oči
 • Plantarne bradavice (ili klasici, ili "kurje oči") na nogama i rukama. Koristi se ne kao glavno, već kao dodatno sredstvo u složenom liječenju bradavica. Pročitajte detaljan članak o bodljama.

Upute za uporabu

S žuljevima i žuljevima

Dakle, kako koristiti Salipod:

1) Operite i isparite nogu u toploj vodi - 10 minuta, obrišite je suhom

2) Odrežite komadić kukuruza iz smeđe mrlje

3) Uklonite zaštitni film iz izrezanog dijela

4) Stavite se na zahvaćenu kožu

5) Stavite običnu bijelu žbuku na vrh - ona je samo potrebna za pričvršćivanje.

6) Nakon jednog dana (za velike žuljeve - nakon dva dana), uklonite sve. Uklonite nježno, glatko, bez trzaja, kako se ne bi pocijepala s kožom.

7) Ako je natoptiš ili kalus isti, ponovite postupak.

8) Ako je postalo meko i pokretno, onda neka cijela stvar presuši, ne lijepi ništa drugo. I omekšana i ljušturasta koža se postupno suši i ljušti (za 7-10 dana).

Kako primijeniti salipod s bradavicama i bodljama

Uputa je otprilike ista kao i za natoptysh.

1) Samo vrijeme pridržavanja - 1 dan.

2) Nakon jednog dana, nježno uklonite flaster. Slika će biti otprilike kao na ovoj fotografiji.

3) nokte izrežite škarama za nokte ispod korijena, paralelno s kožom. Nemojte trljati kamen plavac - samo obrišite okolnu zdravu kožu, bit će rana.

4) Ponovno pričvrstite žitnu žbuku na mjesto nokta za rezanje na jedan dan. Iznad - uobičajena žbuka.

5) Sutradan skinite žbuku - neka se sama rana osuši, a stara koža nestane.

6) Pažnja: nemojte stavljati žbuku na zdravu kožu kako biste izbjegli njezino odvajanje i stvaranje bolne rane.

7) Nakon tri dana slika će izgledati ovako, kao na slici ispod.
To jest, bradavica nije prošla. I ne samo to - i dalje raste. Razlog za neučinkovitost liječenja salatnih bradavica je u tome što ne ubija ljudski papiloma virus koji uzrokuje rast špinata. Kukuruzna žbuka samo omekšava kožu na površini bradavice i oko nje.

8) Sljedeći zadatak je utjecati na bradavicu karotizirajućim tvarima. Na primjer, solkoderm, duofilm, superpistotel (više o superpistotelu). Ili ga uklonite laserom (čitajte o uklanjanju laserske bradavice) ili tekućem dušiku (za više informacija o zamrzavanju bradavica dušikom).

kontraindikacije

Nikada nemojte koristiti ljepilo za kukuruz Salipod u sljedećim slučajevima:

 • madeži
 • Na zdravoj koži
 • Kod djece mlađe od 10 godina (imaju osjetljivu kožu)
 • Tijekom trudnoće
 • Akne i čirevi na koži
 • Otvorene rane i pukotine na koži
 • Otvori se kukuruz s tekućinom
 • Alergijske reakcije na salicilnu kiselinu ili sumpor

Recenzije

Salipod već više od 50 godina koriste dermatolozi u Rusiji i zemljama ZND-a kao jeftino i učinkovito sredstvo za omekšavanje mrtve kože. I do sada su pregledi među liječnicima i pacijentima samo pozitivni.

Učinkovitost liječenja žbukom ovisi o nizu razloga: veličini i starosti zrnja ili kurje oči, starosti pacijenta, stanju imunološkog sustava.

Prosječno vrijeme oporavka: 3-5 dana za male natopty, 5-7 dana za stare suhe žuljeve.

Čitateljske recenzije o upotrebi salipodnog žbuke iz plantarnih bradavica:

podsjetiti 6 (pozitivno u djeteta)

Preporučujem i čitanje ovih materijala:

Pažnja: ako liječnik nije odgovorio na vaše pitanje, odgovor je već na stranicama stranice. Koristite pretraživanje na web-lokaciji.

Žbuka "Salipod" iz žitarica: mišljenja, upute za uporabu, analozi

Mnogi ljudi znaju što su žuljevi. Neugodne ili skučene cipele mogu trljati noge, uzrokujući pojavu bolnih plikova. Kada takav učinak traje dugo, koža se zgušnjava i zgušnjava. Formiraju se suhi corns, koji rastu duboko u meko tkivo, tvoreći nešto poput korijena ili štapa. Za to se nazivaju središnji. Takve su formacije vrlo teško ukloniti, a često uzrokuju bol pri teškom hodanju. Postoje mnogi lijekovi dizajnirani za ove svrhe, ali nisu svi učinkoviti. Najpopularnije sredstvo je gips "Salipod" iz kukuruza. Recenzije o primjeni napominjemo da se uz njegovu pomoć lako možete riješiti čak i starih čvrstih formacija.

Što je kurje oči?

Obilježje ove vrste kukuruza je jezgra duboko usađena u meka tkiva. Stoga ih je vrlo teško ukloniti. Koristeći konvencionalne metode, samo je gornji dio kukuruza omekšan, a korijen nije pogođen.

Kalus se pojavljuje zbog produljenog izlaganja jednom području kože od iritansa. Najčešće - to je neudoban cipele. Dakle, takvi se kurje oči pojavljuju uglavnom na tabanima, najčešće u isturenim mjestima, u području kontakta s cipelama ili između prstiju. Oni se mogu formirati kod sportaša, u osoba koje su prekomjerne tjelesne težine ili koje provode dugo na nogama.

Ako cipele na nekom mjestu stisnu stopalo, trljaju kožu, to može uzrokovati trljanje. Nastalo zadebljanje epidermisa štiti dublje tkivo od iritacije. Postupno sloj očvrslih stanica raste, najčešće - iznutra. Upravo zbog toga njihove osobitosti pri pritisku na rast ili bol u hodu.

Takve suhe kurje oči su često simptomi različitih patoloških oboljenja stopala. Ravne noge, valgusni deformitet ili plantarni fasciitis dovode do nepravilne raspodjele opterećenja na stopalu, što rezultira suhim žuljevima i žuljevima. Vrlo ih je teško ukloniti, budući da sloj epidermalnih stanica uranja u dubinu.

Značajka zakrpe "Salipod"

Ovaj alat je dizajniran za borbu protiv različitih vrsta keratoza - to jest, s keratinizacijom kože. Gips "Salipod" omekšava grube površine epidermisa i ljušti gornje slojeve. Osim toga, ima antiseptički učinak, ubija sve patogene i sprječava infekciju. Stoga je najprikladnija za uklanjanje kurjih očiju i kurjih očnjaka.

Gips "Salipod" je običan ljepljivi flaster s nanesenim medicinskim sastavom. Njegov gornji sloj je impregniran posebnom tvari koja ne dopušta prolaz vode. Patch je dostupan u papirnoj ambalaži. Njegove dimenzije mogu biti 10X2 cm ili 10X6 cm, a nekoliko flastera se obično zatvara u kartonsku ambalažu, a u kompletu je također uobičajena ljepljiva žbuka. To vam omogućuje da bolje popraviti lijek na koži. Zbog svoje jednostavnosti korištenja, visoke učinkovitosti i pristupačne cijene, salipodni žbuka iz kukuruza je vrlo popularna. Njegova cijena je, ovisno o mjestu prodaje, proizvođač i oblik puštanja, od 30 do 80 rubalja.

Prednosti korištenja

Vrlo često, plišani štapovi uzrokuju mnogo patnje osobi. Mnogi pokušavaju riješiti se narodnih lijekova, izrade raznih kupki ili obloga. Ali to je prilično naporno i nije uvijek učinkovito. Mnogo je prikladnije koristiti posebne lijekove. Od njih najpopularniji je gips "Salipod" iz kukuruza. Pregledi pokazuju da ima takve prednosti u odnosu na druge slične lijekove:

 • osim što uklanja svježe kukuruz, djeluje protiv starijih formacija s korijenom;
 • ne samo omekšava napaljenu kožu, nego i ublažava bol;
 • lako se koristi kod kuće, u većini slučajeva kukuruz ne pada sam od sebe;
 • kiselo okruženje, koje stvara glavni aktivni sastojak flastera, sprječava razvoj gljivičnih bolesti;
 • osim komponenti za omekšavanje, sadrži antiseptike koji sprječavaju infekciju rana;
 • uporaba flastera gotovo da nema nuspojava na okolnu kožu.

Zašto je ovaj lijek tako učinkovit?

Gips "Salipod" iz suhog zrnja koristi se često, propisuju ga i liječnici. Njegova učinkovitost povezana je s jedinstvenim sastavom, zbog čega ne samo omekšava rožnatu kožu, već uklanja upalu i sprječava infekciju rana nakon žuljeva. To je zbog uključivanja sljedećih komponenti u Salipod:

 • salicilna kiselina ima keratolitička, antibakterijska i anti-gljivična djelovanja, ljušti stanice gornje epiderme i potiče brzo prodiranje drugih tvari u dublje slojeve kože;
 • sumpor uništava klice i potiče zacjeljivanje oštećene kože;
 • Kukuruzni omekšivači su lanolin i guma, dopunjuju i poboljšavaju djelovanje glavnih komponenata;
 • Borova smola je snažan antibakterijski agens, ne dopušta razvoj infekcija.

Indikacije za uporabu flastera

Ljepljivi žbuka "Salipod" ima širok spektar djelovanja. Prodaje se u ljekarnama bez recepta. Nanesite ga s različitim stupnjem kožnog kalusa. Salipod djeluje u sljedećim slučajevima:

 • sa suhim žuljevima;
 • kurje oči;
 • štapa zadebljanja;
 • plantarne bradavice i bodlji.

Ovaj alat omogućuje lagano i bezbolno uklanjanje rožnate kože u samo nekoliko aplikacija. No, u prisustvu plantarnih bradavica, mora se koristiti zajedno s posebnim alatima. Napokon, uzrokovani su ljudskim papiloma virusom, protiv kojeg je flaster neučinkovit. Ne biste trebali koristiti ovaj alat i za mokre corns, jer su tvari uključene u njegov sastav, vrlo agresivan i omekšati kožu. Stoga je najbolje koristiti flaster "Salipod" iz kukuruza i suhog zrnja.

Rezultat primjene

Ljudi vole djelotvornost salipodnog žbuke iz kukuruza. Recenzije pokazuju da koža dobro omekšava. Svježe kurje oči i kukuruz se uklanjaju i nakon jedne primjene, a za uklanjanje starih zrna s jezgrom, možda ćete morati staviti flaster 2-3 puta. No, za njihovo uklanjanje nije potrebno primjenjivati ​​dodatna sredstva, nije potrebno kontaktirati stručnjaka. Kukuruz nestaje u većini slučajeva, premda ga ponekad treba rezati. Ali koža nakon što Salipoda postane vrlo osjetljiva i osjetljiva, tako da sve manipulacije treba provoditi pažljivo.

Da bi se postupak liječenja uspješno završio, preporuča se djelovati na sljedeći način: nakon uklanjanja flastera, držite nogu u malo tople vode. Zatim nježno utrljati s plavac, uklanjanje omekšani gornji slojevi kukuruza. Nije potrebno uložiti napor da ne oštetite kožu. U većini slučajeva, nakon 1-2 zahvata, cijeli kalus nestaje. U slučaju starih stanara i žuljeva s dubokim stabljikom, može biti potrebno koristiti i pomade, na primjer Unmesh. Može se nanositi tankim slojem ispod flastera. To će povećati učinkovitost utjecaja.

Žbuka "Salipod" iz žitarica: upute

Korištenje ovog alata je vrlo jednostavno. Mnogi ljudi poput vas ne trebaju provoditi posebne manipulacije, koristiti mast ili druge lijekove. Također nije potrebno pomno pratiti vrijeme podnošenja zahtjeva. Patch je jednostavno zaglavi na kukuruz, a nakon 2 dana je uklonjena. No, kako bi se povećala učinkovitost liječenja, kao i kako bi se spriječile nuspojave, potrebno je točno slijediti upute i slijediti neka pravila.

 • Da biste poboljšali učinkovitost liječenja, prvo morate ispariti nogu u kupki sapun-soda. Za obavljanje postupka najmanje 10 minuta, temeljito obrišite stopala.
 • Izrežite mali komadić žbuke točno onom veličine kukuruza. Zagrijte žbuku na dlanu i uklonite zaštitni film.
 • Poželjno je da ljekovita kompozicija ne dođe na zdravu kožu. Da biste to izbjegli, možete ga zalijepiti običnom žbukom u kojoj je napravljena rupa veličine kukuruza.
 • Za bolju fiksaciju "Salipode" na vrhu morate zalijepiti običan ljepljivi flaster. Tada će zadržati pravo vrijeme. U istu svrhu potrebno je izbjegavati uporabu masti i krema prije nanošenja flastera.
 • Držite "Salipod" na koži potrebno 1-2 dana. Svježi kukuruz se uklanja na dan, za liječenje starih izraslina treba više vremena. Ali flaster ne možete zadržati više od 48 sati.
 • Nakon što uklonite flaster, morate oprati noge. Ako je kalus omekšao, njegova primjena više nije potrebna, ali ponekad je potrebno ponoviti postupak još 2-3 puta.

Značajke aplikacije

Kao i svaki drugi lijek, gips "Salipod" ima neke značajke i ograničenja u njegovoj uporabi. Preporučljivo je konzultirati liječnika prije korištenja, osobito ako se uzimaju drugi lijekovi. Salicilna kiselina, koja je dio flastera, nije kompatibilna s antitumorskim sredstvima, lijekovima sulfoniluree i onima koji se koriste za liječenje hipoglikemije. Uporaba "Salipoda" zajedno s kremom "Resorcin" kontraindicirana je. Osim toga, salicilna kiselina nije kompatibilna s cinkovim oksidom. I to je često uključen u sastav pasta za zube i druge kozmetike.

Sam flaster sadrži sloj ljepila i vodootpornu površinu. No, još uvijek se preporučuje da se na njega stavi uobičajena ljepila. Time se osigurava da se sloj za obradu ne pomakne sa svog mjesta.

Zbog prisutnosti salicilne kiseline, flaster se ne može držati na koži dulje od 48 sati. Nakon uklanjanja, isperite kožu. Ljepilo iz ljepljive žbuke ne može se odmah isprati, ali ga ne trljajte, jer je salicilna kiselina učinila kožu osjetljivom. Zbog toga se pored kukuruza mogu pojaviti rane ili male pukotine. U bolesnika s dijabetesom takve kožne lezije vrlo su slabo izliječene. Dakle, dijabetičari "Salipod" je bolje ne koristiti.

Kontraindikacije i nuspojave

Tretman sa Salipodom, sudeći prema brojnim recenzijama, djelotvoran je, ali ne za svakoga. Uostalom, glavni aktivni sastojak flastera - salicilna kiselina - je prilično agresivan lijek. Može uzrokovati iritaciju kože ili alergijske reakcije, pa čak i opekotine ako se koristi nepropisno. Nakon lijepljenja flastera može izazvati peckanje, svrbež, crvenilo kože. Preporučljivo je da ga uklonite u ovom slučaju. Razlog tome može biti individualna netolerancija ili nepravilna upotreba kada se flaster primjenjuje na zdravu kožu.

Stoga je uporaba "Salipode" kontraindicirana u sljedećim slučajevima:

 • s individualnom netolerancijom;
 • u prisutnosti madeža, rana ili upalnih bolesti u području kože koja se liječi;
 • tijekom trudnoće i dojenja;
 • djeca mlađa od 10 godina;
 • s zatajenjem bubrega;
 • dok uzimate neke lijekove.

Analogi lijeka

Gips "Salipod" smatra se najpristupačnijim i najučinkovitijim lijekom za suhe kurje oči. Može se kupiti u bilo kojoj ljekarni, pogotovo zato što je njezina cijena vrlo niska. Ali u nekim slučajevima, primjerice, zbog individualne netolerancije, pacijenti nemaju mogućnost primjene Salipoda. Analogi će biti poželjnije. Možete koristiti jedan od alata koji imaju sličan učinak:

 • Kineski gips "Entsy" također sadrži salicilnu kiselinu, ali osim toga, također propolis i biljne ekstrakte;
 • Tekućina mozolina učinkovito uklanja rožnatu kožu, nosi se s žuljevima i natoptima i košta nešto više od Salipoda - 100-150 rubalja;
 • žbuka "Kompid" osim omekšavanje cornified kožu brzo ublažava bol i sprječava razvoj infekcije, to dolazi u različitim verzijama, a jedan gips košta prosječno 50 rubalja;
 • Krema "Sophia" s pijavicom i ureom dobro omekšava grubu kožu, ali nije učinkovita za uklanjanje jezgre suhih žuljeva.

Žbuka "Salipod" iz žitarica: recenzije

Mnogi ljudi odavno su mučeni štapovima. Oni pokušavaju drugačiji način, ali pišu da je uklanjanje šipke bolno i vrlo teško. I samo gips "Salipod" pomaže da se brzo omekša grubo tkivo, ne samo na površini, već iu dubokim slojevima epidermisa. To je zbog njegove salicilne kiseline. Recenzije u većini slučajeva ukazuju na to da ne uzrokuju negativne reakcije. Kukuruz se blago uklanja, ali učinkovito. Mnogi pišu da im ništa nije pomoglo, a samo su 3 primjene žbuke „Salipod“ omogućile da se koža stopala očisti i opet učine glatkom i mekom.

Gips "Salipod" brzo se nosi sa suhim žuljevima. Ali bolje je ne dopustiti im da se pojave. Da biste to učinili, slijedite pravila higijene stopala, redovito uklanjajte očvrslu kožu, podmažite noge kremom. Da biste spriječili pojavu kurje oči, trebate nositi udobne cipele i liječiti patologije mišićno-koštanog sustava na vrijeme.

Salipodna žbuka: upute i osvrti

Kako bi se uklonili bolovi uzrokovani kukuruzom, dermatolozi propisuju uporabu flastera Salipod, zalijepljen na zahvaćenu nogu i sigurno učvršćen. Zbog jedinstvenog sastava suhih bradavica, trnci se omekšavaju, koža se ljušti, područja stopala dobivaju nekadašnju mekoću epidermisa. Pročitajte upute za uporabu lijeka.

Žbuka Salipod - upute za uporabu

Prema farmakološkoj klasifikaciji, Salipod je ljekoviti dermatotropni lijek protiv bradavica i kukuruza. Dostupan u obliku medicinskog flastera, prikladnog za lijepljenje. Pomaže salipodu iz kukuruza, vlažnim, suhim vrstama, bradavicama, bodljama. Zbog jedinstvenog sastava kožu omekšava rožnatim slojem, ubrzava zacjeljivanje pukotina i može se riješiti “kostiju” na palcu.

struktura

Kukuruzna žbuka Salipod se proizvodi u obliku dvije trake različite veličine: uska ljekovita, široka obična, karakterizirana gustom fiksacijom. Trake dolaze u veličinama od 2 * 10 ili 6 * 10 cm, opremljene zaštitnim slojem, pakiranim u bezvodnu ambalažu i vrećicu bez vrećice. Detaljan sastav prikazan je u tablici:

Sadržaj po 100 g,%

Farmakološko djelovanje

Zbog kombinacije sastojaka u mješavini ljepila, lijek ima antiseptički, keratolitički učinak. Salicilna kiselina potiče brzo duboko prodiranje sumpora u temeljnu kožu, djeluje antimikrobno, piling. Kada se primjenjuje lokalno, uzrokuje ljuštenje kože, smrt patogenih bakterija na njihovoj površini, ometa, iritira, slabo antiseptički učinak.

Sumpor omekšava kožu, uklanja mrtvi epitel kože, održava kiselo okruženje nepovoljno za gljivice i mikroorganizme. Kolofonij također ubija patogene na površini kože, dok lanolin i guma omekšavaju i ubrzavaju proces zacjeljivanja. Sumpor osuši kožu, ne širi se na površinske patogene.

Indikacije za uporabu

U uputama za uporabu flastera navodi se da se koristi za lokalnu primjenu u liječenju bradavica, suhih žuljeva, kurjih očiju, kurjih očnjaka i bodljama. Osim toga, Salipod se može upotrijebiti za omekšavanje "kostiju" na velikim nožnim prstima, koji proizlaze iz stalnog hodanja u cipelama s petama, stalnim radom, viškom kalcijevih soli u tijelu.

Doziranje i primjena

Standardna metoda korištenja Salipoda je sljedeća: traka željene veličine je odvojena od zaštitnog celofanskog premaza i zalijepljena na željeno područje kože (kalus). Prije lijepljenja, preporuča se uzeti toplu kupku i obrisati stopala da se ne osuše tako da se ne ostavljaju kapljice vlage (to ubrzava proces uklanjanja ljepila). Uklonite zalijepljenu traku nakon dva dana, po potrebi ponovite 3-4 puta tako da se kukuruz konačno omekša i odvaja.

Šiška bradavica

Za uklanjanje bradavica upotrijebite flaster veličine 2 x 10 cm s normalnim ljepilom za fiksiranje. Izrežite potreban broj traka kako biste utjecali samo na bradavicu, a ne na zdravu kožu oko nje, uklonite film, nanesite na formaciju, stavite standardnu ​​ljepljivu traku na vrh kako biste je fiksirali. Zagrijte noge. Držite dva dana, zatim uklonite i odrežite višak kože. Ako je učinak neuspješan, ponovite postupak još nekoliko puta.

Od kurjih očiju

Salipodni ljepljivi flaster iz kukuruza mora se nanositi tako da ne utječe na zdravo tkivo oko kukuruza, uz zabranu njegove uporabe na erozijama i pukotinama s pripadajućom bakterijskom infekcijom. Prije nanošenja, napravite toplu kupku, osušite noge, izrežite potreban komad trake i nježno zabodite na mjesto remena. Učvrstite ljepljivom trakom i potopite dva dana. Uklonite, uklonite rast rožnate kože i ponovite ako je potrebno.

Od špinata

Gips za suhe kurje oči ili papile se koristi na isti način kao i kod kukuruza, ali se vrijeme izlaganja smanjuje na jedan dan. Izrežite komad trake na veličinu bodljika, zalijepite ga i zategnite ljepljivom trakom. Dan kasnije nokti se uklanjaju i odrezuju ispod korijena škarama za nokte, paralelno s kožom. Pumice u ovom slučaju nije potrebno koristiti - to će samo povrijediti zdravu kožu. Ponovite još dva puta da biste ranu osušili, a stara koža se odmaknula.

Koristite složenu terapiju kako biste u potpunosti eliminirali suho obrazovanje - kombinirajte Salipod s agensima za kauterizaciju. Samo patch neće pomoći da se u potpunosti riješiti bradavica - za to je potrebno izgorjeti svoj korijen, koji je duboko u koži. Od humanog papiloma virusa koji uzrokuje bradavice na tabanima, Super Cleaner, Solcoderm, Duophilm ili laserski efekt će pomoći.

Posebne upute

Upute za uporabu flastera navode posebne upute za njegovu uporabu, koje pomažu u poboljšanju učinka liječenja kožnih lezija:

 • topla kupka prije nanošenja i brisanje suhih stopala pomoći će prodiranju dublje u aktivne sastojke salipoda;
 • Zabranjeno je uzimanje lijeka na oštećenu kožu, rane, neoplazme nepoznatog tipa, opekotine;
 • salicilna kiselina u pripravku pojačava nuspojave oralnih hipoglikemijskih lijekova, derivate sulfoniluree;
 • nije kompatibilan s istovremenom primjenom rezorcinola i cinkovog oksida.

Nuspojave

Kada se primjenjuje lokalno, Salipod rijetko uzrokuje nuspojave u tijelu. Moguće manifestacije su alergijske reakcije, crvenilo, peckanje i svrbež na mjestu adhezije. Simptomi prolaze brzo i ne uzrokuju neugodnosti za pacijenta. Ako se pojave crvene mrlje, možete govoriti o znakovima kontaktnog dermatitisa. Kako se ne bi pogoršalo, preporuča se prestati koristiti flaster. Slično tome, potrebno je učiniti, ako osjetite oštar peckanje i bol, koža bubri i postaje upaljena.

kontraindikacije

Upute za uporabu ukazuju na kontraindikacije koje zabranjuju primjenu Salipoda za namjenu:

 • preosjetljivost na sastojke sastava, koja se manifestira iritacijom kože;
 • alergijske reakcije na sastojke u pripravku;
 • prisutnost pigmentnih nevusa (molova) u području primjene lijeka;
 • zatajenje bubrega;
 • trudnoća, dojenje;
 • zdrava koža;
 • dobi do 10 godina;
 • prisutnost akni i čireva na koži, otvorene rane, pukotine;
 • ako se kalus otvorio i unutra je vidljiva tekućina.

Uvjeti prodaje i skladištenja

U ljekarnama možete kupiti obje vrste salipoda bez recepta od liječnika. Lijek se čuva podalje od izravne sunčeve svjetlosti, djece i vode na temperaturi do 25 stupnjeva. Rok trajanja je dvije godine, nakon isteka roka upotrebe zabranjen je zbog mogućeg razvoja alergijskih reakcija.

Analogi Salipoda

Ne postoje izravni analozi flastera za aktivne sastojke, ali za farmakološki učinak na žuljeve i bradavice razlikuju se sljedeći analogni pripravci u obliku flastera i masti, proizvedeni u Rusiji i inozemstvu:

 • flasteri Mozolin, Kompid;
 • masti, kreme Flexitol, Ferezol, Verrucacid, Urgocornus, Denavtilin, Balzamed Basal i Intenziv, Namozol 911, Kollomak, Papillek, Hemozol.

Cijena zakrpe Salipod

Salipod možete kupiti putem online ljekarni ili klasičnih ljekarničkih odjela. Trošak će ovisiti o veličini zakrpe koja se kupuje, razini ljekarničke oznake. Približne cijene kapitala opisane su u tablici:

Učinkovitost upotrebe flastera Salipod iz kukuruza

Žbuka od žitarica Salipod je učinkovit i jeftin lijek za kurje oči i kurje oči. Lijek će osigurati omekšavanje kože i eliminaciju keratiniziranih tkiva na donjem dijelu stopala.

Svojstva i djelovanje flastera

Natoptysh je suho sabijanje kože na stopalu ili prstima, koje se sastoje od mrtvih stanica. Gole se pojavljuju zbog dugotrajnog trenja kože na grubim cipelama, hlačama, čarapama. U riziku su sportaši, osobe s prekomjernom težinom, dugo stojeći na nogama. Dugotrajno trenje pridonosi smanjenju cirkulacije, što povećava keratinizaciju dermisa. Kao rezultat toga, postoji kalus sa štapom. Simptom - peckanje i bol.

Ljepljiva žbuka od natoptyshy - alat koji ima keratoličke osobine zbog jedinstvenog sastava: salicilna kiselina, precipitirani sumpor, borovi rozin, prirodna guma. Lijek djeluje na kukuruz kako slijedi:

 1. Uklanja upalni proces.
 2. Dezinficira rast.
 3. Peels off.
 4. Omekšavanje, dubinsko čišćenje epidermisa.
 5. Brza učinkovitost u regeneraciji tkiva.
 6. Svojstvo sušenja
 7. Ometa distribuciju gljivica, mikrobi na sljedećim tkaninama.

Veličina flastera: 2x10 i 6x10 cm, dostupna u obliku uskih medicinskih i širokih običnih traka. Analogi su lijekovi s keratoličkim svojstvima: pasta “Vartoks”, krema “Flexitol”, “Namosol 911”, “Hemozol”, “Papillek”. Dostupno u ljekarni, ne zahtijeva se recept.

Pravila primjene

Dodatna funkcija lijeka je omekšavanje naslaga kalcija u "podvozju" na palčevima. Neispravnost se pojavljuje kod nošenja visokih potpetica i platforme kada se teret kreće po stopalu.

Uputa za zakrpu ukazuje na nekoliko načina na koji se može primijeniti pravni lijek. Klasična metoda je guljenje plastične folije s ljepljive trake i nanošenje na corpus callosum tako da traka ne utječe na zdravo meko tkivo. Prije uporabe, donji dio stopala temeljito isparite u toplu biljnu kupku (kamilicu, vlak) i obrišite noge. Izvadite traku nakon 2 dana tijekom tjedna. Napetost je omekšana i spontano odvojena.

Upute za uporabu salipoda iz kukuruza slične su uputama za liječenje žuljeva. Razlika je u dužini trajanja trake. Vrijeme je skraćeno na jedan dan. Mali dio se izreže iz flastera, što odgovara parametrima zbijanja. Dio štapića na noktima, zamatyvaya drugu ljepljivu traku. Nakon 24 sata, kompresija se uklanja i keratinozna koža se pažljivo uklanja škarama za nokte, paralelno s kožom.

Nastavite postupak još 2 puta kako biste osušili područje, a koža je odvojena. Ako je nakon prvog tretmana koža postala meka, više nije potrebno vršiti kompresije: nakon 7-10 dana odvojiti mrtvu kožu.

Upute sadrže upute za korištenje lijeka:

 • pre-parenje nogu potiče duboko prodiranje aktivnih sastojaka;
 • strogo je zabranjeno lijepljenje ljepljive trake na oštećenu kožu, rane, neoplazme, spaljena područja;
 • salicilni alkohol povećava vjerojatnost nuspojava oralnih hipoglikemijskih lijekova iz sulfoniluree;
 • ne može se kombinirati s cink oksidom i resorcinolom.

Salipod, kada se primjenjuje lokalno, rijetko pokazuje umjerenu nuspojavu u obliku alergijske reakcije, hiperemije, svrbeža i pečenja. Znaci netolerancije kratkotrajni su, ne uzrokuju nelagodu pacijentu. Kada se pojave crvene točkaste lezije, podrazumijeva se kontaktni dermatitis, nakon čega se ljepljiva traka ne smije koristiti. Prisutnost edema, upale i crvenila ukazuje na prestanak uporabe droga.

efikasnost

Ljepljive ljepljive trake su vrlo učinkovit lijek za uklanjanje žuljevitih područja i kurjih očiju. Lijek se preporuča koristiti liječnicima u prisutnosti grubih brtvi kože. U slučaju formiranja velikih manifestacija oko oboda potplata, hitno treba posjetiti dermatologa. Liječnik će vizualno pregledati oštećena područja kože, postaviti dijagnozu i propisati odgovarajući tretman.

Snažni kozmos se može pojaviti zbog zdravstvenih problema: poremećeno funkcioniranje gastrointestinalnog trakta, promjene u zglobno-ligamentnom aparatu, bolest kralježnice, neispravnost jetre, štitnjača i kardiovaskularni sustav, česte stresne situacije, reproduktivne bolesti. Za ove bolesti može biti potrebno dodatno ispitivanje kako bi se razjasnio točan uzrok rasta.

Učinkovito korištenje salipoda povezano je s keratolitičkim, antibakterijskim, protuupalnim, pilingnim, anti-gljivičnim djelovanjem. Ljekovita kompozicija lijeka uključuje pomoćne komponente koje pojačavaju učinke glavnih sastojaka.

Kontraindikacije za uporabu

Lijek ima kontraindikacije za uporabu u terapijske svrhe:

 1. Povećana osjetljivost kože, koja se očituje iritacijom.
 2. Alergijska netolerancija na aktivne sastojke.
 3. Položaj rodnih maraka u području žutog tijela.
 4. Loše funkcioniranje bubrega.
 5. Razdoblje nošenja djeteta.
 6. Dijete prirodnog hranjenja.
 7. Zdrave zakrpe kože.
 8. Dijete do 10 godina.
 9. Akne, gnojni apscesi, otvorene površine rane, pukotine u epidermisu.
 10. Spontano otvaranje šupljine kukuruza i curenje tekućine.

Usklađenost s primjenom ljekovitog ljepila će izbjeći moguće komplikacije: proces truljenja, trovanje krvi, duboko oštećenje mekih tkiva.

U liječenju kurje očiju u prisutnosti ozbiljnih patologija treba konzultirati liječnika za imenovanje odgovarajuće medicinske terapije i odabir prikladne metode oslobađanja. Nezavisne mjere za uklanjanje neprikladnih zbog povećanog rizika od komplikacija.

Pravilno koristiti žbuku "Salipod" iz korijena i jezgre kalusa: upute za uporabu, fotografije i cijenu sredstava

Žbuku od kukuruza možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Ovaj proizvod je toliko tražen da ga mnogi proizvođači proizvode u širokom rasponu.

Uostalom, svi su barem jednom u životu trpjeli čvrste formacije na nogama ili rukama. Za neke je to već bolest slična kroničnoj, povezanoj s profesionalnim aktivnostima.

Na primjer, za stolare ili vozače.

Poznati kalusi na rukama i oni koji su aktivno uključeni u teretanu. Oni koji puno pišu s olovkom pate od žuljeva na prstima.

Ali najviše od svega čovjek poznaje otvrdnute formacije na svojim nogama. Bolest se često povezuje s nošenjem pretrpanih ili još uvijek ne-istrošenih cipela od umjetnih materijala.

Korištenje flastera jamči ne samo zaštitu oštećenog ili grubog područja kože, već i liječenje.

Razgovarajmo o proizvodnji "Salipoda" iz kukuruza, o njegovim sortama i obilježjima.

Komponente u sastavu

Istaloženi sumpor i salicilna kiselina dio su produkta kukuruza.

Potonji pomaže da sumpor prodre u dublje slojeve grube kože.

Komponente u sastavu "Salipoda":

 1. Omekšajte rast.
 2. Imajte učinak sušenja.
 3. Posjeduju protuupalna svojstva.

Osim toga, flaster "Salipod" iz korijena kukuruza sadrži:

 • bezvodni lanolin;
 • prirodna guma;
 • bošnjača.

Dostupan lijek u različitim veličinama:

 1. Pravokutnik 6 * 10 cm.
 2. Traka veličine 2 x 10 cm.
 3. Set od 11 komada.

Cijena za različite veličine je nešto drugačija. Približan trošak u ljekarnama u Rusiji, naučit ćete malo niže.

Osim toga, za pričvršćivanje tretmana se pričvršćuje i običan flaster. Nemojte biti zbunjeni specifičnom aromom koja razlikuje medij. To je svojstvo aktivnih tvari u njegovom sastavu.

Kako to funkcionira?

Proizvodi namijenjeni liječenju suhih kurjih očiju, pa čak i bradavica.

Unatoč činjenici da je alat dostupan u ljekarnama bez recepta, ne možete ga koristiti svima. Kontraindikacije za uporabu su:

 • osjetljivost na komponente u pripravku;
 • prisutnost posjekotina, rana, opeklina, na kojima kompozicija flastera može djelovati iritirajuće;
 • alergije;
 • prisutnost mola u području lijepljenja ljepila;
 • zatajenje bubrega;
 • dijabetes melitus.

Također se preporučuje da se suzdržite od uporabe lijeka u djece. Za osjetljivu dječju kožu dovoljno je napraviti toplu kupku, ispariti suhi kukuruz i koristiti plavac. Također poznati jednostavni narodni lijekovi koji neće naškoditi cjelokupnom zdravlju djeteta.

Lijek može izazvati nuspojave. Ako koža počne svrab, pocrveni i pojavljuje se dermatitis, bolje je odvojiti sredstvo, temeljito isprati kožu i potražiti drugu metodu liječenja.

Upute za uporabu

Kako bi se izbjegli zdravstveni problemi, potrebno je pridržavati se mjera opreza i strogo se pridržavati uputa. Prije uporabe obavezno je pročitajte. Ako imate zdravstvenih problema, obratite se liječniku.

"Salipod" iz kukuruza - instrukcija:

 1. Zagrijte područje gdje imate suho obrazovanje. Najčešće se radi o nogama, ali, kao što smo već vidjeli, dolazi do grubosti kože i ruku.
 2. Nakon kupanja, obrišite suho područje tijela, provjerite prisutnost rana, pukotina, opeklina. Samo ako koža nije oštećena.
 3. Uklonite zaštitni film i zalijepite "Salipod". Osigurajte ga posebnim flasterom, bez dodira zdrave kože.
 4. Proizvod je moguće nositi dva dana, nakon čega je uklonjen i višak je uklonjen.
 5. Kao rezultat postupka, rast će postati bijel i lako se odvojiti.

Ako kalus nije otišao, postupak se ponavlja, ponovno pre-pare. Možete ga koristiti do četiri puta zaredom. Tipično, natoptish odlaze nakon tri procedure.

Kada cijeli tijek liječenja nije pomogao, bolje je konzultirati liječnika. U nekim slučajevima prisutnost suhih formacija upućuje na to da nešto nije u redu u tijelu.

prednosti

Glavna prednost patch od žuljeva "Salipod" - cijena i učinkovitost. Oni koji su već testirali alat u akciji, većinu ga preporučuju.

Prosječne cijene u različitim regijama Ruske Federacije

Približna cijena soli-droge u različitim regijama Rusije je od 35 do 80 rubalja:

 • set od 11 komada - oko 80 rubalja;
 • 2 * 10 cm ljepljiva žbuka - oko 35-55 rubalja;
 • "Salipod" 6 * 10 cm - od 40 rubalja.

Kao što možete vidjeti, cijena je prihvatljiva za sve građane.

Prevencija natoptyshey

Kako biste spriječili pojavu hrapavosti na koži, morate se pridržavati pravila:

 1. Radije cipele od prirodnih materijala.
 2. Kupite udobne cipele. Nema potrebe trpjeti nelagodu zbog vanjske ljepote. Ako traperice mogu čekati dok ne izgubite težinu, onda to neće utjecati na cipele.
 3. Suha kurjača gnjavi djecu. Da biste to izbjegli, koristite cipele s ortopedskim ulošcima ili ih kupujte zasebno.
 4. Čuvajte noge. Redovito koristite plavac kako biste uklonili napaljeni dio. Nanesite umirujuće kreme.
 5. Prilikom posjete bazenu ili sauni koristite osobne papuče i ručnike.
 6. Ako je moguće nosite rukavice dok radite kućanske poslove ili vrtlarstvo kako biste spriječili žuljeve na rukama.
 7. Ne zloupotrebljavajte cipele s petama.
 8. Odaberite visokokvalitetne čarape i hulahopke s visokim sadržajem prirodnih vlakana u sastavu.
 9. Ako imate predispoziciju za kukuruz, nosite čarape naopačke kako biste izbjegli grebanje. Ovaj se savjet odnosi i na malu djecu.

Suhi kurje oči su obično malo zabrinjavajući i ne uzrokuju bol, ali to ne znači da liječenje nije potrebno. Ako imate kalus, "Salipod" se učinkovito nosi s tim.

Ranije mjere se poduzimaju, lakše će se riješiti neugodne bolesti. Neka vam noge i ruke ostanu glatke i zdrave.

U sljedećem videu naučit ćete kako liječiti žuljeve na nogama.

Salipod - upute za uporabu. Kalus Salipods - Kako se prijaviti?

Ako se na podnožju formirao suhi kukuruz ili se pojavila bradavica, jednostavno nema boljeg načina da se riješi bolesti nego salipodna žbuka. Jednostavan je za korištenje, učinkovito se nosi s problemom i vrlo je jeftin. U ovom članku ćemo detaljno opisati ovaj lijek.

Kukuruz iz bradavica i bradavica: kratak opis

Što je kukuruzni malter salopod? Farmaceutski gledano, to je dermatotropni lijek koji eliminira suhe žuljeve, bradavice i djeluje protuupalno na keratiniziranu kožu kukuruza.

Ovaj učinak postiže se komponentama koje čine lijek. Polje kukuruza Salapod uključuje:

 • Salicilna kiselina - tvar koja na površini rožnate kože tvori kiselo okruženje, što sprječava širenje gljivičnih infekcija;
 • Sumpor koji suši kožu tako da se na mjestu kukuruza i bradavica ne stvaraju otvorene rane (to znači daje lijeku specifičan miris);
 • Lanolin, kolofonij i guma su tvari koje pojačavaju terapijski učinak salipoda iz bradavica.

U pravilu, Salipod iz natoptyshy je dostupan u dva oblika:

 1. 6 * 10 - maleni oblik ljepila koji se mora nanijeti na problematično područje tako da zdrava koža stopala ne dođe ispod zone njezina utjecaja.
 2. Lijek koji se sastoji od dva ljepljiva flastera:
 • Tamni ljepljivi flaster - 2 * 10, impregniran ljekovitim tvarima
 • Lagani ljepljivi malter - 4 * 10, potreban za fiksiranje tamnog ljepila

Salipod od suhih kukuruza ima pristupačnu cijenu, tako da je svaka osoba može priuštiti. Možete dobiti lijek u bilo kojoj ljekarni, kao što je u širokoj potražnji.

Salipod: upute za uporabu

Primjena Salipoda treba biti pažljivo i ispravno, s obzirom na karakteristike problema koje trebate popraviti.

Kako koristiti salipod iz žitarica:

 • Prvo morate parne noge u toploj kupki na 10 minuta. Preporučuje se dodavanje nekih eteričnih ulja, biljnih odljeva u vodu.
 • Nanesite ljepljivu traku na zahvaćeno područje kože na stopalu.

Ako imate veliku veličinu kalusa, onda možete ukloniti ljepljivu žbuku tek nakon dva dana, ako je natopt mali, onda će jedan dan biti dovoljan. Uklanjanjem ljepljive žbuke s kože, ne možete napraviti iznenadne trzaje. Ako Salipod ne pomogne nakon prve uporabe, postupak se može ponoviti. Trebali biste vidjeti kašasto učvršćenu kožu omekšanu. Čim se to dogodi, medicinski ljepljivi flaster više ne može biti zalijepljen, jer će se nakon nekoliko dana oguliti i osušiti bezbolno.

Kako koristiti Salipod s bradavicama:

 • Nož će biti potrebno ispariti na isti način i zalijepiti gips na bradavicu.
 • Točno jedan dan (to je preduvjet), ljepilo se mora ukloniti. Na mjestu zahvaćenog područja kože ostat će trag Salipoda, kao na slici ispod:
 • Odrežite bradavicu ispod korijena pomoću škarica za nokte, a zatim zalijepite Salipod od šiljaka za još jedan dan.
 • Sljedećeg dana preporučljivo je primijeniti dodatni lijek za spaljivanje bradavica, budući da Salipod ne može ubiti ljudski papiloma virus.

Korijen kukuruzni spalip žbuka: kontraindikacije i nuspojave

Ljepljivu žbuku od suhog kukuruza ne mogu koristiti svi. Postoje brojne kontraindikacije koje trebate znati prije korištenja Salipoda, naime:

 • Ako se u blizini bradavice ili kalusa (otvorena rana) nalazi madež, bubuljica ili čir
 • Ako je natoptysh nastao u djetetu koje još nije navršilo 10 godina
 • Tijekom trudnoće i dojenja, također je bolje suzdržati se od korištenja ove vrste flastera.
 • Ako je osoba alergična na bilo koju komponentu lijeka koji je dio Salipoda

Ako je pogrešno nanositi žbuku, prema ocjenama, zbog Salipoda, iz kukuruza, takve se nuspojave mogu osjetiti:

 • Možda postoji osjećaj pečenja na koži u blizini problema.
 • Sam kukuruz počinje jako svrbjeti, a koža oko nje pocrveni i rasplamsava se (dermatitis se razvija)

Za osobe koje paralelno uzimaju lijekove protiv dijabetesa ili protiv raka, Salipod je strogo zabranjen za uporabu.

Salipod: analozi

U slučaju da zbog nekih od gore navedenih razloga ne koristite Salipad da biste se riješili bradavice ili suhog kukuruza, možete koristiti neke analoge ovog lijeka, na primjer:

 • Urgo, koji se može primijeniti čak i na jednogodišnju djecu
 • Mozolin, koji dolazi u dva oblika - kao gips i kao krema
 • Kompid - skup Salipoda
 • Kollomak - tekući lijek za uklanjanje suhog zrnja i bradavica

Salipod: fotografija prije i poslije

Unatoč činjenici da je Salipod vrlo jednostavan za korištenje, prije primjene, morate se posavjetovati s dermatologom. Doista, u nekim slučajevima, možda ćete trebati sveobuhvatan tretman s upotrebom antivirusnih lijekova za papilome kako biste postigli željeni rezultat i riješili se neugodnog problema.